Види препаратів для знищення тарганів

Лютого 2019

Відео: Як вивести тарганів раз і назавжди - поради біохіміка Гліба Репіча (Лютого 2019).

Anonim

С развитието на нови технологии на пазара се появи голямо разнообразие от подготовки за унищожаване на хлебарки. Производителите на лекарства в борбата за клиенти, всяка година те са мощно и ефективно средство за което позволява за кратко време, за да се отървете от тези досадни насекоми квартал. Всяка подготовка срещу насекоми има свои заслуги и недостатъци, поради което при избора на лекарство всеки оценява какво ще му струва повече. Съществуват обаче няколко важни критерия, които трябва да бъдат взети предвид.

Критерии за подбор

 1. Ефекти на ефектите върху шушулките. Разбира се, от хиляди години, които насекоми живеят до хората, те са развили мощни механизми за борба за съществуване. Каквато и да е ефикасността на лекарството, хлебарките със сигурност ще се върнат, ако не и да извършва дезинсекция повтаря на всеки 7 - 10 дни, е необходимо повече време, за да яйцата са измислили нов индивид.
 2. Скоростта на излагане на насекоми. Това е индивидуалният избор на всеки потребител. Има групи лекарства с незабавно действие, има продължително действие. Ако има много хлебарки, тогава си струва да приложите лекарствата в комбинация. В случаите, когато насекомите се появяват периодично, има смисъл да се използват лекарства с продължително действие. Те постепенно заразяват колония от хлебарки, включително млади, новопоявили се индивиди. Не са налице незабавни лекарства.
 3. Безопасност за деца и домашни любимци. Най-опасни са отровите - аерозоли от предишното поколение, които могат да повлияят неблагоприятно на дихателната система. Когато ги използвате, е по-добре да напуснете апартамента за един ден, а след лечението всичко е добре вентилирано и изплакнато. Съвременните гелове и пастели са почти безопасни, те включват горчивина, която като насекоми, но те отвращават децата и животните, ако ги опитат.
 4. Лесен за използване. По-добре е да изберете лекарства, чиято употреба не изисква много усилия, особено когато е необходимо да се обработват големи площи.

В допълнение, професионалните хлебарки се разделят на големи групи на принципа на експозиция.

Към днешна дата са използвани:

 1. Химикали.
 2. Механични средства.
 3. Биологични средства.

Помислете за подготовката на всяка група.

Химикали за борба с хлебарки

Това е най-голямата и най-популярна група от агенти против насекоми. Съчетава препарати с различни агрегирани състояния:

 • Твърди - моливи и моливи.
 • Гелове и пасти, опаковани в епруветки и готови за употреба.
 • Аерозоли.

Като правило добре известните производители произвеждат различен арсенал от химикали за химически контрол срещу хлебарки в апартамента. Ефективната подготовка е налице както в чужбина, така и в местните компании.

Пастели

Пастели и моливи. Цел: бариерен инсектицид. Съставът на тези лекарства включва отровен агент и циментиращ компонент. Хлебарките са привлечени от миризмата на креда в апартамента, яде частиците и умират от парализа от страна на стомашно-чревния тракт и нервната система. Пастелките и моливите имат редица характеристики:

 • Лесен за използване.
 • Безопасност за хора и домашни любимци.
 • Достъпна цена.

Кредата може да се използва винаги, когато има нужда, нейната употреба не изисква специална защита. Освен предимствата на инструмента, съществуват и значителни недостатъци:

 • Това е неефективно, когато в къщата има голяма колония от хлебарки.
 • Продължително действие - ефектът от ефекта ще стане видим само след 7-10 дни.
 • Има опасност детето да обърка средствата с тебешир за рисуване.

Пастелките са по-скоро средство за превенция. Те могат кръг на вентилационните отвори, пукнатини по цокли и балконски врати, прагове апартаменти, любимите места за гнездене на хлебарки. Пастелите могат да се използват като прах или да се разтварят във вода, за да се измие пода.

