Види пасток для тарганів

Листопад 2018

Відео: уроки выживания ловушка для рыбы.avi (Листопад 2018).

Anonim

Това означава, като капани за хлебарки, се появиха на пазара, не толкова отдавна, преди около 10 години и от самото начало започнаха да се радват на добро търсене сред купувачите. Те са много ефективни и напълно безопасна. Ако ме питате за видовете устройства за данни, сега те са много, но всеки един от тях е много добра и не вреди на човешкото здраве.

Основният принцип на

Всеки от предлаганите в момента вида хлебарки капан има една основна прилика - на принципа на действие. Тоест, те са един вид стръв. Хлебарка попада в средата на устройството с помощта на него примамват към храната, и загива поради факта, че той не може да излезе, или се дължи на факта, че от вътрешната страна ще бъде допълнителен примамка, която ще убие насекомото. След като насекомото е унищожена, тя трябва да се изтегли от опаковката и се прилагат капан отново.

Има, разбира се, този тип устройства, които са за еднократна употреба, което означава, че разполагат с хлебарка. В този случай, се прилага повърхността, към която се придържа насекомо е в капан. Капан за хлебарки с лепило компонент има по-ниска цена, но, разбира се, тя може да се използва само веднъж. Трябва да се отбележи, че този тип трябва да се избягва, ако хлебарките в стаята твърде много, тъй като по този начин ефективността е значително намалена.

Устройствата за повторно използване за улавяне на хлебарки имат по-висока цена. Черен храст, уловен в такова устройство, умира почти моментално, поради факта, че върху него действа върху допълнително вещество или електрически ток. Разбира се, няма и приятен момент - мъртвите насекоми от контейнера ще трябва да се почистват самостоятелно.

Има разновидности на капани, които съдържат отрова. В тази версия хлебарът опитва стръвта, попада в устройството и след това може безопасно да го остави, а след определен период от време отровата започва да действа и насекомото умира. Разбира се, плюс това, че след действието не е нужно да премахвате хлебарки от капан, но факт е, че те могат да бъдат намерени на пода, което също е неприятно. Има адаптации, чийто принцип е различен, т.е. с помощта на ултразвук те не привличат насекоми, а ги плашат.

Разновидности на капани за хлебарки

Ние изброяваме основните типове капани.

С лепилен елемент

Лепилото за хлебарките в момента е много популярно сред клиентите. По отношение на дизайна, може да се отбележи, че производството използва дебела хартия или картон, а външният им вид прилича на къща с дупки отстрани. Вътре има лепилна основа, върху която остава самото хлебарче и когато падне в капан.

При продажба на това устройство се представя в разглобена форма, преди да се инсталира къщата, тя трябва да се сгъне по маркираните линии. И не забравяйте да извадите защитното фолио от самозалепващата лента преди употреба от долната част на детайла. Комплектът включва таблетка, която се използва под формата на стръв, която се поставя приблизително в централната част на кутията. След известно време такъв капан става безполезен, трябва периодично да го проверявате за пълнота и когато той е пълен - да го изхвърлите.

С електрически удар

Електронният капак за хлебарки е многократно използваем. Разбира се, що се отнася до цената, цената ще бъде по-висока, отколкото при лепилните капани. Такова устройство работи директно от мрежата, поради което трябва да се следват някои мерки за безопасност:

 • Монтажът трябва да се извършва само в помещения с нормална влажност.
 • Повърхността, върху която ще бъде разположена капсулата, не трябва да бъде горима.
 • Периодично е необходимо да проверявате целостта на устройството, за да може работата да бъде непрекъсната.
 • Устройството може да бъде докосвано с изключително сухи ръце.
 • За всяко въздействие върху капан, първо трябва да се изключи от мрежата.

Що се отнася до основния принцип на действие, той е подобен на всички други видове. Тоест, насекомото влиза вътре, привличайки стръвта си и убивано от електрически ток. Комплект от такова устройство включва специална четка, която след унищожаването на хлебарки се отстранява от устройството.

Инсектицидни видове

Често при този тип капани основното активно вещество е отровна стръв. Що се отнася до продажбата, тези видове най-често се намират в хардуерните магазини и тяхната цена не се различава много от капаните с лепило, но този вид е по-ефективен в борбата с хлебарки.

Основните положителни точки:

 • доста практично да се използва
 • Напълно безопасен
 • имат дълъг експлоатационен живот на

За да започнете, трябва да премахнете защитното фолио от работната повърхност и поставете капана на място, където натрупването на хлебарки максимална ,Те са изработени от пластмаса под формата на къща, в която има дупки отстрани. В центъра е директно стръв, който е много добре фиксиран в устройството.

видове Ултразвукови

Такива устройства са точно обратното, а именно, че не са привлечени към неговите насекоми, а по-скоро да ги плашат с експозиция ултразвук. Учените са доказали с помощта на множество изследвания, че тези насекоми като хлебарки много неприятно начало, за да се чувстват под въздействието на ултразвук, което е и причината да започне да търси място, където силата на неговите максимални намалява. Що се отнася до външния вид на устройството, това е кутия, която има специални отвори за излизане от радиация. Можете да го прикрепите към стената или да я поставите на правилното място. Работата се извършва главно от електрически ток.

капана на стъклени буркани с ръцете си

Ако ние считаме, основният принцип на капаните на фабричното производство, не е трудно да ги направите сами у дома. Поради това можете значително да спестите семейния си бюджет. Помислете за най-разпространения начин да направите у дома уред от стъклен буркан.

трябва да бъде в присъствието на такива обекти за неговото производство:

 • Стъклена кана-добрият половината обем литър
 • на хартиена основа лента
 • Вазелин медицински
 • стръв, за да привлече насекоми

първоначално е Увийте буркана с лепилна лента отвън, така че повърхността да е затворена до максимум. След това трябва да третирате вътрешността на буркана с вазелин, ако няма вазелин, тогава можете да използвате дори растително масло.На дъното, за предпочитане парче хляб трябва да се постави в центъра. Най-добре е да сложите буркан вечер, а сутрин вече можете да събирате мъртвите насекоми. Като разгледа всички тези видове капани, човек може да направи правилния си избор.