Травимо мурах в квартирі: кілька ефективних і популярних способів

Січень 2019

Відео: Как избавиться от тараканов в квартире How-To Kill a Cockroach (Січень 2019).

Anonim

Отърви се от домакински мравки проблемни домашни мравки са открити в апартамента не е много често, но ако те наистина са били в къщата, се отървете от тях е проблематично. Тези малки насекоми са много подобни на техните градински и горски роднини, както и да се справят с тях у дома е трудно.

Преглед

Мравки живеят в колонии, в които се комбинира много коренно различни мравка гнезда. Всяко такова гнездо има собствена матка, която контролира дейността на всички негови жители.

Премахване на мравки в апартамента е много трудно , тъй като често в жилищни сгради, тези насекоми строят гнезда в няколко апартамента. Ето защо трябва да се организира унищожаването на вредителите.

Мравки живеят в колонии, в които се комбинира много коренно различни мравка гнезда

Вредата от домашни мравки

в град апартамент или частен дом може да таят няколко вида домакински мравки. Вътрешните червени мравки са най-често срещаните и се наричат ​​фараонски.

В допълнение към самото присъствие на колонии насекоми в дома причинява дискомфорт, там са по-опасни последствия от апартаменти за уреждане мравки. Тези насекоми са всеядни, и най-атрактивните места в апартамента им са захарни и хлебни кошчета и боклук.Преминаването от боклука в храна, домашните мравки в апартамента, както и хлебарки и мухи, стават носители на различни патогенни микроорганизми.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от мравките, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Домашно червени мравки са най-честите и се наричат ​​фараона

Унищожи домашни мравки е трудно, но е възможно. Основното условие за ефективна борба е да се вземат под внимание някои характеристики на живота на насекомите.

 • Основата на колонията от домашни червени мравки в апартамента, както при природни условия, е женската кралица, която отговаря за възпроизводството на видовете мравки.
 • Женските кралици никога не напускат гнездата си и не могат да си набавят собствена храна.
 • Търсенето на храна за женското и по-младото поколение се извършва от безплодни мравки.
 • Гнездото на насекомите обикновено се прикрива в малки кухини или пукнатини по стените или на пода.
 • Ако се намери гнездо, най-добрият начин да унищожите насекомите в апартамента е да оставиш отровата стръв в непосредствена близост до жилището на мравките.

Отровата за червените мравки може да бъде направена самостоятелно. Въпреки това, по-често наематели на апартаменти, които са били колонизирани от домашни вредители предпочитат да използват средствата за промишлено производство.

Как да се отървем от мравките в апартамента (видео)

Самозатворена отрова

Възможно е да се направи отрова за самите мравки. Има няколко начина:

 • процес от движението на мравките слънчогледово масло и се въведе някакъв листа гнездо на черен бъз, дива мента и естрагон;
 • смесва една чаена лъжичка фармацевтична боринова киселина с чаена лъжичка гранулирана захар или мед;
 • Смесете три варени жълтъка, три варени картофа, една чаена лъжичка гранулирана захар и пакет от химически борна киселина;
 • Смесете две супени лъжици прясно смляно месо и половин чаена лъжичка химически борна киселина.

От смеси, приготвени по горепосочените рецепти, трябва да се търкалят малки топчета и да се разстилат около мравките. Примамката трябва да се актуализира редовно, докато насекомите бъдат напълно унищожени. Ефектът на такива смеси се изчислява не само да се хранят насекоми отрова стръв, но и да се прехвърлят парчета от отрова в гнездото.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от мравките, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Възможно е да се направи отрова за мравките сами по себе си

Преглед на закупени активи

са много ефективни инструменти, закупени, за да се справят с проблема с червени мравки, установяващи се достатъчно бързо.

 1. Паста-подобна емулсия с остра, леко сладникава миризма на "DETA". Агентът може да се използва като основен токсичен компонент или като препарат за извършване на превантивни мерки.
 2. Аерозолен препарат с приятна миризма на лимон Combat-MultiSpray. Агентът съвършено се справя със задачата да унищожи мравките и има незабавен паралитичен ефект.
 3. Високоефективен аерозолен спрей от домашни вредители "Fumitox". Лечението е ефективно не само срещу мравки, но и срещу други пълзящи вредители, включително хлебарки.
 4. спрейове с ментов аромат "Raptor" обхожда домашни вредители има почти моментален смразяващ ефект върху мравки и дървеници и хлебарки.
 5. Инсектициден микрокапсулен препарат "Get". Действието на лекарството се основава на въвеждането на отрова в гнездото на мравките.
 6. Гел-подобна отрова за пълзящи насекоми "Rubits Zindan". Гелът се произвежда в удобна тръба и се нанася с тънки линии в областите, където се движат мравките.
 7. Много надеждна и ефективна подготовка на контактното действие "Storming Gel-paste". Продуктът лесно се прехвърля в лапите на насекомите в гнездата и допринася за смъртта на цялата колония.
 8. Гел-подобно средство за защита на мравки "Raptor". Лекарството за действие е подобно на лекарството под една и съща марка, произведено под формата на спрей. Гелът е подходящ за превантивна употреба.

Магазините представени голям брой ефективни мерки срещу мравки

Може да се интересуват от една статия, в която се говори за капаните за мравки.

професионални съвети

Преди да се даде предимство на определен агент за червените мравки начало, трябва да се разбере не само на ефективността и скоростта, но също и на изискванията за токсичност и безопасност при употреба.

За да се унищожи мравки в дневната, където има малки деца, бременни или кърмещи жени, домашни любимци, както и тези, склонни към дисплеите на алергични реакции или белодробно заболяване (като астма) трябва да се предпочита лекарства, имащи минимална токсичност.Разбира се, такива инструменти демонстрират по-малко ефективност, но тяхното системно използване, както и стриктното спазване на всички инструкции в ръководството за употреба ни позволяват да постигнем достатъчно висок резултат.

Фараонови мравки: неканени гости (видео)

Изборът и покупката на наркотиците от домашни насекоми трябва да се основава на оценка на степента на замърсяване на стаята. Максималните силни инсектицидни лекарства трябва да се използват в случай на масово разпространение на домашни вредители или ако има сложно заселване на апартамент с няколко типа домашни насекоми. Препоръчва се незабавно да се предприемат мерки за унищожаване на домашните мравки от всички наематели на жилищната сграда.