Позбавляємося від бліх в квартирі: хімічні засоби або народні методи

Грудень 2018

Відео: Morrowind! #25, Избавляемся от лишнего снаряжения! (Грудень 2018).

Anonim

Ако установите, бълхи в апартамента, бързо започват да се отървем от нежелани гости Ако сте намерили бълхи в апартамент, не се колебайте да започнете бързо да се отървем от неканените гости.

Не забравяйте, елиминиране на живите същества трябва да се извърши веднага, тъй като апартаментите бълхи са опасни:

 • много бързо се възпроизвеждат (улови цялата си жизнено пространство);
 • болезнено ухапване;
 • са носители на различни инфекции.

В тази статия ще разгледаме подробно как да се отървем от бълхи в апартамент.

Местообитание

На първо място откриваме техните местообитания. Въпреки че те могат да бъдат разположени в целия апартамент, но обикновено има ъгли, особено тези, които се предпочитат от бълхите. Трябва да се помни, че максималната налична височина на тяхното местообитание над нивото на пода е 1, 5 метра. Този враг се крие в уединени места:

 • в детските играчки;
 • зад первазите;
 • в различни пукнатини;
 • в кухненската мивка;
 • в бельото;
 • в библиотеката;
 • в килима и т.н.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Бълхи крият в уединено място

Видове ектопаразити

Видове бълхи са много, но сред тези, които са най-вероятно да се заселят в стаята, е:

 • Начална страница;
 • земя;
 • Леглото.

Първият вид е най-разпространеният. Изкопни наричан също мазе, те не са толкова енергични, в сравнение с първия. И третото жилище е посочено в името им.

Присъствието на домашни любимци - причината за появата на бълхи в апартамента

Пътища за попадане

Наличието на бълхи в стаята, по никакъв начин не означава, че собствениците не способстват за поддържането на чистотата на апартамента. Ако бълха домакинство заразено апартамент, причината за появата им може да бъде малко:

 • първи етаж пребиваване;
 • наличието на домашни любимци от съседи;
 • отседнете в някоя от страните (дори и за кратко) blohasto животно;
 • Вие сами по себе си донесохте паразити в апартамента.

Основните начини за борба:

 • повикване на специалист;
 • химическа атака;
 • популярни начини.

Повикване специалист в къщата - един от начините за борба с бълхи

Дезинфекция, дезинсекция услуга в действие

За собственика на жилището, където той неочаквано бълхи заразено апартамент, този метод е най-лесният. Няма допълнителни жестове! Намерени офис, който знае как да се бълхите от къщата, поканен специалист. Платих за премахването на вътрешните бълхи. Единственият въпрос е пари, какво е вашето желание да се оттеглят с кръгла сума за унищожаване на бълхи професионалисти?

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Този процес е задължителен за тези, които живеят на първия етаж и да се отървем от бълхи земята е чувството за комфортен престой в къщата, ако не завинаги, то поне за дълъг период.Може би, за да унищожите земните бълхи в такива апартаменти, тогава без обработка на мазетата (ако има такива) не може да бъде избегнато.

  В този режим има един важен аспект - сигурността. Съвременните наркотици, които извършват унищожаването на домашни бълхи професионалисти, в по-голямата си част нямат миризма. Жителите могат да пребивават в къщата и след като е извършена борбата срещу бълхите в апартамента, не се изисква задълбочено почистване на третираните помещения.

  Причини за бълхи в апартамента (видео)

  химическа атака

  дихлорвосът

  На пазара се предлага огромен избор на химикали, за да унищожи дома на бълхи бързо. Най-известният от всички е Дихлофос. Унищожаването на вътрешните бълхи ще отнеме 5-6 часа.

  При работа с този аерозолен препарат е необходимо да се спазват мерките за безопасност:

  • носете гумени ръкавици;
  • носете респиратора;
  • след лечението напускат помещенията в продължение на 5-6 часа.
  • Когато се върнете, добре е да проветрявате апартамента.

  BUTOX - 50

  Това химическо лекарство разрушава домашните бълхи, но за това ще трябва да напуснете къщата си в продължение на три дни. Въпреки че наркотикът се счита за безвреден, той трябва да се прилага върху пода и да не се измива в продължение на 3 дни. Във всеки магазин за домашни любимци той се продава.

  На пазара се предлага огромен избор на химикали, за да унищожи дома на бълхи бързо

  Bolfo

  Това лекарство е от магазин за домашни любимци, но е подходящ за извършване на унищожаването на земни бълхи в апартамента, ако е необходимо.

  ХЛОРОФОС

  Добре доказан в борбата за унищожаване на бълхи и градински препарати "Хлорофос" . Този метод е доста труден и радикален. Не всеки е готов да получи неприятната и остра миризма на "Хлорофос".

  начин на хората от

  е замразен тактика

  Ясно е, че по такъв начин да се извърши унищожаването на дома на бълхи може да бъде само през зимата, ако за "зад борда" тежка слана. Много е лесно да направите: отворете всички прозорци за излъчване и оставете за няколко часа. В условията на тежък настинка бълхите умират.

  Ултравиолетов

  Унищожаването на бълхите се осъществява под въздействието на ултравиолетовите лъчи. Ето защо, ако поставите на килими слънцето, играчки и други неща, можете да спрете процеса на отглеждане на тези омразни насекоми.

  Сода

  Нищо трудно не е необходимо. Необходимо е да се приготви смес от сода и сол. След това, съставът се прилага върху килима. След като преминете 12 часа, използвайте прахосмукачка, за да монтирате сместа.

  вратига напълно обезсърчи бълхи от дома да посети дома си

  природна стихия

  пелин, вратига, бор, мента, евкалипт - тези растения са напълно обезкуражи бълхи от дома да посетят вашия дом. Те ще ви помогнат да се борите с бълхите. Те могат да бъдат разложени на прага на къщата, така че бълхите апартамент забравят за вас и никога не се появи. От тях можете да подготвите инфузията (както от едно, така и от няколко по едно и също време) и пръскайте стаята с пистолет. Това унищожаване на бълхи е безвредно за хората, разбира се, ако нямате алергии към тези растения.

  Борейки се с постелки бълхи

  От този сорт трябва да се отървете от чрез варене спално бельо и внимателно боравене в химическо чистене на матраци и възглавници.

  От статията сте се научили как да извадите бълхите от къщата.

  Всеки от изброените начини за борба с бълхите в закрити помещения има своите предимства и недостатъци. Вие сами трябва да прецените възможностите си и бързо да решите този проблем на живот в дома си, неканените гости.

  Борба с бълхи с народни средства (видео)

  В забързаното ежедневие се опитвайте да спазвате основните правила за хигиена на вашия дом. Редовно почистете повърхността и килимите с прахосмукачка, направете мокро почистване и проветрете стаята. И ако един домашен любимец живее в къщата, тогава се тревожете да го предпазите от бълхи на разходка. Това е всичко, което трябва да направите за собствената си безопасност.

  Не забравяйте, че е по-добре да се предотврати появата, отколкото да се бори с бълхите в къщата.