Вибираємо нашийник від кліщів для собак: на що звернути увагу

Лютого 2019

Відео: НОВЫЙ ПИТОМЕЦ КРОЛИК - ПОЕЗДКА В ПИТОМНИК ВЫБИРАЕМ КРОЛИКИ | Elli Di Pets (Лютого 2019).

Anonim

Правилно избран яка предпазва вашия домашен любимец от кръвопийците и позволява значителна икономия в лечението Всеки собственик на домашен любимец не знае, колко е трудно да се предпази кучето от кърлежи и бълхи на разходка. И още по-трудно е да излекуваш кучето и да се отървеш от кръволюбителите - паразити. Лечението е скъпо и може да продължи дълго време. Следователно, появата на анти-блок яки беше посрещната с радост от четирикраката аматьори. Но тук е важно да изберете правилната яка - да бъдете ефективни и в същото време безопасни.

Как яката

Всяко куче за бълхи е текстилна лента, импрегнирана с антипаразитен агент. Той действа просто: един жилетка се загрява от кожата и летливите вещества, които импрегнират продукта, започват да се отделят. Те падат върху кожата и козината на животното и след това проникват в мастните жлези на кучето.

При покупка е необходимо да проучи внимателно инструкциите - има яки, които могат да се използват вече от 3-седмична възраст, продукти, които препоръчват използването на 3 месеца

След 48 часа, домашни любимци се отървава от паразитите почти напълно - бълхи и кърлежи, ако живеят на нея, загиват. Отровата, излъчвана от яката, не се измива с вода и се доставя в точното количество за целия срок на годност на такава защита.Но концентрацията му е достатъчна, е необходимо да носите продукта без да го изваждате.

Много собственици на домашни любимци отбелязват, че са открили бълхи на кучето по време на износването на продукта. Ето защо някои смятат, че това е неефективно. Всъщност повечето яки съдържат вещество, което убива бълхите и не ги отвежда. Следователно, паразитите отново могат да атакуват животното, но умират след ухапване. За да се направи яки дори по-ефективно и да ги спаси от този недостатък, някои от собствениците на малки кученца, напоени с репеленти средство за отблъскване.

Кученцата също трябва да бъдат защитени от паразити, причиняващи кръв. Но артикули за възрастни, те не са подходящи и могат да доведат до влошаване на здравето или алергия

Репеленти ерозира бързо - в рамките на месец, репелентни свойства на яката надолу, а след това изчезват.

Кои са яки

Нашийници може да бъде:

 • импрегнирани химикали, които убиват акари и бълхи
 • съдържат етерични масла или на екстракти от билки, инсектициди
 • ултразвукови

Нашийници импрегнирани химикали много по-ефективни от тези, наситени с етерични масла. Те обаче имат свои значителни недостатъци: те могат да бъдат потенциално опасни за здравето на хората и животните.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Яката не трябва да бъде плътно прилепнали врата - под това трябва да включва 2 пръста

вещества, които убиват паразити принадлежат към доста мощни отрови.Въпреки, че производителите и пишат, че нашийници са безопасни за кучета и здравето на човека, а в същото време те имат справедлив предупреждение в инструкциите, че след контакт с яка, че е необходимо да се мият ръцете със сапун и вода, когато влиза в устата на бебето - веднага потърсете медицинска помощ.

Също така, не е препоръчително да спите в същата стая като куче. Тези предупреждения показват, че яките не са толкова безобидни. Сериозните производители дори посочват антидота, който трябва да се вземе, за да се неутрализира токсичният ефект на веществата, които се съдържат в яката.

Преди да поставите продукта е необходимо да се измие куче шампоан protivobloshinnym на

Какви може да са последствията от носенето на яката

Не всички кучета и кученца може да се постави на яката.

Това не се препоръчва, ако:

 • Dog стар
 • Dog бременна или кърмите
 • Това е кученце под 6 месеца
 • Да не се носят на продукта при болни животни и тези, които се възстановява от заболяване.

Когато се използват, нежеланите реакции могат да се появят под формата на алергични реакции и различни дерматити; сърбеж, кихане, слюноотделяне, скърцане, свръхекспирация на нервната система.

Някои животновъди смятат, че възможните дългосрочни ефекти от използването на protivobloshinnyh продукти, а именно - развитието на бъбречно заболяване, черен дроб, щитовидна жлеза, дихателната система. Въпреки това, в тази област не са провеждани сериозни проучвания и не са провеждани статистически данни, така че няма доказателства, че са били бълхи, които причиняват болестите, които са се развили години по-късно.

С цел намаляване на потенциалния риск мнозина се препоръчва да не се носят на продукта непрекъснато и го сложи на това, ако имате намерение да остане дълго в природата, в страната.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  бълхи при домашните любимци (видео)

  Професионалисти яки

  • Те са по-скъпи от цената на лечението за бълхи и кърлежи
  • Лесен за използване
  • Ефективно

  Правила за подбор

  • Трябва да изберете продукт въз основа на индивидуалните характеристики на кученцето, а именно: теглото, възрастта, здравословното му състояние.
  • В зависимост от теглото на кученцето, количеството химикали, включени в продукта, се дозира. За големи кучета са проектирани яки с по-мощни компоненти. Ако такива предмети са поставени на кучета джуджета, те могат да се разболеят.
  • За да се избегнат възможни нежелани реакции не трябва да купуват продукти с химически агенти за изтощени хронични заболявания и стари животни и малки - в този случай е по-добре да се спре изборът на ултразвуковите яки и продуктите, напоени с етерични масла.
  • Трябва да купувате само продукти от добре познати, доказани производители и изключително в специализирани магазини. След това можете да разчитате на качеството на продукта - няма да се появят странични ефекти и в същото време ще има ефект от приложението му.
  • Датата на производство на продукта е важна. Ако се произвежда отдавна, неговите свойства вече са отслабени и няма смисъл да се придобива.
  • Опаковката на продукта трябва да бъде фабрично и цялото. Ако това е повредено, защитните свойства на продукта са засегнати и това ще бъде по-малко ефективно.

  Можете да научите как да изберете средство за отстраняване на кърлежите за вашето куче.

  С цел намаляване на потенциалния риск мнозина се препоръчва да не се носят на продукта непрекъснато и го сложи на това, ако имате намерение да остане дълго в природата, в страната

  Как да се носят яка

  Преди да поставите продукта е необходимо да се измие куче protivobloshinnym шампоан. В идеалния случай трябва да се поставят допълнителни капки върху холката. След това носете яка. За да направите това, той е леко опънат по дължина - това активира активното вещество. След като лентата е малко бяла, тя може да се носи.

  Яката не трябва да бъде плътно прилепнали врата - под това трябва да включва 2 пръста. По време на къпане е по-добре да го отстраните, за да не измиете активните вещества.

  Яки импрегнирани химикали са много по-ефективни от тези, които са импрегнирани с етерични масла

  Как да защитим кученца

  кученца също трябва да бъдат защитени от паразити смучещи кръв. Но продуктите за възрастни не отговарят и могат да причинят влошаване на здравето или алергиите. Производителите са считани за този факт и сега има препоръчват продукти за защита за кученца до 6 месеца. Като правило тези продукти нямат миризма.

  При покупка е необходимо да проучи внимателно инструкциите - там са яки, които могат да се използват вече от 3-седмична възраст, продукти, които препоръчват използването на 3 месеца. В яката за много млади кученца е изключително ниска концентрация на активни вещества.

  Може да се интересуват от статията "Използването на жълтурчета в борбата срещу бълхи."

  Правилно избран яка предпазва вашия домашен любимец от кръвопийците и позволява значителна икономия на лечение.