Воскова міль застосування в народній медицині і боротьба з нею

Грудень 2018

Відео: Воскова міль для здоров'я (Грудень 2018).

Anonim

Восък молец е огромен враг за всеки пчелар. Тя е в състояние да убие цялото семейство пчели в кошера. Вредителят се храни с восък и може да го преоблича.

Второто й име е пламък, често яде яйцата си в кошерите. Заслужава да се отбележи, че този паразит може да бъде полезна в областта на медицината, обаче, по мнение на пчеларите, тяхното не е много вкусно.

Как да се отървем от восъчни молци?

За да се избегнат восъчните молци в кошера, е необходимо да се поддържа чистотата на пчелната къща. Огънят не започва там (в кошера), където винаги е чист. След като пчелните пити са повредени от насекоми, те трябва да бъдат заменени. Поне половината от старата медена пита трябва да се почиства веднъж годишно. Много от тях могат да използват система за събиране на скоби.

Народните средства са много популярни!

Понякога около кошерните къщи се изкопават бразди и там се изсипва вода, така че огънят да не мигрира из цялата територия. Пелинът, мента и блатото са също отлични вредни насекоми.

Метод на приложение на восък от молец

Този уникален молец може да бъде не само вредител, но и полезен, когато се използва правилно. Целта на такъв екстракт е лечение на туберкулоза и други различни заболявания. Днес от нея се прави специална подготовка под формата на капки. Необходимо е да се вземат 15-20 капки на 50 ml вода преди хранене два пъти дневно.Лечебните продукти могат да се използват за лечение на мъжки болести.

Средства за борба с восък молец

Въпреки това, за целите на лечение в медицината, не изключва факта, че пчеларите тази насекоми и техните ларви са вредни. Един от най-добрите методи, според рецензиите на хората, е оцетът. Този метод се използва по този начин: поставете съда на дъното на кошера със 100 милилитра киселина и покрийте го с пластмасов филм. Киселинните пари, поради свойствата си, трябва да убиват всички патогени на болестта, да дезинфекцират медената пита.

Национални методи за борба с восъчната пеперуда

Хората използват рецепти за дълго време, които включват безсмъртие. На пчелните пити и под тях се излива цял слой съцветие на безсмъртието (използвайки сухи растения с дебелина до 2 см). След това затворете чекмеджето възможно най-плътно. Поставете на сухо и тъмно място кутия с пчели. Това трябва да изплаши вредните молци завинаги.

Приложение на восъчна молец

Огнестрелното оръжие се използва в медицината поради неговите лечебни свойства, които се обясняват с наличието на кераза ензим. Този ензим се справя с обвивката на всички патогенни клетки в човешкото тяло и има положително влияние върху здравето. От нея се приготвя специална тинктура. Основната цел на тази тинктура е начинът за борба с туберкулозата. Също така се използва тинктура за варикозна дилатация, сърдечно заболяване, тромбофлебит.

Тютюнопушене

  • За лечение, тази тинктура се приема половин час преди хранене, тя се разтваря в течност.
  • Как да използвате - вътре.
  • Брой прием - два или три пъти на ден.
  • Продължителността на курса по правило според прегледите на лекарите е 3 месеца, а пробивът между тях е един месец.

Тази тинктура има антибактериална и антивирусна цел.

Приложение на молец от молци в рецепти за народна медицина

Рецептата за тинктура на восък молец се основава на ларви и 70-градусов алкохол. Например, за да приготвите 100 милилитра тинктура, се нуждаете от 100 мл алкохол и 10 грама ларва. В същото време не е необходимо ларвите да се обработват, защото тяхната основна цел може да бъде загубена. Настоявайте, че това се изисква в продължение на две седмици, редовно разклащане.

Как да вземем от туберкулоза

Точният брой капки, които трябва да се вземат, зависи от местоназначението. Например, 10 процента тинктура от восък молец се използва в следната пропорция: 8 капки на 10 килограма тегло. При онкологията броят на капките на 10 кг нараства до десет.

Тинктура от морски петна и противопоказания

Това лекарство има широка гама от приложения у дома. Ето само някои положителни точки, които се забелязват в резултат на лечение и употреба като превантивна народна рецепта за тази напитка:

  • укрепване на имунитета;
  • сърдечно-съдови заболявания;
  • туберкулоза;
  • Онкологични заболявания;
  • Болести на дихателната система.

Единственото противопоказание е свързано с индивидуална непоносимост.

Отзиви за тинктура от восъчна молец

Съдържанието на отзивите също зависи от местоназначението, за което е използвана тинктурата. Например, хората посочват, че при разширяване на разширението в рамките на една до две седмици възлите изчезват и болките изчезват. Също така положителни прегледи главно на следващото назначаване - респираторна астма. Но заявлението за преглед на туберкулозата е различно - някаква помощ, други - не особено.