Види найбільш поширених комах в будинку і методи боротьби з ними

Січень 2019

Відео: Savings and Loan Crisis: Explained, Summary, Timeline, Bailout, Finance, Cost, History (Січень 2019).

Anonim

Домакински насекоми паразити са толкова разнообразни, че да се изброят дори основния на вида им не разполагат с достатъчно пръстите Насекоми или Insecta са към класа артроподни безгръбначни животни и в съответствие с традиционната форма на класификация, насекомите и стоножките принадлежат към трахеоидите.

Видовете насекоми са многобройни и тяхното изброяване отнема доста време. Много насекоми обитават не само частни домакинства, но също така могат да живеят в апартамент. Такива насекоми се класифицират по правило според степента на увреждане и опасност за хората. Разделянето предполага наличието на следните групи:

 • домашни насекоми-паразити;
 • домашни насекоми вредители;
 • Домашни безвредни насекоми.

Безобидни обитатели на къщата

Най-тихите и почти безобидни видове домашни насекоми включват люспи. Начинът на живот, който тези стоножки водят, е аналогичен на мокриците: те предпочитат влажни, топло и тъмни места в къщата. Най-често срещаният тип такива насекоми е захарта, обикновените везни или Lepisma saccharina.

мокрици (Латинска Oniscidea.) - подразред ракообразно от порядъка на изоподи

Храната на тези битови насекоми служи различни органични, като се намери в утайките на натрупване на прах, както и остатъците от захар и малки остатъци от храна.Скалите, както много стоножки, са плодовити и се опитват да не уловят хората.

Mokritsy - стоножки, които не са свързани с насекоми, рядко се откриват в апартамента. Най-често живеят в бани и тоалетни. Източниците на храна за тях са органични отпадъци от боклука.

Видовете, които погрешно се отнасят до насекоми, са представени от паяци. Тези безгръбначни, живеещи в къщи, са естествени врагове, които се страхуват от летящи насекоми с кръв. В апартамента такива "съседи" са изключително редки, но в частни къщи паяци често посещават.

В допълнение, домашни любимци безгръбначни, които живеят в апартамент - стоножки, стоножки стоножка и безвреден, но имат много неприятен външен вид.

насекомни вредители в апартамента

Бълхи - са насекоми, които се характеризират с огромно плодовитост, висока степен на болезнени ухапвания, и тъй като те са много опасни за здравето, тъй като те могат да бъдат носители на много неприятни инфекции

 • въшки - класически кръвосмучещи паразити, които живеят в жилище, но не принадлежат към типичните домашни насекоми. Привързаността им не е свързана с къщата, а с човека. Такива домашни паразити са много чести и са особено разпространени при децата. Как да отървем детето от въшки бързо и ефективно, което вече казахме в една от предишните ни публикации.
 • Друг вид паразитни насекоми, обитаващи апартамента, са бълхи. Те обитават местообитанията на домашните животни, чиято кръв се хранят. Бълхите обаче лесно променят собственика и могат да атакуват човек.

Как да се отървем от хлебарки (видео)

Домакински вредители

Хлебарките - доста чести посетители не само апартаменти, но и частните домакинства

 • Хлебарките са най-известните домашни вредители.Най-многобройните и добре познати домашни насекоми включват червен хлебар или "хлебарка", които могат да бъдат унищожени по няколко начина.
 • Вторият най-популярен е черен хлебар или Blatta orientalis. Използвайки за храна абсолютно всички хранителни отпадъци и битови предмети, хлебарките могат да гладуват в продължение на около месец, което не оказва неблагоприятно въздействие върху техния брой.
 • Най-трудните за отстраняване домашни вредители са домашните мравки: червената къща и крадците мравки. Основният проблем при размножаването на тези насекоми е наличието на много гнезда, които се комбинират не само в един апартамент, но и на различни етажи и задни стаи. Съществуването на една колония позволява на мравките да мигрират към различни помещения.
 • Друга голяма група от домашни вредители се представят от бенки. Храната за тези насекоми може да бъде хранителни стоки и зърнени храни, както и дрехи.

летящи насекоми

ухапване от комар причиняват сърбеж, подуване, зачервяване на мястото на ухапване, а в някои случаи тежки алергични реакции

 • към чести паразити от видовете насекоми включват комари. Престоят им в жилищните помещения е доста кратък и след хранителния процес те напускат къщата за полагане.
 • Най-мръсните насекоми, които живеят в апартамент, са мухи. Благоприятни условия за препитание са натрупването на различни отпадъци от растителен или животински произход. Активното възпроизводство и способността да се предават патогени на различни болести прави тези насекоми най-лошият враг на човека.

Репелент против комари (видеоклипове)

Хранене с насекоми

Биберите са сред най-неприятните домашни насекоми - паразити.Тези насекоми могат да обитават почти всички уединени ъгли в апартамента, където могат бързо да се размножават. Спалните паразити пълзят в нощта през нощта, където се хранят с човешка кръв.

дървеници - грешки виж, широко облигатни синантропни кръвосмучещи насекоми

Многобройни ухапвания дървеници

на ларви етап трябва храна от първите дни от живота, и характерна разлика от насекоми възрастни са размерите. Детските бъгове, които живеят в апартамента, са представени от няколко вида.

Bed бъгове (видео)

Вредата за хората

Tarkan яде хляб

 • Хлебарките не само ядат разнообразни храни, но също така и да се омърси. Освен това те страдат от различни инфекциозни заболявания и яйца от хелминта.
 • Bed бъгове са в тялото си агенти на опасни заболявания, и въпреки че няма научни доказателства за заразяване на хора със заболявания на дървеници и техните ухапвания са доста болезнени и може да предизвика алергични реакции.
 • Начало мравки, както и хлебарки, а не само развалят храната, но също така се разпространяват най-различни инфекции.
 • евентуални бълхи домашни любимци могат да изпълняват някои смъртоносни за човека болести - чума, тиф, енцефалит, бруцелоза. В допълнение, резултатът от болезнени ухапвания често стават пустуларно възпаление на кожата.
 • малария комари причинят сериозно заболяване - малария, както и да правят разлика между обикновената комар заразени с обикновения човек на улицата може да бъде доста трудно.
 • мухи разбива хранителни и битови предмети патогени произвеждат различни заболявания и хелминтни яйца.
 • Стоножките са нежелани в апартамента заради неприятна и отблъскваща външния му вид.

Начини за защита и профилактика

Борбата с домашните вредители и вредните насекоми е необходима от момента, в който се намират в дома. За да унищожат по-голямата част от домашните насекоми, много производители произвеждат специализирани препарати под различни форми. Такива средства могат да бъдат представени чрез спрейове, прахове, разтвори, гелове, капани, лепкави ленти и също имат таблетка или компресирана форма.

Има много химикали, което позволява, ако не завинаги, а след това в продължение на дълъг период от време, за да се отървете от квартала с насекоми

В допълнение, унищожаване на домашни вредители, като например къща мравки постелни кръвопийци представители на света на насекомите и хлебарки, едновременно на всички наематели на една жилищна сграда. Неспазването на това може да предостави само временни резултати или леко намаляване на броя на насекоми.

За унищожаването на домашни вредители много ефективен начин е да се използват всички съвременни инсектициди, но най-добрият вариант е използването на специални отровни примамки в удобна форма.

За да премахнете стоножки дом за елиминиране на високото ниво на влажност в дома е достатъчно, или да се възползват от модерната инсектицид, като "самото", "Tsifoks", "Dobrohim" или "Делта Zone".