Види і ефективність відлякувачів мурах

Січень 2019

Відео: Захистити город від нашестя комах і тварин без втрат для здоров'я й гаманця (Січень 2019).

Anonim

Собствениците на частната собственост, често имат проблеми с външния вид на мравки, особено ако те се появяват не само в двор, но и в жилищни помещения. Ултразвуковата артилерия е относително нов инструмент на върха на популярността.

Какво представлява ултразвуков репелер

Устройството е електронно устройство, чието действие се основава на излъчването на високочестотни вълни. Средствата за унищожаване са, както следва: устройството е с размер, подобен на пакет цигари, формата може да бъде всякаква, квадратна и кръгла. Тялото обикновено съдържа само ключ и превключвател.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата срещу мравките нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии с 100% ефективност се справят с мравки, хлебарки, бъгове и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Заснетите са разделени на два вида:

  • Ултразвук;
  • Магнитен резонанс.

В зависимост от захранването на Repeller, което помага да се отървем от мравки, се класифицират в следните видове:

  • Стационарни работни само на мрежовата връзка. С приложението си диапазонът обикновено не е повече от 100 метра.Основната цел - затворени помещения.
  • Мобилни, функциониращи от различни батерии. Често това е малко устройство, което е удобно за чести движения.
  • Комбинирана е най-популярната опция. Този репелер от насекоми и мравки може да работи както от мрежата, така и от няколко батерии.

Важно! Публикуваните ултразвукови сигнали са твърде високи за човешкото слушане, така че не се притеснявайте за разсейване на звуците.

Как работят репелерите с насекоми

Принципът на действие на оборудването е съвсем прост. След като направите покупка, продуктът трябва да бъде свързан чрез батерии или гнездо и да изчака посочения интервал от време, за да постигне желания резултат.

Независимо от лекотата на употреба, лекарството не трябва да се включва постоянно в помещенията, особено в зоните за отдих и спане на хората. Това се дължи на факта, че някои закупени съоръжения могат да имат отрицателно въздействие върху психиката и да увеличат риска от развитие на нервни заболявания без видима причина.

Ефективност при използване на електрически уред

Според разработчиците, инструмент, който излъчва звук или генерира магнитни вълни, трябва деструктивно да действа върху централната нервна система на насекоми. Обаче ефектът на плашилото не е толкова ясен, колкото е описано. Факт е, че мравките не записват магнитни вълни и нямат слухови органи. Магнитните вълни оказват влияние върху някои насекоми, по-специално върху пчелите. Ултразвукът действа върху комарите, защото те самите го използват. Но за мравките никой от тези фактори няма да бъде дразнещ и дори повече няма да ги принуди да напуснат обитаемите си места.