Як виглядає зелений клоп і чи варто його боятися

Лютого 2019

Відео: Our Miss Brooks: Mash Notes to Harriet / New Girl in Town / Dinner Party / English Dept. / Problem (Лютого 2019).

Anonim

Green дърво бъг - рядък гост в човешко присъствие, тъй като той не е паразит на хората и в къщата не се нуждаят от него. Това зелено насекомо добре известен със своята неприятна миризма произнася: това е защо хората acanthosomatidae получиха своето второ име - "бъг-скункс".

Възможно е да се открие бъг, който случайно е прелетял в апартамент само през лятото, когато насекомите активно се размножават и разпространяват на нови места.

Как зелен acanthosomatidae

Цялото семейство Pentatomidae има характерна черта, чрез които те се отличават от други бъгове: остри наконечници в предната част на тялото (. Виж снимката)

Те са малко по-подобни на сгънати крила и дават на насекомите самата форма на щит, за което са получили името си. В долната част на гърба можете да видите тъмно кафявата мембрана на крилата.

Зеленият дървесен гребен се отличава с характерния си цвят на пролетни зеленина, които под корема могат да се превърнат в жълтеница. По-близо да падне на гърба на бъгове да започне да се появява тъмно кафяви петна, и да атакува първата слана става напълно кафяво да се слее с околната среда.

Крилата на дървесната драскотина са доста къси и имат много малък обхват. На главата са достатъчно дълги антени, състоящи се от всеки от 4 сегмента (2 и 3 от тях са със същата дължина).Как зелена буболечка, можете да видите на снимката по-долу:

Яйца бъг приличат на леки зелени топки с капак, и ларвите на няколко пъти промени цвета си по време на сънна: първа стъпка за тях се характеризира с светло кафяв цвят, а след това - черно зелен или дори черен, а в последния етап нимфите придобиват красив цвят на вар, както и изображение. Единственото нещо, което отличава светложълта нимфа от възрастни насекоми, е липсата на крила.

Преглед

"Ние бяхме в апартамент през лятото постоянно лети зелени бръмбари. Достатъчно масивна, но формата, ако дори правоъгълен, но надолу Скосяването. Когато един такъв инцидент натрошени (те са били пълзи само под краката), чувствах ужасно зловоние. Само тогава стана ясно, че това е истински зловонник. "

Ален, Астрахан

Lifestyle насекоми

дървеници зелено дърво през зимата са в зимен сън, в близост до състояние на подтискането на жизнените процеси. За този период те предпочитат да търсят надежден подслон - широколистни отпадъци в гората, изгнили дървета или пънове, дупки и пространства под камъните.

С появата на топлина (около април-май) щитовете се разпространяват в райони, където има подходящи растения за хранене. Тъй като дървеници храна се състои главно от сокове от растения и техните плодове, толкова по-често те се заселят на овощните дървета и храсти: малини, бъз, череши. Може да живее на обикновени широколистни дървета, както и директно в тревата.

Въпреки, че зелените грешки и имат крила, те ги използват много често, и летят само в случай на крайна нужда : ако те са сигурни, че при пристигането си те ще се впишат за електроцентралата или това е - единственият начин да се избяга от хищници.

Интересно е да

Ако забележите бъг в бранша и да се опита да се доближи до него, той не бяга или отлети, и се опитват да се премине към противоположната страна на клоновете на наблюдател. Следователно, е толкова трудно да се снима една измама - на всички снимки тя се вижда отдолу зад един клон или лопатка трева.

, за да хапят трудно кора на дърво грешки не може, следователно, се хранят с листата на тревисти растения, понякога - пъпки и цветя. Понякога дори могат да увредят зърнените култури, но това се случва рядко. Човек не ухапа бъгове дори в случай на опасност.

Зелените дървеници в апартамент са злополука, тъй като в плен те не възпроизвеждат и скоро умират. За един човек дървесната дъска не е абсолютно опасна, така че откриването му в жилището не застрашава нищо.

Възпроизвеждането на грешки започва веднага след овладяването на ново място на пребиваване. За една зидария една жена може да възпроизведе 20-40 малки бъгове. Само няколко седмици след зреене в черупката на яйцето, бъговете са готови да излязат навън.

Малките ларви (нимфи) имат четири цикъла на развитие, всяка от които е придружена от олющване и промяна на цвета.

Това е интересно

Учените са открили, че японската дървесна грешка, свързана със зеления билборд, има майчински инстинкти. Беше установено, че женската бъбрека всеки ден носи ларвите плодове на местния дървесен олакс. До пълното развитие на ларвите в възрастните в местообитанието на бъгове, е било възможно да се намерят около 100 кости от дървесни плодове. Понякога една майка, която се грижи, открадва такива плодове от чужди гнезда.

Пример за това как зелена буболечка използва крила (в края на видеото)

методи за справяне със зелена acanthosomatidae

Green дърво бъг не е истински морава и поле на вредителите, които могат да причинят големи щети на посеви.Но в същото време, живеещи на плодове или билкови култури, защитникът уврежда листата, плодовете и плодовете, намалявайки техния общ брой.

В допълнение, "ухапване" бъгове ще има характерна неприятна миризма. Този продукт вече не иска да яде или да използва за опазване.

Отърви се от дървените грешки в градината или градината по следните начини:

  • Механични. Ако има няколко грешки в сайта, можете да ги съберете ръчно с кофа или друг контейнер. Този метод е малко неудобен, тъй като зелените бъгове на растенията са почти невидими - цветът им е отлично прикриване. Освен това винаги съществува риск от липса на няколко женски, които могат да се размножават допълнително и да развалят плодовете.
  • Традиционен с помощта на народни рецепти. Този вариант е много ефективен поради влиянието му върху вредителите и пълната безопасност за хората и културите. Освен това използването му на практика не изисква финансови инвестиции. Можете да подготвите сами повечето решения без специални умения. Ето някои рецепти:

Наливане на лук: 200 грама луковици се изсипват в 10 литра гореща вода и се вливат в продължение на 5 дни. След това разтворът се филтрира, излива се в бутилки със спрей и се напръсква върху засегнатите от бъбреците растения. За да се постигне най-добрият резултат, препоръчва се зоната да се напръска 2-3 пъти с почивки за 5 дни.

Разтвор за горчица: в 0, 5 литра топла вода се разреждат 100 g суха горчица. Защо към сместа се добавят още 9,5 литра вода. Това решение трябва да се пръска с растения по същия начин, както в предходната рецепта.

Растението е клопогон (tsimicifuga).Това декоративно градинско растение много ефективно отстранява всички видове тревопасни буболечки. Достатъчно е да засадите няколко храста в различни части на градината или зеленчуковата градина и защитниците ще заобиколят мястото със страната.

  • Химическият метод на борба. Този метод включва използването на мощни промишлени инсектициди: Carbophos, Chlorophos, Phosphamide и други. Такива инструменти ефективно унищожават вредителите, но изискват специални грижи за използването и използването на лични предпазни средства. Химическият метод за контрол се препоръчва да се използва в случаите, когато броят на дървените дървеници е много висок и те наистина застрашават насажденията, което е изключително рядко.

Зеленият бъг в апартамента не изисква специални мерки за борба с него. Инцидентът, който е бил случайно прелетял, е най-лесно да се изхвърли от прозореца - няма да се върне повече.

Зелените буболечки не са включени в списъка на опасните вредители на хранителните култури, така че те не водят сложна борба с тях. За човек, сблъсъкът с този вид протектор също няма последствия, той е абсолютно безопасен и ако не го докоснеш, няма да предизвика неприятни усещания.

Заснемане на зелена грешка