Пастки для мурашок: які краще і як їх використовувати

Січень 2019

Відео: The surprising reasons animals play dead - Tierney Thys (Січень 2019).

Anonim

Начало мравки често атакуват апартамента и се превърне в истинско бедствие за домашни мравки често атакуват апартамента и да се превърне в истинско бедствие, което не е толкова лесно да се отървете от. По правило неизвестните гости се оказват червени, или фараон, мравки, които са много по-малки от техните диви роднини, но носят много проблеми.

Обща информация

Домашните мравки са всеядни и отчасти това обяснява тяхното заселване в жилищни помещения, където се наблюдават най-благоприятните условия за техния живот и размножаване.

Разбира се, домашните мравки са сред по-малко неприятните насекоми, отколкото например въшките или хлебарките. Тези вредители обаче са много опасни. Насекомите се използват не само за хранителни продукти от кухненската маса или рафт, но също забавлявам отпадъци от кофата за боклук, което може да доведе до колонизация на храна с патогенни микроорганизми и патогени на много инфекциозни заболявания.

Начало мравки са всеядни и отчасти това се дължи на тяхното населено място в помещенията

Борбата с мравки значително усложнява от факта, че насекомите са в състояние да се движат свободно от едно жилище в друго, както и в тавански помещения и мазета. Освен това доста често домашните мравки се намират в различни домакински уреди и електрически контакти, което може да предизвика късо съединение и повреда на домакинските уреди.

В момента има значителен обем средства, които могат да помогнат да изгони дома на мравките от апартамента. Категорията на най-популярните и често срещаните начини за справяне с мравките са различни капани за насекоми, които са функционални и лесни за употреба.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от мравките, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Борбата с мравки значително усложнява от факта, че насекомите са в състояние да се движат свободно от едно жилище в друго

Feature и функция

Голяма част от капаните за мравки, които се продават на вътрешния пазар , има подобен принцип на действие, който се нарича "Домино". Същността на такива устройства за контрол на мравките в апартамент затворени в специална стръв хранене насекоми вътре в капана, следвани от инфекция с други колонии екземпляри. По правило активното вещество продължава около ден. Заразени отровни мравки не са убити и лесно да стигнете до гнездото, където действието на лекарството се прилага за други насекоми.

Появата на капаните на различни производители е подобна. Стандартен пластмасова кутия има два входа, водещи до централната част на капана, където стръвта е. Заден капак пластмасов капан може да бъде снабдена с лепило елемент, който позволява да се определи полето в почти всяка позиция и във всеки удобна локация на апартамента.

Как да се отървем от мравки: съвети (видео)

За да уловят управлява възможно най-ефективно, е необходимо да се намери оптималното място за местоположението му. Задават се най-често срещаните капани:

 • на пътеките на мравките;
 • в областта на половите ставите и стени, както и близост до цокли и краищата на линолеум, която съдържа микроскопични пукнатини и дупки;
 • на задната стена на кухненските мебели;
 • в долната част на стените на остъклени лоджии и складови помещения;
 • по стените, които граничат с оста на отпадъците;
 • близо до вентилационните шахти.

Популярни марки

Към днешна дата има богата гама от капани за домашни мравки. Въпреки същия принцип на работа и сходна ефективност, подобни продукти се продават на различни цени. Няколко вида капани са по-популярни, тъй като са се доказали в борбата с мравките по-добре от други.

Към днешна дата има голям избор на капани за домашни мравки

"Combat-Superattack"

Продуктът е произведен от корейски производител. Като активен отровен агент, капанът съдържа много токсичен компонент за домашните мравки - хидраметинон. Използвайте този продукт не само в апартамента, но и на улицата. Една опаковка съдържа четири удобни контейнера.

Deadex

Продукт от руски производител. Патентованият патентован компонент "DX" се използва като основна активна съставка. Всяка опаковка съдържа шест продукта, предназначени за продължителна употреба.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от мравките, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители.Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

"Dohloks"

Патриотичен ефективен капан с активна съставка фипронил, концентрацията на които не надвишава 0, 045%. Всяка опаковка съдържа шест капани за домашни мравки.

Trap «Борба-Superattack» може да се използва не само в апартамента, но на улицата

"Taratsid"

Капани от украинския производител. Основното активно вещество е борна киселина, която е силно токсичен агент за мравките. В допълнение, съставът включва изсушени косми и бръшлян. Всяка опаковка съдържа шест тави.

"BayerGarden"

Продуктът от немския производител. Имидаклоприд се използва като активен токсичен агент. Капанът има дълъг живот и може да се използва без замяна за един месец. Всяка опаковка съдържа два продукта.

Pic Ant

Капанът на американски производител. Всеки пакет съдържа две високопроизводителни дискови капани, които перфектно управляват унищожаването на домашните мравки.

Освен това наскоро на пазара се появиха капани на базата на лепило. Въпреки това, тези продукти причиняват минимални щети на насекоми и на практика не намаляват броя на домашните вредители в жилището. Придобиването на такива капани за домашни мравки е практически безполезно.

като основна активна съставка в «Deadex» капана приложимо корпоративна собственост компонент «DX»

предимствата и недостатъците

Както всякакви средства за справяне с капан домашни вредители да унищожи домакински мравки имат определени предимства:

 • просто използване;
 • доста стабилна ефективност на продуктите;
 • дългосрочен резултат;
 • сравнително ниски разходи в сравнение със средствата за подобно действие, но с различен характер;
 • абсолютна безопасност за хората и животните.

Недостатъците на използването на капани включват доста дългото чакане за пълно унищожаване на вредителите и необходимостта периодично да се проверява наличието на отровна стръв в капан. Времето за пълно унищожаване на насекомите зависи изцяло не само от активното вещество, но и от броя на домашните мравки в апартамента.

Можете също да се интересувате от статия, в която ви казваме къде от къщата има прозрачни мравки и как да се отървете от тях.

Капан от мравки в апартамента (видео)

Ревюта на потребителите

По принцип обратната информация за ефективността на тези капани е положителна. Повечето от тях отбелязват максималната ефективност на капаните с отровна стръв и абсолютната липса на ефективност при използване на капачки за велкро или електрически капани.

Типът капани с наличие на отровна стръв е подходящ за използване в жилищни райони, където има деца и домашни любимци, което се дължи на надеждната защита на отровата вътре в контейнера. Най-много добри ревюта отбелязаха капаните "Raptor", както и "Combat SuperAttak".