Види равликів для утримання в домашніх умовах

Січень 2019

Відео: Ферма равликів (Січень 2019).

Anonim

охлюв - въплътен олицетворение на еволюцията: по този начин, по усукана като спирала черупка си представим живота на нашите предци Въпрос , което Денис Л. ни пита, е: "Какви видове охлюви могат да се държат вкъщи? Какво изискват грижи, какво ядат? "

Днес хората все повече предпочитат да започнат охлюви като домашни любимци. Ще дадем някои важни съвети, които ще осигурят грижата за такова екзотично същество.

Символът на живота

Охлюв - въплътен олицетворение на еволюцията: по този начин, по усукана като спирала черупка си представим живота на нашите предци, с почит към тези миди.

С течение на времето, поклонението предава на опитомяването особено забележителни видове, охлюви и сега доста се заселват в апартаменти, спечелил репутация на най-непретенциозни домашни любимци.

Веднъж седмично за тях да променят позициите си, три пъти седмично - фуражи, аквариум почистват на всеки две седмици.

Ако сте пропуснали да хвърлят храна нея, защото на аварийния заетостта или мързел, охлюв спокойно влезе в режим на хибернация.

В тези сухоземни мекотели добра памет, ако сте нежни с тях, те са като деца, отидете в ръцете си.

, охлювът Преди пускането на растеж: увеличаване и на броя на навивките на своята черупка. Животът на това приятно същество е около 6 години.

, охлювът Преди пускането на растеж: увеличаване и на броя на навивките на черупката му

Охлюви дома

Колкото по-голям мида, толкова повече в търсенето му на пазара на РЕТ.И ахатините, африканските "емигранти", са извън конкуренцията. Ясно е, че в руския климат, свикнал с топлина и висока влажност, това същество няма да оцелее. Но у дома той се отглежда и съхранява без никакви проблеми.

Най-известният вид домашни охлюви:

  • Akhatin fulika. Ям всичко, е много бавен, височина - 20 см. Предпочитана самота.
  • Акитин ретикулат. По-гъвкав, любопитен и общителен. Бързо добавя към растежа. Той яде това, което дава.
  • Akhatin imakulyata. Облекчението "подхранва" репродуктивните способности на този вид: хората редовно възпроизвеждат потомство и не забравяйте да се разрастват.
  • Обикновена ахатина. Поради оранжевата черупка с ленти, този охлюв се нарича "тигър". В природата тя расте до 30 см в домашното мивка по-скромни - малко повече от 20 cm

Днес хората все по-често предпочитат да започнат охлюви като домашни любимци

Грижи за охлюви

Обикновено тези коремоноги са изпратени да се заселят в резервоара, понякога. - в пластмасов контейнер. "Охлювният производител" е плътно покрит, за да поддържа влагата, но не блокира въздуха, оставяйки отвори в капака. Слънцето не трябва да грее директно върху местообитанието на черупчести мекотели.

Кохлеята се нуждае от насипна почва: подходящо е цветето, където можете да добавите дървени стърготини. Грундът трябва да бъде подложен на "топлинна обработка": калцинирайте или залейте вряща вода, за да се отървете от паразитите.

Ахатина се нуждае от топлина и влага. Оптималната температура на въздуха е 25-30 градуса по Целзий. Няколко пъти дневно, черупчестите риби трябва да бъдат поръсени с топла вода (за предпочитане от спрей). Възрастните ахатини са способни да се валят, ако не забравите да им осигурите капацитет на вода.

Охлюви в нашата къща (видео)

Емисията

дълголетието на вашето бебе е тясно свързани с храненето.Правилната храна е зеленчукова. Това може да бъде ябълки, зеле, краставици, тиквички, от овесени люспи, които домашните любимци също няма да откажат. Храна за риба също е опция. Можете да нахраните домашния любимец със суха молеца, която можете да "вкарате" в сушени плодове, брашно и зърнени храни. Основното нещо не е натрупване и пушене.

И внимавай, моля, на мивката: добавете креда, яйцеклетка, натрошен калциев глюконат.

При всички условия Акатин ще ви угоди със силна черупка и дълголетие.