Характеристики на приложение: кредата се нанася от една непрекъсната линия без прекъсвания, така че насекомите нямат шанс да оцелеят. В честотна лента е не по-малко от 1 см При използване пастели и моливи важното лиши хлебарки водоизточник, така че е необходимо през нощта избършете мивка и баня, за да се следи състоянието на водопровод тела (че няма течове), рендера времето за обработка на стайни растения (почва -. Източник влажност). Препоръчва се повторно третиране след 3 до 4 дни, тъй като отровата бързо се разпада при условия на висока влажност.

много популярни доказани пастели руските производители - "Маша", "Торнадо", "Брауни", както и китайски моливи.

Гелове

Гелове и пасти. Цел: въздействието върху колонията на насекоми в апартамента в продължение на няколко месеца. Тези лекарства се продават в епруветки и специални спринцовки. Те са напълно готови за употреба.Съставът на геловете включва отрови с различни ефекти:

 • Външни.
 • Стомашно-чревен тракт.
 • Парлизиращи нервни центрове.

Като правило, това са фипронил, хлорперифос, делтаметрин, диазонин, циперметрин. Препаратите за унищожаване на насекоми могат да съдържат и комбинации от отрови, например външни и чревни ефекти. Това увеличава шансовете за постигане на ефект в борбата.

Сред предимствата на геловете и пастите може да се нарече:

 • Лесно и бързо прилагане.
 • Безопасност на дихателната система, деца и домашни любимци.
 • Продължителен период на експозиция.
 • Наличност на асортимент.

Липса на гелове: продължителен ефект върху членестоногите. Когато насекомите започват да умират, заразените индивиди трябва да "говорят" с другарите си. Отровата постепенно прониква в тялото на хлебарка и причинява смъртта му на седмия ден. Геловете са най-доброто средство за ограничаване растежа на малка колония от насекоми, когато има много от тях, те действат неефективно.

Търговски марки

Много марки гелове и пасти са на пазара. Най-популярни сред потребителите:

 1. "Глобал", Германия. Съставът на лекарството включва какаово масло, примамливи хлебарки и горчиви, отблъскващи домашни любимци и деца. Активната отрова на лекарството се прехвърля на краката на членестоноги, засягащи индивидите от разстояние. Една епруветка е достатъчна за обработка на апартамента до 80 м2. Валидност: 2 - 3 месеца.
 2. "Брауни", Русия. Най-достъпното лекарство, произведено в спринцовки. Един обем е достатъчен за обработка на площ от 50 м2. Валиден 2 месеца. Отровата, която е част от наркотиците, е пристрастяваща към насекоми, така че във времето тя трябва да бъде променена на друга.
 3. "Долокс", Русия.Произвежда се в спринцовки, които могат да се използват за най-трудните места. Той е най-безопасен за хората, затова се препоръчва да се използва в кетъринг организации и детски институции. Активното вещество на лекарството - фипронил, причинява бързо пристрастяване към насекоми.
 4. Раптор, Китай. Действието на комбинираната отрова е контактно-чревен. Естественият аромат на кайсия и ванилия привлича насекоми. Продуктът е опакован в епруветки, оборудвани с дозатор за накрайници. Един пакет е достатъчен за 40 м2. Първият ефект от действието се забелязва на 2-ри ден, цяла колония от хлебарки ще напусне къщата в рамките на един месец. Продуктът лесно се отстранява от повърхностите с влажна кърпа, не оставя лепкав остатък.
 5. "Легион", Русия. Тя се различава от другите агенти, тъй като съдържа отрова, която действа на генното ниво. Хлебарите губят способността си да се хвърлят нормално, което причинява смъртта на младите хора. Това е комбиниран препарат, съдържащ две активни съставки. Този инструмент е безопасен за хората.

