Оцет від вошей і гнид - рецепт народної медицини

Как избавиться ОТ ВШЕЙ в волосах СРЕДСТВО в домашних условиях. Вши. Вывести. Гнид. Педикулез (Відео July 2018).

В домашни условия се използват различни начини срещу въшки и нишки. Лечението на такова заболяване, като педикулоза, може да се извърши от специализирани лекарства или с помощта на народни рецепти. Нанесете оцет на въшки и нишки и лекарства, отпускани с рецепта. Нека разгледаме тези въпроси по-подробно.

Ефективността на

Това наистина ли е оцетово решение, което помага да се отървем от ниц у дома и да ги убиваме? За това как да карам въшки с оцет, помислих нашите прабаби. Да, наистина работи. И се дължи на оттеглянето на няколко сфери на влияние:

 • Опашката се страхува от миризмата на такова лекарство. Той е доста остър, така че паразитите, които го усещат, ще се стремят да напуснат тялото на настоящия собственик и да намерят нова "жертва".
 • Ако готвачът е доста силен разтвор и да ги третират главата, е възможно да се частично повредите хитинови обвивки на насекоми, тя убива въшките. Но си струва да помним, че концентрираните лекарства са опасни за хората, особено за децата. Оцет против въшките при децата не е най-разумното средство.
 • Оцетът се отразява и на гърдите. С помощта на оцет лепкавото съединение се неутрализира, с което въшките фиксират яйцата си върху косата. Избягването на паразитите е опростено, те са много по-лесни за изглаждане.

Как да използвате

Как да премахнете въшките с оцет? Преди да изучите рецептата, трябва да приготвите всичко, от което се нуждаете:

 • Директно оцет.Можете да използвате например ябълка, вино или маса. Но не забравяйте да обърнете внимание на киселинната концентрация: не трябва да надвишава 9%. Високото съдържание е вредно и опасно, особено за детето.
 • Вода. Необходимо е за отглеждането на оцет.
 • Полиетиленова торбичка или целофанова капачка.
 • Гребен или специален гребен срещу ницове и въшки.

Ако диагностициран с въшки, и косата въшки, лечението в домашни условия се извършва по следния начин:

 1. За да се отървете от нита и въшки, първо трябва да се приготвя разтвор. За да направите това, 9% оцет, разреден с вода в съотношение 1: 1. Ако педиккулозата е отстранена или лицето има чувствителна кожа, тогава можете да увеличите количеството вода, за да намалите концентрацията.
 2. Сега с готовия продукт третирайте цялата коса. Те трябва да са сухи. Скалпа също се лекува, но не търкайте течността, в противен случай може да възникне дразнене, сърбеж и зачервяване.
 3. Поставете шапка или чанта, така че цялата коса да е под нея. Това ще позволи да се отървем от ниците и въшките и да изолираме разтвора от външната среда (при такива условия киселината се изпарява активно).
 4. След половин час или час просто измийте главата си. След това трябва да вземете гребен и да си подрежете добре косата, докато са мокри. Паразитът се показва напълно, но за да направите това, извършете процедурата много внимателно. За удобство можете да разделите косата на нишки и да ги срежете един по един.

Рецептата е много проста, но можете да я промените малко. Така че, ако смесвате оцет не с вода, а с растително масло, можете да се отървете от ницове и въшки много по-бързо, тъй като такъв компонент допълнително ще има катастрофален ефект върху тях.Също така е възможно да добавите няколко капки етерично масло от чаено дърво към разтвора, но също така ще помогнете за премахването на вредните насекоми.

Важни правила

към лечението е не само най-ефективният, но и безопасно, трябва да следвате няколко прости правила:

 • Не е желателно разтвор на оцет (особено концентриран), използвани за лечение на детето, тъй като киселината може да проникне през тънката кожа в организма и предизвикват интоксикация.
 • За да се отървете напълно от въшките, можете и трябва да повторите лечението няколко пъти, за предпочитане с интервал от няколко дни. В този случай всички въшки ще бъдат унищожени и премахнати.
 • Ако се установи педикулоза при дете и решите да лекувате с този метод, бъдете внимателни. Първо, подгответе много слабо решение, използвайте само 9% ябълков оцет, а не концентрирана 70% емулсия. В - второ, да се оцени реакция на детето към такъв начин, че е възможно да се извърши вид на алергичен тест, причинявайки завой на лакътя или китката на малко количество от състава. Ако не забележите никакви промени, започнете пълно лечение.
 • Не използвайте концентрирана оцетна същност у дома! Убива паразити, но е опасно, тъй като може буквално да разруши кожата. И неговата пара е изключително вредна за детето, когато се вдишва. Но ако тя е на разположение в дома си, тя трябва да се разрежда в съотношение 1: 20, която е една от същностите трябва да съставляват 20 части вода.
 • Ако забележите неприятни усещания след приложението, измийте съдържанието незабавно.
 • Оцетът има очевидна, не много приятна миризма, която толкова се страхуват от въшлените.И за да го извадите, просто трябва да миете косата си с шампоан и със специални грижи два пъти.
 • Можете да комбинирате оцет с други средства, включително фолк. Това ще помогне да ги изведете по-бързо.

Като средство за лечение, оцетът от въшки и ниц е много евтин. Това е определено плюс. Мога ли да се отърва от паразитите по-бюджетно? Изглежда, че не. Освен това, оттегнете въшки и ницове, така че да можете да у дома. За оцет оцет е сериозна заплаха. Лечението на педикулозата у дома е напълно възможно. За да направите това, използвайте проста рецепта на базата на оцет, така че въшките да напуснат главата ви и да не се върнете. Но не забравяйте, че най-ефективните са специалните инструменти, разработени въз основа на нуждите.