Фотографії та опис різних видів клопів

Січень 2019

Відео: Топ 10 Самых Опасных Насекомых - Интересные факты (Січень 2019).

Anonim

Squad Poluzhostkokrylyh, че хората използват, за да се обадя дървеници е много многобройни и многообразни. Различни видове грешки, известни днес ентомолозите, понякога толкова различни един от друг на външен вид, хранителни предпочитания и начин на живот, че един мирянин едва ли може да ги брои роднини.

Срещи на грешки могат да бъдат навсякъде: в областта и в цветни лехи, на сушата и в морето, някои семейства свикнали в тропиците, а други са се научили да издържат на суровата сибирска зима. Някои предпочитат вегетарианска храна, други ловуват своя вид, а други са истински кръвопиещи.

Съществуват и някои видове дървеници, които са твърде привързани към хората. Те оценяват комфорта на човешките сгради и за една миля усещат топлината на своите жертви. Заедно със своите дървеници захранване могат да пътуват по света, така че те могат да бъдат дори в Арктика.

Нека да разгледаме по-подробно различните видове и разновидности на грешки, и да видим как те изглеждат на снимките.

вредители земеделски земи

О, не обичат градинари дървеници. В края на краищата, много от тях разрушават засаждането, така че да се цени от човека.

Всяка любовница познава извършителите на културите си в лицето. Често се среща на леглата на грешката на зелето. Той забелязал отдалеч в червено-черната си рокля, не без основание, се нарича украсена (виж снимката).

Неговият партньор, Изнасилване бъг, pobloskivaet синьо-зелени обратно с петна и ивици от бяло или червено (въпреки цвят имаше променлив) :

Ярко, причиняващо оцветяване е типично за много видове дървеници.Тя служи като един вид защита от естествени врагове, казват те, че съм някакъв страшен.

може да бъде грешки в случай на опасност, а другият аргумент за използване - неприятна миризма. Специална жлеза, на разположение в най-Poluzhostkokrylyh, произвеждат вещества - tsimitsinovuyu киселина. Това е ароматът на дървеници предвижда, поради което те не са много любители на хората и птиците не са склонни да кълват тях.

Тези насекоми скрит мотив групирани заедно eurydema, тъй като тя е растение от семейството на едно и също име е най-често са изложени на инвазията на тези вредители - репички и ряпа и зеле. Възрастни и ларви се хранят с растителен сок, увреждане на деликатната кожа. На листата са жълтеникави петна - следи от храна насекоми. Незрели разсад след такива травми могат да бъдат загубени.

светло зелен смрад грешка (Palomena Prasina). Този вид грешки, могат да бъдат намерени на зеленикаво-жълт цвят, овалната форма, леко стеснени отзад и отличителни хребети от двете страни на багажника. Те служат като знак за принадлежност към семейството на защитниците на дървеница. До есента на цвят насекоми по чудо променено на кафяво. Това може да се види в градината, тя се храни с соковете на малини и къпини, но не се колебайте, а зърнени култури. Този бъг може да развали впечатлението за деца, които избират да се хранят Бери. По-долу са снимките си:

дървеница вредни (Eurygaster integriceps) - сив безличен установяване, както може да се види, като погледнете в картината на този тип грешки:

зима в паднали листа и гладни насекоми яростно дърпане сок от младите филизи на зърнени култури култури и ларвите се появяват от яйцата до точката, където ухото е попълнено и да го повредят.Зърната стават неподходящи за готвене брашното и губят кълняемост.

Костенурки заедно Хляб буболечка от семейството Slepnja и дървеници от други видове, опустошени повече от едно зърно поле. Малко вероятно е някой да се люби с любов към такива животни. Това, че собствениците на имоти да носят своята омраза към всички други видове грешки, дори и напълно невинен

Но се оказва, лош мирис, не винаги помага бъгове да избяга възмездие. Всяка кокошка, която се разхожда из полето, може да унищожи до една и половина хиляди вредни костенурки на ден.

Безвреден бъгове

Борбата с оцветяването на някои видове дървеници изпълнява мисията си - те са предпазливи. Разгледайте снимката по-долу. Този бъг линия (Graphosoma lineatum), понякога се нарича италиански, или в чест на областта, където е открит за първи път, независимо дали за приликата си с формата на гвардейците на папата:

След като се срещна такъв красив мъж в градината си, много сериозно се страхуват, като го вземат за колорадски бръмбар, мутирали. Но в действителност, специална вреда за градината и градината на минке не може да донесе, те предпочитат umbelliferous растения.

Дори в годините на тяхното масово възпроизвеждане, справянето с тях е доста лесно - просто събирайте ръчно. Периодът на чифтосване, тези бъгове обикновено се изразходват за събиране на компания, затова е по-лесно за тях да намерят душата.

