Способи позбавлення від мурашок в квартирі

Мравки в апартамента доставят много неудобства Мравки в апартамента са много неудобства. Често те се появяват през пролетта. Инсектите предпочитат да идват на групи, не е лесно да ги измъкнем, но това е възможно.

Начини на проникване

За да се отървете от мравки в апартамент, трябва да разберете откъде идват. Домашни или фараонови паразити живеят постоянно в апартамент. Те обичат топлината, просто не могат да прекарат зимата на улицата. В апартамента те стартират по следните причини.

 • Замърсяване на мазета или помещения на съседите. Вредителите просто търсят нови места за организиране на гнезда. Често те идват в апартамента чрез боклуци, вентилация.
 • Можете да донесете матката или гнездото заедно с домакински уреди, мебели, храна.
 • Ако мравките са крадци, знаете, те са дошли от мазето или от улицата. Такива видове рядко създават колонии и действат сами. В къщата могат да има насекоми - червеи, които често се срещат в разхвърляни помещения.

Ако мравките започват, знайте, че идват от мазето или от улицата

Видове наркотици и тяхното използване

Как да измъкнем мравките от апартамента? Има много различни средства. Което е по-добре да се каже недвусмислено, наркотикът е избран въз основа на изискванията за безопасност, условия на употреба, неотложност на процеса и бюджета. Всичко, което предлага на пазара, може да бъде анализирано за редица характеристики.

Мравки в апартамент се страхуват от следните средства, в низходящ ред на отравяне сила:

 1. Не знам как да се справят с мравки? Инсектицидните аерозоли ще помогнат. Те действат след няколко часа. Това обаче е временно. Използването на аерозол може да унищожи работни мравки, но не и гнезда. Следователно, номерът бързо се възстановява. Но ако мястото на гнездото е известно, се използват аерозоли.
 2. Борбата с домашните мравки може да се направи с гелове . Те дават резултат, дори и да не е известно къде се намират матката и гнездото. Какво трябва да направя? Просто нанесете капките на агента на места с пъпчици на насекоми. Мравките се интересуват от капчици гел и ги носят за матката като деликатес. Насекомите могат да бъдат оттеглени за период от 2 до 8 седмици.
 3. Всеки знае как да се отърве от мравки със специални моливи . Дадените средства дават добър ефект.
 4. Ако има паразити, можете да използвате народни средства за защита. Ефектът се дава от борна киселина, царевично брашно, дрожди, боракс.
 5. Мравките в апартамента ще изчезнат, ако поставите специални капани. Все пак, не всички инструменти от този вид са добри, но високоефективни ултразвукови средства, например, Отхвърляне на вредители . Можете да прочетете повече за него на тази страница.

Гелове

Как да се отървем от мравките най-лесният начин? Нанесете гелове! Просто нанесете няколко капки върху стените и ъглите. Ефективността е доста висока. Ще трябва да изчакаме няколко седмици.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от мравките, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук ...

Гел "FAS" е много добра от червените мравки

Най-популярните видове:

 • "Globol" (Германия). Как да си направим мравки? Просто нанесете продукта върху стените. Една капка може да убие 500 души.
 • "Fas" . Ако има паразити, струва си да използвате този инструмент. Особено добре, че помага от червени мравки.
 • Raptor . Малки насекоми не се появяват в апартамента, ако използвате гела "Raptor".

Аерозоли

Как да се справим с домашните мравки с аерозоли? Нанесете облак вещество върху паразитите. Отровата ще попадне в духовете, ще бъде погълната от воалните тела.

Популярни средства:

 • Малките насекоми не търпят "Raptor" . Съставът на спрея е делтаметрин, циперметрин и пиперонилбутоксид. В този случай няма неприятна миризма.
 • "Борба" . Унищожаването на домашните мравки в този случай е ефективно и бързо. Неприятният мирис отсъства.
 • Райд. Какво да правим, ако има паразити? Използвайте "Reid"! Това лекарство ще се справи бързо с проблема. Някои потребители обаче смятат, че не са толкова ефективни, колкото вариантите, представени по-горе.

Аерозолите са най-ефективни в борбата с мравките

Капани

Какво ще стане, ако апартаментът е зает от домашни паразити? Сложете капани, пълни с инсектицидна отрова. Те често са пластмасови контейнери с примамка. Животните и децата не могат да стигнат до него. Най-популярните варианти са: "Combat SuperAttack" и "Raptor".

Да се ​​отървем от домашните мравки от къщи с електрически заряди или стикери е безсмислено. Те ще унищожат работещите, но матката ще възпроизвежда потомството отново и отново.

