Використання дігтярне мила від бліх

Січень 2019

Відео: МЫЛО от ПРЫЩЕЙ - Почему нельзя умываться с мылом? (Січень 2019).

Anonim

катран сапун срещу бълхи - помага по-малко ефективен от скъпи колеги, като например капки, спрейове, яки, но без негативни последици за животното да се лекуват. Естествените компоненти отблъскват бълхите, убиват ларви и яйца, дезинфекцират кожата и не предизвикват алергични реакции. Единственият страничен ефект може да се счита за сурова миризма на катран, който ще бъде ерозиран около 3-4 дни след последното плашило.

Последните десетилетия ни свикнали да постоянни разходи за всякакви "магически" средства. Ако вашият любим домашен любимец има бълхи, ние бързаме към ветеринарната клиника и изнасяме кръгла сума, за да се отървем от тях. Но дали си струва да се подчинявате на такова поведение? В края на краищата, "баба" торта сапун от бълхи в котки и други домашни животни е почти толкова ефективен!

Какво е катран сапун

инструмент се състои от два важни компонента - бреза катран и естествени сапуни, лишена от аромати. Имате ли нужда от естествен антисептик, който отблъсква паразитите и не причинява вреда на здравето на животното? Цветът дава богат тъмно кафяв, почти черен цвят и много специфична миризма.

Черно сапун отдавна е да помагат на хората с решението на проблеми:

 • Елиминира домашни любимци от бълхи, кърлежи
 • помага да се справят с редица дерматологични проблеми (псориазис, екзема, акне, демодексови гъбички)
 • Dries мазна кожа
 • Тя има силен заздравяване на рани свойства на

Не аромати и оцветители, направени черен сапун продукт непопулярен у дома, но доста необходими за лечение на различни кожни заболявания, както и надеждни, за да се отървете от паразити върху животни.

катран сапун, за да се отървете от паразити е изключително полезен поради:

 • Ниската цена на продукта
 • Absolute антиалергично
 • Защита за здравето на животното, той може да се справи дори и новородени котки и кучета
 • Достъпност честа употреба в движение случаи до 2 пъти седмично

Естествени съставки, които не са агресивни, така че не разполагат с катастрофален ефект върху паразитите като скъпи лекарства. Но паразитите са изгонени напълно безобидни за животното!

Да се ​​отървем от бълхи в домашни използващи катран сапун

Основната активна съставка, смущаваща паразит е бреза катран. Дали обикновеният сапун от катран помага на бълхите? Безспорно. Силна миризма е бич! Тя не може да бъде предавана от никого, така че паразитите незабавно да избягат от лекуваното животно. Сапун съдържа около 10% концентриран катран, извлечен от брезова дървесина чрез "дестилация".

Подходящо домашно лечение

Сапунът за сапун ще спести от бълхи, ако се използва правилно. Нарича се и прахов сапун.

Какво да правим, когато има много бълхи и животните имат постоянен достъп до улицата? След това използвайте сапуна достатъчно често. Максималната допустима честота е веднъж седмично. Въпреки това е възможно да се съчетаят обработката на катрани с носенето репелент яка и насекоми не смея да се доближава до домашния любимец! Кучетата могат да се мият по-често от котките, тъй като те директно се допират до улицата. Измийте домашния си любимец, преди да си легнете, така че вълната има време да изсъхне напълно за сутрешната разходка.

При домашните котки проблемът с преследването на паразити е рядък. По принцип, инфекцията се появява след контакт с обувки или връхни хора, при покупка на стара мека мебел или килими, движейки се към "убит" стаята, където ремонтът е извършена последната в дните на СССР.Достатъчно е да измиете котката 1-2 пъти, за да разрешите проблема.

Обработка на домашни любимци:

 1. Животновъдството се поставя в чиста баня. Желателно е да се включат двама души (единият запазва и успокоява домашния любимец, а вторият провежда лечение)
 2. Вълната на животното е внимателно изпечена. Заслужава си да приложите малко количество сапун на гранули. В процеса на разресване, много паразити ще избягат, затова си струва да отделите повече време за механичното им унищожение.

Избягвайте да разпространявате насекоми около апартамента!

 • Тормовият сапун се втрива в кожата с масажни движения, а след това сапунената пяна се нанася върху вълната.
 • Животното остава в сапуна за около 5-10 минути, след което трябва да се измие с обилно количество чиста вода.
 • Процедурата може да се повтори, ако е необходимо, след 3-4 дни. При малка инфекция с две лечения е достатъчно за елиминиране.

Сапунът разрушава само ларви и яйца, фиксирани върху вълната или животинската кожа, поради което се счита, че не е достатъчно мощен. След като бълхите, които не са напълно унищожени, с времето може спокойно да се върнат в палтото на домашния любимец. Препоръчва се първото лечение да се извърши извън жилищната зона, а вкъщи да се мият подовете със слаб разтвор на катран за сапун.

Катранът е безопасен за здравето на домашния любимец, въпреки че няма толкова мощен ефект като скъпата химия. Но лечението на животното е много по-евтино, без никакви отрицателни последици за състоянието на кожата и животинската коса!