Чого бояться постільні клопи

Райское место (76 серия) (Відео July 2018).

Премахването на бъгове е временна мярка. Най-пълното изчезване на насекомите няма да се случи без лечение на инсектицид, но ако в момента няма възможност да отрови грешки, трябва да използвате методите на тях плаши временно да предпазват от ухапвания. Същите средства се използват и като предотвратяване на дървеници.

Богати миризми на билки

Пелин

Повечето домашни бъгове не понасят грубите миризми. Паразитите възприемат миризми с помощта на синдили, които външно приличат на косми. На върховете им са специални рецептори, които служат за възприемане на аромати. Съотношението на насекомите към миризмите е двойно: леките аромати ги привличат и концентрираните миризми отблъскват. Ето защо, когато се борим с бъгове, често се използват растения с гъста, гъста миризма, сред които:

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАТ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии с 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук ...

 • Пелин. Свежи пелин греди лежаха в ъглите на стаите, под килими и други трудно достъпни и потенциал местообитание за паразити. Недостатъкът на пелин е бързата загуба на страховити свойства, тъй като изсъхва (след 3-4 дни).Ароматът маски естествената миризма на човек, особено ако пелинът се намира в непосредствена близост до него, а насекомите не могат да намерят плячката си. Не по-малко ефективни са отвари и тинктури, базирани на това растение. Измиването на подовете с отвара от пелин с добавяне на парче сапун за пране е отлично превантивно средство срещу бъгове.
 • Танси. Съцветия на танца са разпръснати на места за престой или почивка на човек за отблъскване на насекоми. Можете да разтривате кожата през нощта с съцветия от тъпан, за да избегнете ухапвания. Концентрираната инфузия на тъпан при контакт с насекоми не само изплаши, но може да ги накара да блокират нервните импулси и временна парализа.
 • Ledum. Възпиращият ефект се основава на остър опияняващ мирис.

  Ledum

  Възможните местообитания на дървеници са поръсени с прах от сухи листа. За по-голям ефект може да се извърши фумигация на жилищната площ. Особено ефективни издънки, събрани в периода на зреене в края на август - началото на септември.

 • Въздух. Използва се в настъргана форма: разпръснете сухия прахообразен екстракт в местата на бучки.
 • Лайка. Миризмата на сушен лайка може да изплаши паразитите, особено в комбинация с други билки. Лечението на стаята със солен разтвор ще засили ефекта на растението.

Важно! Всички растения, с изключение на лайка, са отровни до една или друга степен, затова ги използвайте внимателно, избягвайте да се вмъквате в собствения си организъм и от време на време да вентилирате стаята, ако обитателите са в нея.

Етерични масла (розмарин, лавандула, чаено дърво, евкалипт) - друг инструмент, от който се страхуват буболечките.Етерните репеленти се използват локално, смазващи местообитанията на паразитите. Добра защита срещу бъгове на нощните бъгове - смазват тялото и краката на леглото с етерично масло или смес от няколко.

Всички тези методи са в състояние само да отблъскват ларви и възрастни насекоми, без да причиняват значителни наранявания. Дразнещият ефект на фондовете ще продължи, докато халбата не е достатъчно гладна. Тогава силен глад ще преодолее страха, а насекомото отново ще атакува човек.

Температурни разлики

Отклоненията от оптималната температура за живота на спагети могат да възпират паразитите. Най-благоприятната температура за насекомите е + 20-30 около С. Краткосрочните температурни промени в посока на увеличаване или намаляване няма да причинят особени неудобства. Но ако в апартамент постоянно се създава неблагоприятна температура (под 10 ° C и над 35 ° C), той може да предизвика паразити да напуснат стаята. Важно е постоянството на неблагоприятната температура, защото ако през деня температурният режим се промени към по-добро, бъговете могат да се адаптират към този климат.