Гелове и пасти се нанасят върху повърхността с малки точки на разстояние 10 см една от друга. Това е оптимално за инфектиране на най-много хора. Струва си да се третира продуктът по первазите, на гърба на мебелите, под мивките и мивки, по долната граница на плочата в кухнята.

Аерозоли

Лекарствата от тази група се характеризират с бързина на действие - членестоногите започват да умират в рамките на 2 часа след лечението. Аерозолите се използват в апартамент, когато броят на колонията на хлебарки вече е излязъл от контрол и навсякъде се наблюдават следи от тяхната жизненоважна дейност. Безспорните предимства на аерозолите са:

 • Лесна употреба - продуктът се напръсква с просто натискане.
 • Всички местоположения са достъпни за обработка.
 • Рентабилно - с един спрей може да се обработва целия апартамент.
 • Приятна миризма - най-модерните аерозоли имат парфюм или никакъв мирис.

Недостатъците на аерозоли включват: бърза ерозия, използването на отрови в състава, на който се формира на съпротивата против насекоми, необходимостта от време за обработка за почистване на апартамент домакинствата, увреждане на дихателната система. И все пак, с масивната примамка на хлебарки в апартамент, аерозолите са незаменими. След като ги използвате, можете да превключите към други наркотици.

Механични средства за контрол на хлебарки

Механичните средства за борба с хлебарки включват капани и примамки. Между другото, те действат:

 • Лепило.
 • Електрически уреди.
 • Токсичен.
 • Заключване.

Принципът на лепилото: да държи насекомото върху лепкава повърхност до момента на смъртта му. Предлагат се под формата на картонени къщи, в които има велкро и стръв с атрактивна миризма. Хлебарки в апартамента пълзят в слотовете на къщата и са вързани с лапи във велкро. Адхезивният състав в капана не изсъхва дълго време. Продуктът е хвърлен в боклука, тъй като е пълен с насекоми. Разбира се, много хлебарки на велкро няма да хванат, но за лечението инструментът е съвсем подходящ. Основното им предимство е абсолютната екологична съвместимост.

Принципът на действие на електрически капани е затварянето на веригата, когато някое насекомо навлезе в електрическо поле. Предлага се под формата на пластмасова кутия, в която са разположени контактите. Вътре в примамките се полагат примамки, насекомите се разбиват и умират от високо напрежение. От време на време капанът се напълва с нова стръв, а останките от хлебарки се почистват със специална четка.Предимството на капака е многостранна употреба, безопасност и издръжливост.

Недостатъци:

 • Необходимо е да защитите устройството от влага.
 • Да се ​​пази от деца и домашни любимци.
 • Висока цена.

Отровните капани се различават от капаните за лепило, тъй като към стръвта се добавя отрова. Всяко насекомо, което я е ял, потапя смърт сред братята си. Капакът е снабден с велкро отзад, така че може да се монтира на вертикални повърхности. Те са достъпни и много ефективни в продължение на няколко месеца.

Заключването на капани се основава на факта, че насекомото отива на миризмата на стръв, но не може да се върне. Лесно е да се направиш от пластмасова бутилка. Горната част под формата на фуния се отрязва и се поставя на тялото с отвор надолу. На дъното на бутилката се поставя стръв, а стените се смазват с растително масло. Сутринта остава само да се разтърсват живите хлебарки в тоалетната.

Биологични средства за унищожаване на хлебарки

Този метод за унищожаване на насекоми в апартамент е доста слабо развит. Макар че не е възможно да се развият и успешно да се въведат в устройствата вирусни препарати, от които умират хлебарки. Към днешна дата най-често срещаните биологични агенти са ултразвукови капани. С помощта на високочестотни вълни, звукови и светлинни сигнали, те правят насекомите да се чувстват опасни и да напуснат апартамента или къщата. Недостатъци на устройството - страх от влага и може да засегне малки домашни любимци. Много потребители казват, че ултразвуковите капани са напълно неефективни.