Про лісових клопів і їх потрапляння в квартиру

Січень 2019

Відео: Suspense: Crime Without Passion / The Plan / Leading Citizen of Pratt County (Січень 2019).

Anonim

Горски дървеници в апартамента - най-общо казано, е доста рядко, защото те не са човешки паразити и може само от време на време да влезе в къщата. Обикновено това се случва в случаите, когато в горите - техните естествени местообитания - възниква влажност или горски пожари.

Тези мръсни горски обитатели могат само да плашат хората с непривлекателен външен вид, но не могат да направят нищо лошо.

Горски бъгове - как да разпознаете?

Буболечката, чиято снимка може да се види по-долу, има сплескано тяло, приличащо на неправилен петоъгълник.

Цветът на това насекомо е от мръсно зелено до кафяво, в зависимост от вида. Forest бъг има дълъг остър хобот пробождаща кората на младите дървета и тревисти растения капиляри, а след това изсмукват сока от тях. Зимата може да е под кората на едно дърво или в листата на земята.

Гнездото на гората се възпроизвежда, без да се отклонява от мястото на хранене. Женската снася до стотици яйца по листата и стъблата на растенията, закрепването им толкова плътно, че всяко яйце трудно otkovyrnut нокът.

Развитие на яйцата трае около 10 дни, след което ларвата идва от това, което прилича на възрастен на външен вид, но е по-малък и е с малко по-различен цвят.

Трансформацията от ларвата в емблемата отнема около 30 дни, през този период бъдещият горски зелен бъг успява да оцелее в няколко линии.

Не е трудно да разпознаеш горските грешки сред останалите роднини.Тялото му има характерна форма, широка и гъста, и специфичен цвят.

Няколко вида от тези насекоми са известни и всяко оцветяване е съвсем оригинално. Снимката показва няколко представители на различни видове горски бъгове:

Кои дървеници могат случайно да влязат в къщата?

Горски бъг може случайно да се появи в къща, но това е по-вероятно да бъде в провинцията, отколкото в града. В последния случай такова явление е рядкост. Много хора просто го объркват с дърворезба, която е паразит на земеделска земя.

acanthosomatidae малко като горски буболечки цвета си, но както можете да видите, по-живи:

acanthosomatidae нарича дървеница скункс за различния си миризма на , но гората klopik такава силна миризма не е така.

Има няколко вида Hemiptera, които могат да бъдат объркани с Дарвеница горския

  • гора бъг, един от най-големите представители на защитниците на семейството (16 мм), хитин капак имаше цвета на стар бронз.

  • Bidentate bidentate: кафява грешка с израстъци под формата на зъби, която ловува малки гъсеници.

  • Американски бъг: нов вид за Русия, който също живее в гората и се храни с млади шишарки, провокирайки тяхното изсъхване и гниене.

Защо горски бъгове летят в къщи

Горски бъгове живеят в условия, при които температурата и влажността са идеални за тях. Ако ситуацията се променя и идва един остър охлаждане, затопляне или много различна влажност, насекомите започват да мигрират, и могат да намерят утеха в човешко жилище. Често подобни инвазии на горски бъгове се наблюдават по време на пожари.

Коментари:

"Ние постоянно лети някои бръмбари, съгласно описанието в интернет като гора бъгове, които прочетох, те не изглежда да е необходимо хората да хапят, а всъщност и в апартаментите те не правят нищо, но съседите. също се оплакват. Всеки ден около пет находка и хвърлен на улицата, те се връщат при нас отново. "

Александър, Орехово-Борисово

"До моята къща расте едно голямо дърво, така че в апартамента му непрекъснато падат грешки. И малкото, някои от тях, и по-гори … тя просто не знам какво да правя. В нашия град цялата им инвазия, всички се оплакват И мен с това дърво като цяло кошмар. - това за тях като пряк път към дома ми купих от Reid летящи насекоми, но ефектът се наблюдава съвсем накратко. ".

Анна, Владивосток

е опасно горски бъгове и техните ухапвания?

Bite гора бъг не е изложена на риск, още повече, че тези насекоми не са склонни да хапят хора . Много хора бъркат тези насекоми, акари, но това е фундаментално погрешно: акари са паразити по топлокръвни животни (и тяхното ухапване може да доведе до здравословни проблеми), а бъговете са паразитни върху растения.

Горски бъгове всъщност може да причини увреждане и неприятности, ако те започват да се размножават в декоративното градински растения или хранителни култури. По този начин те са подобни на acanthosomatidae: и двата вида са паразитни върху растенията и от време на време се срещат в домовете на хората.

Видео: Форест бъг в близък план

Разбира се, има дървеници захапка, която може да бъде много болезнено и неприятно. Заедно с бъгове домакинство легло също е бъг-reduviidae, която има доста голям размер (до 2 см), и се храни с малки безгръбначни. Той има дълга пиърсинг хобот, с които нападат паяци, имитиращ мрежи побой на жертвите.Ухапването на хищник е болезнено, но самите хищници рядко влизат в дома на човек, а случаите на ухапвания обикновено са изключителни.

Как да се отървем от горски бъгове в къщата?

Специалистите не съветват да използват силна химия или да направят контрол на вредителите, за да се отърват от горските бъгове. Дори ако градът наистина повишена активност на тези насекоми и те са буквално "хване" на апартамента, по-добре е просто да се опита да им попречи да влязат.

Това може да се направи с конвенционална мрежа срещу комари. Големият посетител е достатъчно голям и по никакъв начин не може да мине през тази надеждна бариера.

Обикновено инвазиите на горски бъгове в града са временни и насекомите се връщат към обичайните местообитания скоро. Не бива дори да се притеснявате, че горски бъги може да се установи в къща и да причини вреда на жителите си. За човека този вредител на растенията е абсолютно безполезен.

За да се справим с горските грешки, препоръчително е просто да ги съберем от апартамента и да ги изхвърлим от прозореца, плътно да го затваряме.

Подобно на дървесната дървесина, горската грешка има неприятна миризма, но не е толкова силна.

Рейтинг:

"Когато имаме къща там горски буболечки, бях потресен, особено когато видях няколко насекоми близо до леглото, но по телевизията казват, днес, че имаме в Хабаровск възможно нашествие на горските грешки и че .. те са много приятелски настроени. Апартаментите са просто бягащи от горски пожари. след това се успокоих и дори да ги убие, не. просто ще всеки ден, ще види човек, и се хвърлят през прозореца. Свикнали да се вземат тези грешки с голи ръце, въпреки че ме беше страх от зловещ. "

Валерия, Хабаровск

Така че, ако в гората внезапно има горски бъгове, не се паникьосвайте.Може би тези насекоми не са много приятни, но те не са в състояние да навредят на хората, защото такива бъгове се хранят само със сокове от растения.

Те причиняват големи щети на земеделските земи и градини, развалят реколтата, но в същото време са абсолютно безопасни. Не трябва дори да се опитвате да измислите сложни методи за борба с горските бъгове. Най-лесният начин е просто да хвърлите рядко своите представители на прозореца и вече не се тревожете за тях.

Червенокоси бъг - линеен защитник (бъг-тигър): макро фотография