И кой не видя как цели групи войници се натрупват на пънове или под корените на дърветата? Научното наименование на този вид бъгове е червенокрилото крило (Pyrrhocoris apterus). И техните снимки са изброени по-долу:

Това позната от детството насекоми разпространи доста широко, да се хранят паднали семена и остава на мъртви безгръбначни

Olkhovy бъг-кокошка (Elasmucha fieber) - типичен представител на семейство acanthosomatidae.След като се възстановява от зимен сън, в началото на лятото тази необичайна вид грешки дойде в момент разплод:

женски елша бъг здраво се заселят на листата на елша, френско грозде и бреза. Там прекарват много време, най-напред защитават яйцата, а след това кърмят с излюпени ларви. Клопиха не се отклонява от потомството си, докато децата не станат достатъчно активни и не оставят родното си гнездо.

дървеници - победители на елемент вода

на повърхността на водата на водоеми или езера могат да се видят тънък и пъргави насекоми с тънък малко тялото високи, широко разположени краката:

достатъчно странно, и е представител на семейството Poluzhostkokrylyh - скейтъри обикновени (Gerris lacustris). Някои невидими сили я държат на повърхността на водата.

крака изобилно покрити с фини косми, те никога няма да станат мокри дължи на мазнини покритието върху космите. Бъркането бързо се плъзга по водата и изсмуква сока от насекомите, които се пръкват и падат във водата. За зимата, водомери, лимпване, напускане на резервоара и намиране на убежище в падналите листа.

Не по-малко интересен и различен вид на живите водни буболечки - Вода скорпион (NEPA Cinerea):

Външният му вид е доста оправдава името. Предните крайници, повече напомня на ноктите, се използват за улавяне на жертвата, докато задната част е дълъг процес, като игла. Bug живее в плитки води, тъй като той не знае как да плува, се крие в морските водорасли, пълзи по дъното в очакване на жертвата, който прати опашката на процеса на вода, тя му служи като устройство за дишане.

Между бъговете има истински бъгерчета. На снимката можете да видите един от тях:

е общи Плавт (Hiocoris cimicoides).Той има тъмно зелено оцветено в оцветяване тяло, лапи с формата на гребла и гъсто покрити с косми. Този вид лопатка ловува ларви на насекоми, орехи и ракообразни и прекарва почти цял ден.

Грешки - паразити

За съжаление, има много неприятни видове за човека по реда на Клоп. Те се търгуват чрез смучене на кръв от хора и топлокръвни животни. След като обаждането не е насекомо, показано на снимката:

дървеница, той е дом или лен. Биолозите го класифицират като Cimex lectularius. Равно, безкрило същество с остър мирис, способно да промени размера и цвета си, наситено с кръв. По принцип семейството има повече от 70 вида бъгове за легло.

-близките му роднини - Burning дървеница или Cimex Hemipterus:

Външно много малко се различава от този човек, но редица функции, позволили на учените все още го идентифицират като отделен вид. Той се премества бавно, подскачащи малко, не мога да понасям студа и затова разпространява изключително в страни с горещ климат, случайно внос в северните ширини не е дълго да оцелее.

Bites изгаряне на бъг по-забележими: тежестта на алергични реакции, уртикария, сърбеж по кожата, често се появяват мехури, до 5 см

Но най-опасни за представител Poluzhostkokrylyh откъсване на хората живее в Латинска Америка

triatominae на. Семействата на хищници са нощни и често атакуват хора, спящи. Захапката им провокира различна степен на тежест на алергичната реакция: от леко дразнене до анафилактичен шок.

Но това не е цялото зло, което е способен. Насекомите са носители на смъртоносна болест, причинена от протозои - трипанозомоза, или болестта на Чагас.За това ухапванията на триуммовите буболечки се наричат ​​смъртоносни целувки.

и грешката е в състояние да се възползва от

Един човек свикнал да мисли рационално и оценка на околната среда фауна въз основа на ползите, които тя му носи. Вредителите на земеделските земи и ектопаразитите се възприемат като агресори, те се борят безмилостно. Но често помощта идва от страна, в която най-малко го очаквате.

Картофите се считат за втори хляб. На това, което само трикове хората не отиват, за да запазят ценени корени от колорадския бръмбар. Но те имат съюзници в тази борба.

Зикрон е син, от Англия произлизат хищници. Сребърен зелен с метален блясък е насекомо, което може да се лови само през деня поради факта, че през нощта просто не вижда. Зикрон яде яйца или малки ларви на листни бръмбари.

Друг борец принадлежи към рода Perillus - Perillus bioculatus. :

Забелязва се, че той успява да се справи дори с изображения. Докато буболечките не могат да се конкурират с инсектициди, учените активно изучават възможността за използване на ентомофаги в битката за запазване на културата.

Дивата природа на тропическите страни е интересна и необичайна за гледната точка на руснаците. Има специални видове дървеници, които оказват влияние върху размера, формите и цветовете. Това е такова необичайно създание е заловен на снимки, можете да се насладите на гори на Южна Америка:

Listonogy бъг, принадлежащ към семейството на coreidae има необикновена удължаване на задните си крака, сходството на листа.

Светът на насекомите е огромен, техният живот, подчинен на странни инстинкти и изпълнен с прекрасни трансформации, е от истински интерес. Малко хора знаят какви красиви видове дървеници са намерени на нашата планета.Хората са свикнали да мислят за това отчуждение зле, но в него има наистина уникални екземпляри, способни да угодно на окото и да учудят.

Грешка на войник: макро снимки