Різновиди крапель від бліх для котів і правильне їх нанесення

Authors, Lawyers, Politicians, Statesmen, U.S. Representatives from Congress (1950s Interviews) (Відео July 2018).

Капки от бълхи за котки - сигурен и удобен начин на бълхите капки за котки - безопасен и удобен начин. Тъй като лекарството се прилага на място, недостъпно за животното, то се използва по-често от други лекарства. В момента се произвеждат капки за котенца. Въпреки това, лек за бълхи изисква правилното прилагане. В момента на пазара са доста различни лекарства, опитайте се да разбера как те са различни, по-добре е да се вземе за процедурата.

Характеристики на живот бълхи

бълхи Cat са безкрили насекоми, които се хранят с кръв. Те са идеално пригодени да се движат бързо между космите. Телесните паразити се сплескаха отстрани. Лесно е да проникнете вълната в насекомите и специалните гребени от тръни. Те покриха цялото тяло на бълхи. Задните крака на паразитите са добре развити, което им позволява да скочат високо.

Без храна, бълха може да живее до година и половина. Но ако види котка, веднага ще започне да яде. Тъй като стомаха на паразита е добре опънат, количеството на кръвта пиян може да бъде значително.

Възпроизвеждането на насекоми е много бързо - възрастен може да отложи до 400 яйца. Тъй като яйцата не са фиксирани към вълната, те могат да паднат навсякъде - на килима, диван или под.

бълхи Cat са напълно адаптирани към да се движи бързо между космите на животни

узряването на ларвите на бълхите в течение на 12 дни. Но насекомите могат да останат в "убежището" в продължение на един месец, докато не минава котка. Ако паразитът усеща животното наблизо, то непременно ще се изкачи и ще се опита да се качи на котката. Тогава женската ще има склонност да поставя яйца, а мъжкият ще започне да опложда. Седмица по-късно може да има 200 бълхи върху домашния любимец.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук ...

Заразените животни изпитват силен сърбеж. Наред с други неща, поради изпържване на кожата, те могат да развият дерматит, а след това косата започва да пада. При котенцата симптомите се влошават - те бързо губят тегло и ако има много паразити, котето може да умре.

Популярни капки

"Предимство"

Нанесете върху холката. Активното вещество е имидаклоприд. Защитата трае около месец. Важно е котката да не се ближе за няколко часа.

Предимството се произвежда от уважаван немски производител Bayer Health Care

Барове

Продукт на вътрешния пазар, който е спечелил много положителни отзиви. Съставът съдържа инсектициди, които са безопасни за животните. Цената е много достъпна - до 100 рубли.

Beaphar

Средства против бълхи с холандски произход. Подходящ за котенца, котки, отслабени животни. Характерна особеност е замяната на инсектициди с екстракт от маргарго, който е абсолютно безопасен за котките, когато близа.

Hartz

Най-популярните американски капки. Активната съставка е метопрен, за използването на котенца на възраст под 12 седмици, лекарството не е подходящо.

"Beaphar" лек срещу бълхи

"Frontline"

Подходящи за защита от бълхи и червеи. Доставя се с пипети. Позволено е за употреба за котенца, по-стари от 2 месеца.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук ...

  Правила за кандидатстване

  По-добре е да приложите капки на холката. В този случай котката няма да ги оближе.

  Най-надеждната защита срещу бълхи и червеи се осигурява, когато се избира правилната доза - според теглото на домашния любимец. Важно е да се претегля животното преди прилагане на разтвора.

  Измивайте добре ръцете си, когато работите с бълхи. Ако сте заключени в гърлото, изпийте малко вода.

  За предотвратяване на бълхи при котки, можете да откриете тук.

  Прилагане на капки от бълхи (видео)

  Принцип на действие

  Не разтривайте капчиците, които са базирани на цветове, в козината на животното. Агентът действа външно, кръвта не прониква . Паразитите умират след ден, за оптимален ефект, не трябва да къпете домашния си любимец за 48 часа. Препоръчва се животното да не влиза в контакт с малките деца в продължение на 2 дни след лечението.

  Ако държите определеното време, капките, които съдържат келандин или друго вещество, надеждно защитават котката от паразити за период от месеци до два. По това време е необходимо внимателно да се почистят постелята и основата. Ако домашният любимец ходи на улицата, е необходимо повторно лечение.

  Разтрийте капка базирани съдържа жълтениче, като не се изисква животински вълна

  Противопоказания

  Инструменти съдържащи жълтениче и инсектициди трябва да се прилагат следните правила.За котки, чиято възраст не достига 10 седмици, е противопоказано използването на капки за бременни и лактиращи животни. Препаратите не са подходящи за оздравителни животни или за болни животни.

  Предпазни мерки

  Повечето капки се нанасят безопасно до холката. Трябва да се спазват предпазни мерки:

  1. През първите няколко дни, наблюдавайте състоянието на врата на домашен любимец, може да се появи алергия.
  2. Уверете се, че котката не започва да облизва лекарството.
  3. Пазете капките от устата си, очите.

  Независимо кои лекарства използвате, следвайте реакцията на домашния любимец. Ако има повишаване на телесната температура, гадене, диспнея, повръщане, изплакнете лечението и се свържете с ветеринарен лекар.

  е противопоказано използвайте капките за бременни и кърмещи животни за котенца, чиято възраст не е достигнал 10 седмици

  леко отделяне на слюнка, когато употребата на капките, което е по-голямо жълтурчета, че е добре. След като бълхите се отстраняват от котката, лекувайте цялата къща, особено дъските и килимите от висок клас. В противен случай скоро паразитите отново ще атакуват животното и лекарството срещу бълхите ще престане да функционира.

  Потребителски рецензии

  Капките от бълхи и червеи са ефективни, безопасни, евтини. В някои случаи те са подходящи за възрастни домашни любимци и котенца. Преди употреба, най-добре е да се консултирате с ветеринарен лекар. Методът на приложение е прост, но е необходимо да се капе, така че котката да не може да ближе веществото. По-добре е да направите раздяла и да приложите продукта директно върху кожата. Първата капка се прилага върху областта на холката, след това по гръбначния стълб и до основата на опашката.

  Средства срещу бълхи (видео)

  Лекарството срещу червеи и бълхи действа след ден.Бълхи се изсипват от животното върху отпадъците. Ефектът се запазва до един месец. Цената на тръбата е различна - всичко зависи от производителя. Капки срещу паразити могат да бъдат произведени за използване не само от котки, но и от кучета. За котки капсулата е достатъчна за 4 приложения.

  Капките ще помогнат за предпазването на домашния любимец от бълхи. Има много от техните сортове, които се различават по състав, токсичност. Преди работа с животното се консултирайте с лекар.