Ярка слънчева светлина

Домашните бъгове са нощни паразити, така че те се страхуват от слънчевата светлина. Насекомите обичат да изграждат гнездата си в тъмни изолирани ъгли на стаята. Ако човек може да намери местообитание, например, повдигнете матрак или натиснете снимката далеч от стената, паразитите започват да се паникят в търсене на нови изолирани и тъмни места. В борбата срещу дървеници, знаят, че тази функция няма да помогне. Страхувайки се от светлината, те ще намерят в апартамента по-надеждно място за подслон и да ги изгонят от стаята ще станат по-трудни, следователно, да се предпазят от буболечки с помощта на само светлината няма да работи.

Корозивни химически миризми

Loading ...

Следните химически течности имат отлични отблъскващи свойства:

НАШИТЕ ЧЕТЕЛИ ПРЕПОРЪЧВАТ! За да се отървете от клане, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук ...

 • Nitaret;
 • Оцет;
 • Керосин;
 • Ацетон;
 • Терпентин;
 • Трансформаторно масло;
 • Мет.

Всяко от веществата има силна остра миризма, която обаче не представлява смъртна опасност за насекомите. За да се предпази от бъбреците, се приготвя воден разтвор с висока концентрация на всяко от тези вещества, последвано от пръскане на заразената площ с разтвор или измиване на подовете. За да разберете дали приготвеното решение ще бъде ефективно, трябва да прецените миризмата, останала след почистването с този продукт - колкото по-неприятно и по-остро е ароматът, толкова по-вероятно е да се плашат паразитите.

Съвети! За да се създаде бариера между човек, който спи и насекоми, е необходимо да се постави за нощта под краката на леглото чаши пълни с трансформаторно масло или терпентин. Да се ​​издигнеш до бъбреците на спящото лице не може. Този метод е ефективен, ако в леглото на спящото лице няма огнища на инфекция.

Аромати за парфюми

Защитата от буболечки с помощта на средства за парфюмерия се основава на същата способност на дървеници да изтласкат усещането за миризма. Колкото по-рязка е миризмата на парфюмна вода или тоалетна вода, толкова по-голям ще бъде ефектът от паразитите. За да се предпазите от нощните ухапвания, можете да поръсите тялото с устойчив парфюм с остра тежка миризма или намажете кожата с парфюм.Този метод може да се използва по-скоро като краткосрочна мярка преди пристигането на SES или самолечение с инсектициди.

Предотвратяване на появата на дървеници

Ефективността от предотвратяването на появата на дървеници е изградена върху няколко постоянни дейности, а именно:

Систематично цялостно почистване на помещенията . За да избегнете появата на паразити, трябва редовно да почиствате помещенията на прах, замърсявания и запушвания. От време на време е необходимо да се организира цялостно почистване на килими, мебели, книги. В труднодостъпни места (например под леглата) се препоръчва използването на прахосмукачка. Спалното бельо трябва да се сменя веднъж седмично и да се подлага на цялостно измиване. По време на прибирането на реколтата е важно да се проверят заровете за инфекция.

Ремонт или изолация на апартамента от съседни жилищни райони . Ако са заразени съседни помещения, препоръчва се да се ремонтират всички пукнатини и пукнатини по стените, таваните и зад первазите на уплътнителя. Можете да направите козметични ремонти с задължително поставяне на тапети, като заменяте первази. Трябва да се помни, че старите паркет в апартамента може да се превърне в постоянно местообитание за дървеници, така че се препоръчва да го замените.

Инспекция и дезинфекция на нови мебели (или жилищни помещения при преместване) . Ако семейството се движи, е необходимо да се уверите, че новата жилищна зона не е замърсена, дори преди транспортирането на всички неща. Превантивното третиране на помещенията с инсектициди е желателно. Новите мебели трябва да бъдат внимателно разгледани, особено при гънките на плата, ако е мека мебел или дървени панели на рамката, ако мебелите са затворени.Не купувайте употребявана мебел - тя може да се превърне в източник на паразити.

Използване на растителни или химични инсектициди . За профилактика на дървеници в вентилационните отвори и други уединени места препоръчваме да поставите пакети от сушени билки или използвайте микрокапсулиран инсектицид за създаване на бариера срещу дървеници.