Вибираємо нашийники від бліх для котів

Грудень 2018

Відео: Как подобрать ошейник и поводок для собаки (Грудень 2018).

Anonim

Добрите нашивки в превенцията и лечението са яки от бълхи за котки. Важно е да ги изберете правилно, като ефективно средство срещу паразита не само помага да се справят с тях, но също така е безопасен и безвреден за животното, колкото е възможно.

Как работи яката срещу бълхите? Тя ви позволява да се борите срещу паразитите. Но някои модели отблъскват само насекоми от неприятни миризми за тях, докато други съдържат инсектициди, които са паразити neuroparalitical въздействието, която се провокира тяхната смърт.

Предимства и недостатъци

Всяка яка против бълхи има предимства и недостатъци. За да започнете е необходимо с плюсове:

 • Доста висока ефективност. Бълхи яка за котки наистина помага да се отървете от бълхи и това се потвърждава от положителната обратна връзка от собствениците на котенца или котки.
 • Лесна употреба. Просто трябва да поставите яката срещу колана върху домашния любимец, обработването на вълната не е задължително. В допълнение, устройството, ако е бил пуснат на дясно, по никакъв начин не пречи на животното, не му причини дискомфорт и много по-малко болезнено.
 • Универсалност. По правило действието се разпростира не само върху тези паразити, но и върху други насекоми, като кърлежи, комари.
 • Продължителен ефект. Ефектът на една яка продължава средно няколко месеца (обикновено от 4 до 6).
 • Много модели имат доста достъпна цена. И ако смятате, че яката за котката е предназначена за дългосрочна употреба, тогава цената може да се нарече приемлива.

Недостатъци:

 • Яка от бълхи, кърлежи, няма да унищожават ларвите и яйцата, но тъй като тя може да се използва почти непрекъснато, след прехода им в етап възрастни бълхи паразити все още има смърт, така че този недостатък не може да се счита за значително.
 • Дискомфортът в животното може да възникне, например, поради триене, миризма, която е неприятна за домашния любимец.
 • Риск от алергия. Тъй като контактът е дълъг или дори постоянен, възможността за развитие на нежелана реакция се увеличава.
 • Възможни противопоказания. Например, бременни котки, съдържащи яйца за инсектициди, не могат да се носят.

Ние правим избори

, за да изберете най-подходящите каишки за кучета и котки, помислете за няколко важни точки:

 1. активно вещество. Тя може да бъде представена от инсектицид или от растителен компонент, например етерично масло или екстракт от растение. Но е важно да се вземе предвид концентрацията на компонента, особено ако е токсичен. Така че, за котенца, само яката, дозата на инсектицида, в която е минимална.
 2. Принцип на действие. Необходимо е да разберете как работи яка от бълхи от един или друг тип. Въздействието може да бъде осигурено по различни начини. Така, подреждането на някои модели включва изпарението на материята. Другите са просто наситени с активния компонент, който се разпространява естествено през въздуха.
 3. Възрастта на животното. Някои устройства от тази категория са предназначени само за възрастни котки, докато други са подходящи за котенца и могат да се използват от ранна възраст.Ограниченията за възрастта трябва да бъдат посочени на опаковката или в приложените инструкции.
 4. Размерът. Важно е да изберете правилния размер на яката срещу бълхи, комфортът на животното зависи от него. Но, като правило, се произвеждат стандартни модели за котенца или за възрастни котки.
 5. Качество. За да сте сигурни, купете въпросното устройство в специализиран отдел или магазин и поискайте сертификати от продавача.

Преглед на някои марки

За да изберете подходяща яка за котки, която ще ви помогне да се отървете от бълхи, си струва да разгледате някои марки:

 • "Леопард". Има два активни компонента: фипронил и регулатор на растежа на насекоми. Употребата е разрешена от 2-месечна възраст. Дължината на лентата за котки е стандартна и е 35 сантиметра, но има удобна ключалка.
 • "Докторска градина". Тази яка против бълхи съдържа гниене (1, 2 грама на всеки десет сантиметра дължина). Стандартният размер е тридесет и пет сантиметра. Употребата е разрешена при котенца, навършили 2-месечна възраст.
 • "Beaphar". Този производител създава модели за котенца, които са навършили шест седмици. Активният компонент е тетрахлорвинфос. Дължината е стандартна, тя е 35 см. Също така има универсални модели за котки от тази марка и те са подходящи за употреба от два месеца.
 • "Болфо". Дължината на моделите, предназначени за котки, е 38 сантиметра и те са подходящи за употреба при котенца, но по-големи от два месеца и половина.
 • "Хартц". Тази фирма не произвежда устройства, предназначени специално за котенца, но е възможно да се закупи яка, одобрена за употреба от три месечна възраст.
 • "Чистота".Основната активна съставка, осигуряваща ефикасност срещу бълхите, е диазинонът. Издадена опция за котенца. Освен това има модели с различни периоди на валидност: един месец, два и четири.

Приложение

Лесно е да се използва яка срещу бълхи. Основни правила:

 1. Извадете яката от запечатаната торбичка непосредствено преди употреба.
 2. Поставете устройството върху домашния любимец така, че два пръста да могат да се поберат между него и тялото на животното (това съответства на разстояние 1, 5 см). В този случай шията няма да се изтръгне.
 3. Тъй като растежът на котенца и котки увеличава всички части на тялото, след това на всеки две седмици, проверете дали домашните любимци не са неудобни. Ако е необходимо, променете позицията на крепежния елемент.
 4. Това, че любовникът не оближе лентата, прекъсва излишната част. Но трябва да оставите дължина от 4 - 5 сантиметра, след което можете да коригирате размера, докато котенцето расте.
 5. През първата седмица гледайте домашния любимец, за да разберете дали яката не причинява дискомфорт, дали причинява алергия. Също така можете да оцените поведението на домашния любимец, реакцията му на такъв "дразнител" и ефективността на борбата срещу бълхите.
 6. Можете да използвате устройството в определеното в инструкцията време. След изтичане на срока на годност, активното вещество ще се изпари напълно и ефектът ще изчезне. В този случай трябва да направите замяна.
 7. Не използвайте други средства за борба с вредителите, например спрейове или капки. Това може да доведе до предозиране на инсектицида и до отравяне на животното.
 8. Ако забележите, че домашните любимци изпитват дискомфорт или започват да се чувстват по-зле, веднага извадете яката.

Ако се намерят бълхи в домашни любимци, трябва да се направи незабавно. Изберете подходяща яка за котки или котенца, която помага и я използва правилно, за да предпази домашния любимец от бълхи.