Види тарганів

Хлебарките - непосредствените съседи на един човек, един вид насекомо, което не е страшно почти нищо: те са в състояние да оцелеят излагане на радиация и отрязаната глава на - не е пречка за живота си. Ако започнете да се рови в подробности във всички видове хлебарки - това не е достатъчно за няколко години, защото тези насекоми са се появили на нашата планета почти заедно с динозаврите. В момента има около 4000 вида хлебарки, повечето от които живеят в Русия (макар и предимно в дивата природа). Нека да разгледаме по-отблизо основните представители на това семейство, на които можем да се сблъскваме във всеки един момент.

Видове домашни хлебарки

Като правило, в дома може да се намира на около 55 вида хлебарки, от които само няколко, които срещаме достатъчно често (най-вече, обаче, големи черни хлебарки)

Големи хлебарки - страхът, че преобладава в всеки, дори и един малък глупав човек, който изобщо изобщо не е изненадващ. Трудно е да наречем тези насекоми приятни, въпреки че не са толкова ужасни, колкото изглежда на пръв поглед. Но въпреки това хлебарките са големи, каквито са били, и остават нашия кошмар.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.Повече тук ...

Черен хлебар

Черен хлебар е често срещано насекомо. Той яде както прясна, така и разглезена храна. В райони, където е достатъчно топло, можете да го срещнете не само в къщи, но и на улицата (в пукнатини в къщата и под камъни).

Всъщност големите черни хлебарки в апартамента са доста тясна характеристика за този вид. Те могат да живеят не само в едно жилище, но и на улицата, наблизо. Да, и концепцията за "голям черен хлебар" не е толкова недвусмислена, колкото изглежда. Те могат да бъдат напълно различни нюанси, от тъмно кафяво до черно.

Размери, също може да бъде поразително различен, концепцията за "голямата" дезинфекция услугата служител може да бъде свързано с огромен desyatisantimetrovyh насекоми, всъщност, хлебарка може да достигне само три сантиметра (и то само жени). Черните хлебарки в апартамента не са най-добрите домашни любимци, тяхното присъствие показва ниско санитарно и хигиенно ниво в стаята.

Като правило местните черни хлебарки са редовни на контейнери за боклук, тоалетни и други места, където активно се развиват бактерии. Черните хлебарки в апартамента са в състояние да разпространяват десетки вируси и заболявания сред жителите, вариращи от проста E.coli, завършваща с язви и холера.

Вътрешната структура на черния хлебар е много интересно, тъй като има усъвършенствана система (за насекоми).

Структурата на черно хлебарче е представена от хитонна черупка, която има черен цвят и крила (които са намалени при женските). Накрайникът на черен хлебарка принадлежи към вида, който е лечим, тъй като храносмилателната система е достатъчно напреднала.В червата има огромен брой бактерии, които могат да разтварят абсолютно всички храни, погълнати от техния домакин. Черните хлебарки имат само един сензорен орган и докосване - антени и косми, разположени в цялата област на тялото. Освен това, поради честото изпаряване на секрециите от жлезите, големите черни хлебарки излъчват неприятна миризма.

Червено хлебарче

Един от най-често срещаните видове, с които се срещаме най-често. Големите червени хлебарки имат второ име (по-познато ни) - червенокоса хлебарка. Този сорт е широко разпространен почти навсякъде, тъй като наличието на хора (и особено остатъците, които те оставят) - жизненоважно е необходимо за такъв хлебар. Черните хлебарки са много сходни по своята структура и този вид. Червените гъски имат удължена форма на тялото и кафяво-червен цвят на черупката.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук ...

Американски хлебар

Той правилно се нарежда на трето място в списъка на най-честите насекоми. Това е доста необикновен звяр. Преценете сами хлебарка - червен бръмбар може да достигне 1 - 1 5 cm и американски хлебарки може vymahal до 3, 5-4 см. Те са всеядни и достатъчно плодови. Неговият темп на растеж е наистина впечатляващ и жизнеността го кара да започне да се страхува сериозно.

Големите хлебарки могат да се движат на абсолютно всякакви повърхности, дори таванът няма да го притеснява.Но веднага след като чуждестранните животните ще се опитват по сближаване, хлебарка незабавно плаши със силна миризма му течност, която ще причини алергична реакция почти мигновено.

Въпреки факта, че американската хлебарка, тя се вкоренява в нашите апартаменти много бързо. Друга от особеностите му е периодът на живот - той може безопасно да се нарече истински дълъг черен дроб, сред това семейство.

Ако забележите в дома си този "домашен любимец", а след това веднага се обадете на услуги химическа обработка, тъй като тя трябва да се забравя, че този вид хлебарка - много агресивен. Той е особено бърз и може лесно да атакува вашия домашен любимец в опит да отнеме храната си.

Хлебарките албинос

Зареждане ...

по-скоро рядко и необичайно член на това семейство, това ни дава още по-голяма отвращение и усещане за нереалност на случващото се. За да объркате хлебарка, албино може да бъде само с насекоми след молив, в противен случай по някакъв начин.

За обща информация е целесъобразно да се знае, че хлебарките мръсват около 8 пъти през целия си живот. Те се хвърли черупката си и в момента да ни изглежда много лека и незабележима, но след известно време обвивката се възстановява и цвета става обичайно и познато.

Бялата хлебарка е естествено цвинообразен цвят. За това, което са го получили - не е ясно. Възможно е да се шегуваме за много дълго време по темата на тези насекоми, но все пак се отнася до тях с известно внимание. Обикновено тези хлебарки са големи - вид мутанти, чийто албинизъм е пряко свързан с генната мутация. Можете да срещнете такова явление сред всеки организъм, било то хлебарка или царевица, и няма да има нищо странно за него.Но не забравяйте, че бялото не е признак на безобидност. Той беше вредител, така че остана.

Хлебарки ли са? Да, хлебарки могат да летят и това е факт. Повечето представители на това семейство са крила, само в някои от тях те са намалени. По-често летящите хлебарки предизвикват в нас още по-голяма отвращение и ужас. Когато хлебарките летят, започваме да бъдем инстинктивно уплашени, защото не само те носят бактерии (понякога смъртоносни), за да могат да нападат във всеки един момент. Природата се е погрижила за нас в този случай, създаване на един вид, летящ без никакво затруднение - Megaloblatta longipennis, установи, че в Русия е практически невъзможно (освен ако, разбира се, че няма да го поръчате от Южна Америка В други случаи, хлебарки летливи -. А рядкост