Способи застосування полину від бліх

Грудень 2018

Відео: Блохи в квартире. Как избавиться от блох в квартире? (Грудень 2018).

Anonim

Ако апартаментът или къщата намерени паразитите, единственото ефективно и навременно помощта на борбата да се отървете от тях. За такива цели може да се използва пелин от бълхи. И няма значение кой се опитвате да унищожите: бълхи, ницове или въшки, принципите на въздействието и лечението ще бъдат приблизително еднакви. Основната задача е да унищожат насекомите или да ги изгонят.

Как пелин работи

Тревата наистина помага да се отървете от "неканени гости". Токсичен ефект върху горчив пелин насекоми няма, така че те няма да загинат. Но тя има ярка и много остра миризма, която ще ви позволи да отблъснете бълхи, ницове, въшки и други вредители. Паразити, чувство на "вкус" на апартамента или къщата, веднага бързат да се пенсионират и да отидете в търсене на нов, по-благоприятна среда.

В хора и животни растение няма абсолютно никакво влияние, то е безвредно, но това е много неприятно да бълхи, гниди, въшки, дървеници и други паразити.

Как да използваме растението

Първо изберете подходящата суровина. Изразени и неприятни за мирис, бълхи и миризми на въшки са само прясно нарязани или прясно изсушени леторасти с цветя. Ако пелин остана дълго време и загуби своите свойства, то със сигурност няма да мирише, така че няма да помогне да се изплаши вредителите.

Методи на приложение:

 1. Пресни или изсушени клони могат да се използват срещу бълхи, сърбежи, бъбреци и въшки.Можете или да ги разложите в къща или апартамент, или да ги смилате и обработвате с ароматния прах, който сте получили.
 2. Използвайте отвара. За готвене, две супени лъжици сушени качествени суровини излея чаша прясно преварена вода. Тази течност се държи на огъня за около десет минути, след това настоява половин час, щам и се използва за пръскане в третираната зона. Препоръчително е да се извърши процедурата няколко пъти на ден, за да се поддържа насищането на миризмата.
 3. Алкохолната тинктура от пелин от бълхи се продава в аптеките. Може да се разрежда с вода (в съотношение 1: 1) и да се използва за третиране на всички предмети и повърхности, разположени на пода и на височина от един метър от него.
 4. Отвара или разредената тинктура може да се използва не само за пръскане в стаите, но и за мокро почистване, след което ще остане и подчертана миризма. Просто изтрийте пода и другите повърхности с продукта.
 5. На продажба можете да намерите и пелин масло, и има още по-ясно изразен вкус, така че не по-малко ефективни от други средства. Може да се излива върху малки контейнери, които трябва да се поставят в помещението. Също така се опитайте да навлажнете средните вата дискове и тампони и да ги разложите на различни места.

Предимства и недостатъци при използването на пелин

Започва с плюсове:

 • Продуктът е абсолютно естествен и безопасен за животни и хора. Поради това, по време на лечението от бълхи в апартамента или в къщата, домакините могат да останат.
 • Ниска цена на суровините и тяхната наличност. Можете да купите пелин под формата на тинктура или сушени суровини във всяка аптека. И ако има поле в града или близо до къщата, може да го вземете там.
 • Лесен за използване. Тревата не изисква допълнителна подготовка, а дори и да подготви отвара просто.
 • Ароматът уплаши само насекоми, животни и хората го възприемат като доста приятно, напомнящо за полевите билки.

Недостатъци:

Относително ниска ефективност. Ако сравним пелин със специализирани средства срещу паразити, то ще загуби.

 • В - На първо място, за да унищожат нитовете (въшки ларви) не може да напусне, тъй като не се чувствам миризмата, и вие трябва да ги чакаме, за да преминете към следващия етап на развитие.
 • Второ, бълхите могат да свикнат.

Ефект с кратък живот. Миризмата изчезва достатъчно бързо, поради което клоните трябва периодично да се променят и бульонът да се подготви отново.

Препоръки

Полезни съвети за тези, които бяха решили да използват пелин срещу нита, бълхи, въшки и други паразити:

 • агент остава в сила, докато в къщата или в къщата почувствах ярка миризма. Веднъж изчезнали, трябва да използвате нова част, в противен случай не всички насекоми ще напуснат жилището.
 • Не използвайте растението, ако сред хората живеят алергични хора или астматици, тъй като пелинът е потенциален алерген. Следователно, ако някой от присъстващите внезапно се почувства болен, е необходимо незабавно да проветри помещението и да извърши общо мокро почистване в него.
 • По-добре е да използвате лекарството в комбинация с други: специализирани или народни. След това обработката ще бъде по-ефективна. Опитайте да използвате инсектицидни спрейове, разтвор за захапка или катран, други ароматни билки или разреден керосин.
 • Обърнете внимание на труднодостъпните места, често крият насекоми.Не забравяйте да обработвате мебели и пространства между отделните части, цокли, пода, меки играчки и дори стени на метър от пода (бълхите могат да скочат доста високо).
 • По време на обработката е най-добре да държите вратите отворени, така че паразитите да са напуснали (в противен случай те просто ще се промъкнат в ъглите и ще останат там, за да изчакат).
 • Ушите, бълхите и бълхите могат да бъдат задвижвани не само от жилището, но и от хора и животни. Куче или котка може да върже клонче на яката или да пусне няколко капки пелин масло върху холката. Човек може да смазва някои части от тялото си с течност.

Използвайте пелин правилно и паразитите ще напуснат дома ви.