Капанът унищожава само работни мравки

Моливи и прахове

Как да унищожим домашните мравки без много разходи? Използвайте моливи или прахове. Тяхната употреба не се различава от използването на гелове. Ефективността обаче не е толкова висока, колкото тази на аерозолите. Мравките по правило не се хранят с тебешир и са отровени от замърсяване на лекарството.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от мравките, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Повече тук ...

Домашните паразити се отнасят негативно към следните средства:

 • Meshenka "Mashenka" . С негова помощ полагат линии върху мебели, стени, на места, където насекомите често се появяват. Съставът на лекарството постоянно се актуализира от производителя, което елиминира пристрастяването към мравките.
 • Пиретрум . Ако не знаете как да убивате мравки, опитайте се с горчивина. Продуктът има естествен състав: нарязани цветя от лайка, съдържащи най-силния инсектицид.

Как да се отървем от мравките (видео)

Народни методи

Средствата на хората се използват за унищожаване на мравки в апартамент. Малките работници причиняват много проблеми, защото се внасят в различни продукти, неизбежно ги развалят. Защо предпочитат народните начини за кандидатстване? Факт е, че химическите препарати съдържат отровни вещества, които могат да влязат в човешкото тяло. Природните средства нямат такива недостатъци.

Можете да отровите насекомите по различни начини:

 • , използвайки репелентни методи;
 • ограничаване на достъпа до определени места;
 • унищожаване на индивидуални мравки;
 • работи върху колонията.

Repellers методи

В този случай, трябва да направите следното: паразити не могат да понасят силни миризми, така че се използват различни растения - канела, естрагон, чесън. Листата от тези видове са разположени на места, където често преминават мравки. Чесънът разтрива различни повърхности. Непреодолима пречка за насекомите е лентата от слънчогледово масло.

Мравките не понасят силни миризми, така че да използват вратига

Припокриването Access

Как мога да видя мравките от апартамента? Ограничете достъпа до вода и храна. Съхранявайте продуктите в запечатан контейнер. Мивката трябва да се избърсва суха, можете да излеете лента от слънчогледово олио по контур. Важно е в кухнята да няма трохи или разпръснати храни. След известно време ще забележите, че броят на насекомите ще намалее значително.

Как да унищожим колонията

Какво да правим, за да се отървем от семейство мравки? Използвайте борна киселина. Той действа върху хитиновото покритие на насекомото и я храни. Работниците вкарват отрова в мравуняка и заразяват другите. Но самата борна киселина не е привлекателна, така че трябва да направите стръв с нейната употреба.

Мравките трябва да ограничат достъпа до вода и храна

Рецепта за примамки

 1. Вземи каймата и добави боринова киселина към него.
 2. Вземете жълтъка от твърдо сварено яйце и варени картофи. Необходимо е да се смила и двете съставки, добавете борна киселина и лъжица захар. След това можете да оформите топките и да ги сложите на пътеките на мравките.
 3. В равен обем вземете захар и борна киселина. Разредете с вода. Изсипете чиниите и ги поставете на местата, където обикновено се мравки.

Също така ви предлагаме да прочетете статия на нашия уебсайт, в която подробно можете да победите мравките с народни средства.

народни средства за мравки (видео)

Превантивни мерки

 • Какво да сладки паразити не са там? Предотвратяването включва поддържане на чистотата на къщата. Също така трябва да се съблюдава чистотата в тоалетната и банята.
 • Кошчето трябва да се изважда поне веднъж на ден. Не забравяйте да махнете трохите от масата. Почистете печката редовно.
 • Ами ако имате домашни любимци? Сменете храната и водата поне веднъж на ден. От пода за хранене на домашни любимци е строго забранено! Ако все още хвърляте парче храна на пода, не забравяйте да избършете пода.
 • Продуктите за насипни продукти трябва да се съхраняват в кутии с капак. Препоръчва се също така да се направи всичко, което в мивката и печката през нощта не е имало капки вода до мравките не може да получи едно питие.
 • Важно е да се знае, че мравките могат да пълзят от съседите си, така че можете да ги трябва да обясни значението на превенцията.

Мравките идват само в тези апартаменти, където те имат храна и вода за тях. За борба с тях се използват инсектициди и народни средства. Най-добрият ефект се наблюдава от химикалите, народните препарати са безопасни за хората. Изборът е ваш, но най-добре е да се съобразят с превантивни мерки, насекомите избегнати си хаус парти.