Використання нашатирного спирту від тарганів

Січень 2019

Відео: Йод и нашатырный спирт как удобрение для комнатных растений и огорода. Нашатырь и йод в быту. (Січень 2019).

Anonim

Хлебарките през годините не са най-приятните съседи за един мъж. В търсене на начини да се справят с тях, хората са се опитали много вещества да разкрият най-ефективните. В момента, инсектициди съществува една голяма част, но в някои случаи е позволено използването на амоняк от хлебарки.

Амоняк: общо описание на

Амоняк е известно, че много хора, защото на особена миризма, която може да доведе до чувство на човек, изпаднал в несвяст. Но това не е единствената цел на воден разтвор на амониев хидроксид, т. Нар. Амоняк. Той има доста широка гама от приложения за битови нужди и в състоянието на лекарството.

Поради свойства амоняк може да се използва за:

  • полиране водопровод.
  • Почистване на златни и сребърни орнаменти и предмети.
  • премахване на петна върху статията на дрехи, обувки и тапицерия.
  • Борбата с хлебарки и други вредители.

Амоняк става отличен инструмент в борбата срещу хлебарки, които не могат да понасят миризмата на амоняк и побърза да се оттегли веднага. Достатъчно, за да се разтвори малко количество алкохол в кофа с вода и обичайните за измиване подове, первази, врати и други повърхности. Този метод може да работи само ако в апартамента има малък брой възрастни. За съжаление, унищожаване на хлебарки зидария амоняк не може.

Инструкции за употреба

Амоняк е инструмент, който може да се намери в местния аптека и си купите без рецепта. Нанесете амоняк на хлебарките по силата на който и да е човек. В допълнение, този метод е напълно безопасни за хората и домашните животни, като се внимава, отколкото може да се похвали, че не всички производители на химически инсектициди.

лечението трябва да бъде предмет на всички повърхности на апартамента или дома, включително и мека мебел. Приготвяне на разтвора не отнема много време, за да излее кофа с вода за измиване на пода и се добавят към всеки литър чаена лъжичка амоняк и след това разбъркайте добре. Разтвор подготвени - да започнем да влажно почистване.

За хлебарките не се появят отново, процедурата трябва да се извършва редовно в продължение на един - два месеца. Заслужава да се помни: амоняк не е инсектицид, защото той не е бил в състояние да отрови хлебарки. Този метод се основава на остър миризма на амоняк, което води до бързо насекоми се оттеглят от стаята.

След процедурата се препоръчва най-малко половин работен ден, а след това не забравяйте да отворите всички прозорци и да се проветри. Действително, остър миризма на амоняк отвращение не само насекоми, но също така и на хора, както и. Важен момент - обонянието при насекомите, разработен по-добре и по тази причина, дори и след щателно проветряване те ще мирише на амоняк. Въпреки това, ефектът постепенно ще отслабне. Следователно, вие трябва да се отнасяме към апартамента отново.

Предпазни мерки

концентриран разтвор на амониев хидроксид може да причини вреда на човешкото тяло.Както при химическите инсектициди, са необходими някои предпазни мерки.

Преди всичко, това е респиратор или маска. Ако тези устройства в къщата не са на разположение, подходящ конвенционален марля превръзка или медицинска маска, която също може да се закупи в аптеката. Ръцете трябва да бъдат защитени с гумени ръкавици. По време на цялото събитие е необходимо прозорците да са отворени, за да се избегне отравяне с амоняк по двойки.

Важното е да не се забравя, че поглъщането на концентриран разтвор на амоняк може да предизвика тежки изгаряния на лигавицата на стомашно-чревния тракт. Последствията могат да бъдат необратими. Кожата също е чувствителна към излагане: контактът с кожата може да предизвика дразнене и изгаряния с различна тежест. И ако вдишвате няколко алкохола, има шанс за неволно спиране на дишането. Поради тези причини личните предпазни средства не трябва да се пренебрегват.

Други остър мирише за контрол на хлебарки

В допълнение към амоняк, има изобилие от ресурси, с неприятна миризма за насекомите, които са в състояние да помогне с борбата срещу хлебарки и други насекоми. Например керосин, терпентин или оцет. Принципът на действие на тези вещества е същият като този на амоняка. Всяка от предложените течности се разрежда във вода и се почиства мокро. Особено внимание трябва да се обърне на местата за натрупване на възрастни хора. Хлебарките уплашиха острата миризма и напуснаха стаята.

Използването на терпентин или керосин предвижда, че апартаментът ще трябва да бъде оставен няколко дни. Миризмата им може да причини замаяност, гадене, в редки случаи повръщане.

Съществуват и естествени асистенти сред растенията, като боровинки, магарешки и карамфил, които миришат и не могат да понасят хлебарки. Поставете листата и плодовете на тези растения около периметъра на помещенията, а вече сутринта хлебарките в къщата ще бъдат значително по-малко.

Трябва да се има предвид, че употребата на амоняк и други вещества с подобни свойства има краткосрочен ефект. След това насекомите ще се върнат в жилището ви веднага след като миризмата се изпари. Вие или ще трябва непрекъснато да провеждате тази процедура, или да изберете друг метод за борба с употребата на силни химикали.