Ціфокс: плюси і мінуси препарату, правила використання

Січень 2019

Відео: Цифокс - средство от клещей и других насекомых. (Січень 2019).

Anonim

"Tsifoks" е много ефективна срещу паразити в къщата трябва да се отърве от - някои от тях да причини дискомфорт и да се развалят храната, а други са в състояние да превозва опасни заболявания. Днес са разработени мощни лекарства, които могат радикално да помогнат за разрешаването на проблема с паразитите. Едно от тези средства е "Цифокс". Как да го използвам, за да унищожа насекомите и да не нараня?

Какво е "Tsifoks"

"Tsifoks" е високоефективно лекарство. Активно се използва от дезинфекционни услуги за лечение на помещения от различни паразити. Той може да се използва сам, при условие, че инструкциите за употреба и правилата за безопасност за работа с токсични вещества се спазват внимателно.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от хлебарки, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

"Tsifoks" е ефективен срещу широк спектър от вредители - хлебарки, дървеници, въшки, бълхи, кърлежи, комари, мухи и ларви. Използва се в крайградските зони, за да предпази резервоарите от комари и място от гнездото. Те се третират с парцели от кърлежи.

Производители силно препоръчва обработка на личните предпазни средства - респиратори и ръкавици

Лекарството се появява като жълта течност и опаковани в пластмасови бутилки с вместимост 50, 500 мл и 1 литър. Течността трябва да е чиста."Tsifoks" е силно концентриран агент - той трябва да бъде разреден преди употреба.

Активно вещество

"Cyfox" съдържа циперметрин, принадлежащ към групата на пиретроидите. Циперметрин има невро-паралитичен ефект и причинява парализа и бърза смърт на насекоми, като се вкарва вътре чрез хитина и отварянето на устата. Препаратът съдържа 25% от активното вещество.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Повече тук …

  За цитоплазмените организми циперметрин не оказва толкова мощно влияние, поради което се смята за ниско токсичен за тях. Но в големи дози то е токсично и води до отравяния и алергични реакции.

  Разтворът се приготвя преди обработката. Концентрат, разреден с чешмяна вода - за равномерно разпределяне на продукта, отнемането на лекарството във вода е от 5 минути.

  Можете да прочетете статия за ефективни и бързи методи за убиване на Prusak.

  Характеристики на действието

  Лекарството действа бързо, което води до почти пълно унищожаване на насекоми в къщата. Паразитите умират след 20-25 минути след прилагането на лекарството.

  Продължителността на лекарството зависи от концентрацията на използвания разтвор. Лечението има дългогодишен остатъчен ефект - след обработката той продължава да работи и отравя насекомите за около 90 дни, ако става въпрос за обработка на затворени пространства. Във въздуха лекарството действа 1-6 седмици, във вода - 1-3 седмици.

  Преди лечението е необходимо да се разрежда препарата. Инструкцията съдържа препоръки за отглеждане

  Съдейки по прегледа, ефективността зависи от индивидуалната чувствителност на населението към инсектицида.

  В редки случаи "Cifox" може да не е толкова ефективен и след това е необходимо повторно лечение.

  Категорично е невъзможно да се обработят естествените резервоари.

  Плюсове и минуси на лекарството

  Отзивите за продукта като цяло са положителни поради своята ефективност и гъвкавост. Плюсовете са:

  • Скоростта на действие - ефектът от приложението идва след половин час.
  • Продължителност на действието.
  • Versatility - "Tsifoks" е ефективен срещу почти всички насекоми-паразити.

  Недостатъкът на лекарството е, че работата с него изисква подготовка. Необходимостта от разреждане на продукта и съблюдаване на дозирането го прави трудно за използване, което прави метода на лечение не толкова лесен.

  Лекарството действа бързо, което води до почти пълно унищожаване на насекоми в къщата. Паразитите умират след 20-25 минути след прилагане на Правилата за лечение

  Преди лечението е необходимо да се разрежда лекарството. Инструкцията съдържа препоръки за размножаване, в зависимост от това дали

  е срещу кои насекоми ще се използва. За получаване на хлебарки 0, 2% разтвор на

  • да унищожи мравки, акари, дървеници - 0, 05% разтвор (2 мл на 1 л вода)
  • без унищожаване бълхи, мухи, комари 0, 1% разтвор.
  • Ако паразитите са малко, ще е достатъчно 0, 01% разтвор на агента.
  • Разтворът се приготвя преди обработката. Концентрат, разреден с чешмяна вода - за равномерно разпределяне на продукта, необходимо е препаратът да се разбърква във вода в продължение на 5 минути. Продуктът може безопасно да се използва в рамките на 8 часа.

  Продължителността на лекарството зависи от концентрацията на използвания разтвор. Съоръжението е дълго остатъчно действие - след лечението, той продължава да работи и да отрови насекомите в продължение на около 90 дни

  Как мога да видя хлебарки (видео)

  Инструкции за употреба

  приготвен разтвор се излива в кълбовидни пръскачка

  • Достъп до издаване на мебели, цокли
  • всички храната се запечатват и се отстраняват от дома, заедно с всички съществуващи кухненски прибори
  • Премахване от къща домашни
  • прах върху повърхността след отваряне на отворите
  • към спретнати <след третирането 10 часа Производителите силно препоръчват извършването на лечение в лични предпазни средства - респиратор и ръкавици.По време на лечението не трябва да пушите. Също така с продукта не трябва да работи за бременни и кърмещи жени и хора склонни към алергии.
  • "Tsifoks" е ефективен срещу широк спектър от вредители - хлебарки, дървеници, въшки, бълхи, кърлежи, комари и мухи ларви

  Можете също така да се запознаят с най-ефективните средства за къщата, за да се отървете от бълхи земята.

  Странични ефекти

  Потребителски мнения показват, че в някои случаи "Tsifoks" на чувствителни индивиди може да причини гадене, главоболие, повръщане, слабост, повишено слюноотделяне. При първите признаци на отравяне трябва да спрете да работите, да смените дрехите си и да изплакнете устата си с разтвор на сода. За улесняване на състоянието могат да се вземат 10-20 таблетки активен въглен. Ако продуктът попадне върху кожата, трябва да се изплакне със сода разтвор.

  За да се предотврати отравяне от вещество, продуктът трябва да се съхранява в плътно затворена бутилка на място, недостъпно за деца.

  "Tsifoks" е много ефективен инструмент. Работата с него обаче изисква най-голяма грижа и внимание. Но някои свързани с тях дейности с него неудобство е повече от компенсирано от факта, че лекарството действа бързо, ефективно, трайно премахване на паразитите и действа на почти всички видове насекоми, отравят живота.