Використання борної кислоти від тарганів

Січень 2019

Відео: Методи боротьби з тарганами (борна кислота) Методы борьбы с тараканами (борная кислота) (Січень 2019).

Anonim

В момента най-популярната на народната медицина е борна киселина за хлебарки. Как да отровиш хлебарки с борна киселина? Никой не е рецепта, която е, всеки може да избере нещо индивидуално, за да се борят с "техните" хлебарки да бъдат успешни.

Боровата киселина срещу хлебарки може да се използва в почти всякакви условия и помещения. Но дори и при това състояние това вещество има положителни и отрицателни страни. Поради това е необходимо да се вземат предвид всички показатели, за да се разбере решението на това вещество.

Основни свойства

Само по себе си тя се представя като бял прах, но не от натрошени частици, а под формата на люспи. Трябва също така да се отбележи, че такова лекарство няма специфична миризма или вкус. Точката на топене се осъществява при около 150 ° С, след което веществото започва да претърпява радикална промяна в химичния състав.

В момента учените са доказали, че запасите от борна киселина в природата са станали доста ограничени. Ако разгледаме наличието на това вещество в разтворена форма, то може да бъде проследено в минерални води. Това е прах, произведен от борна киселина, отдавна се счита за добър антисептик. Можете да го купите в аптеките и да я използвате за борба с насекоми, за да се отървете от тях завинаги.

Как киселината помага в борбата с хлебарки?

Хлебарите са известни като насекоми, а за тях най-силната отрова е точно разтвор на борна киселина. Основното въздействие върху това насекомо е следното: когато веществото навлезе в стомаха, то започва да се транспортира с кръв и по този начин се нарушава нервната система. Тоест, възниква парализа и насекомото започва да умира от задушаване.

Това означава, че за да може този инструмент да действа, е необходимо хлебарката да поглъща праха с яйцето. Най-добре е дозата на консумираното вещество да е максимална. Необходимо е да се привлече насекомо колкото е възможно повече от стръвта и да се направи отрова, добавете яйцето. Или използвайте друга рецепта, така че да го използва с голямо удоволствие.

Според статистиката, за да се отървете от един вредител, трябва да използвате около 3 милиграма от готовия прах. Това означава, че един пакет, съдържащ 10 грама, е достатъчен, за да унищожи цяла "армия" от насекоми. Но един пакет е достатъчен за едно приложение, тъй като по-голямата част от веществото ще бъде използвано за нищо. Развъдник разтвор не ще се види, и съответно няма да яде.

Как се прилага веществото

Както беше посочено по-рано, за да се яде хлебарка Смес от борна киселина и яйца, тя трябва да бъде, за да се направи. Тоест, стръвта за хлебарки се поставя директно на местата, където има постоянно натрупване, така че те могат да бъдат изтеглени много по-бързо.

Най-примитивният метод е просто да се разграждат боровите мъниста от хлебарки около черупки, а също и в непосредствена близост до тоалетната купа. Това се прави, защото на такива места хлебарите пият вода.И в тази "питейна" вода за тях ще се приготви смес от отрова.

Това действие трябва да донесе резултатите, повечето от хлебарки ще бъдат убити от отровна вода, а другата част ще напусне стаята. Разбира се, има и такива опции, когато замърсяването на помещенията е максимално, в този случай е необходимо да се подготвят примамки под формата на пелети от хлебарки за по-добро въздействие и контрол на вредителите.

Рецепти

За да се отървете от насекомите, няма една рецепта за такива примамки. Обмислете няколко прости, които можете да подготвите у дома:

  • Рецепта 1. Трябва да вземете един суров яйчен жълтък и да разбъркате в него около 50 грама боринова киселина. След това разбъркайте добре яйцето и праха до момента, в който се образува овесена каша с гъста консистенция. Това фолк средство е най-популярното и действа много бързо.
  • Рецепта 2. Пригответе следния разтвор: прахът се смесва с прахообразната захар и брашното в съотношение 1: 1: 1 и след това се смесва с вода, докато се получи тест.
  • Рецепта 3. Един картоф трябва да бъде варен и обелен. Сварете яйцето, за да извадите корпуса от него. Първата и втората съставки се втриват в пюре и към тази консистенция се добавя борна киселина на прах - 1 супена лъжица.

От всяка от горните смеси след подготовката трябва да бъдат направени топки, които след това трябва да се разширят в местата, където са били наблюдавани хлебарки. Варени яйца и картофи са най-добрите примамки. Но трябва да се отбележи, че в момента трябва внимателно да следите, че на откритата повърхност не остават никакви продукти.

Най-добрият начин е стаята да се почисти старателно, преди да се изтощи хлебарките, докато се измива пода не само в близост до мебелите, но под всички маси и пиедестал.

Разбира се, дори и с употребата на борна киселина, никога не можете да получите пълна увереност, че можете да се отървете от насекоми завинаги. Има хлебарки, които ще намерят много начини да получат храна и вода. Но все пак има полза от подобен инструмент, тъй като ще помогне да се отървете от вредители дори за известно време.

Има ли на борна киселина се неблагоприятните ефекти върху човешкото тяло

Дори и с относително висока токсичност на борна киселина може да се каже със сигурност, че в човешкото тяло или домашни любимци, този прах няма да навреди. Трябва също така да се отбележи, че този инструмент помага не само за елиминиране на вредители, но и за медицински цели за по-бързо излекуване на рани. Ето защо този продукт е почти напълно безопасен за хората.

С други думи, дори и ако случайно животното яде разтвор на борна киселина под формата на примамка, която е подготвена за насекомото, то е в никакъв случай не застрашава го фатално, същото важи и за хората.

Къде да купя борна киселина

Понастоящем такова лекарство като борна киселина се продава в аптеката. Ако хлебарки в стаята много, е по-добре от самото начало да необработен материал, за да се подготви отрова с яйчен жълтък и в големи количества, и по този начин за кратко време да се сложи край на борбата срещу насекоми.

Дори ако погледнете всички съвременни инструменти, че "обещание", за да много бързо да се отървете от наемателите апартаменти от такива вредители, по-добре е да се спре изборът на борна киселина като инструмент за този период от време най-ефективно помага за премахване на вредители.