Чим небезпечні таргани для людини?

Січень 2019

Відео: ДРУЖКІВСЬКИЙ МАЙДАН 5.01.2014 р. (Січень 2019).

Anonim

Чушници са доста неприятни насекоми. Те се възпроизвеждат много бързо и могат да се появят абсолютно навсякъде. Те често се заселват в апартаменти или къщи. Те се появяват и в нашата работа, във всеки склад и дори в институции, които се занимават с хранителната промишленост. Но най-неприятното нещо се случва, когато ги забележите у дома. Обикновено те се появяват в кухнята, защото там са продуктите. Хлебарите могат да ядат всичко, така че да не пренебрегват никаква храна. Ако забележите поне едно, това може да означава, че има много от тях в дома ви. Най-често те се отправят към апартамента чрез вентилационната система от други съседи.

Ухапнати ли са ухапванията?

Има ли хлебарки опасни? Дават ли на някого някаква вреда? Освен отвратителен външен вид, тези неприлични насекоми са носители на различни инфекции. Те ядат същата храна като човек, а в някои случаи дори не се притесняват да вкусят екскременти. Заболяването от хлебарки се изразява в това, че:

 • Те могат да развалят всяка храна, защото техните отровни изпражнения могат да причинят голяма вреда на човешкото здраве.
 • Те се насочват към различни домакински и електрически уреди и създават гнездата си там. Това в повечето случаи е основната причина за отказ на оборудване.
 • Много вредно за децата, защото не са умни и се вкарват в устата си, всичко, което виждат.
 • Еккретът, оставен от хлебарки, често е причинителят на различни инфекциозни заболявания.

В повечето случаи, хлебарки хлебарки, са причинители на болести като

 • Пневмония
 • Гастроенетрит
 • дизентерия
 • Менингит
 • урогенитални заболявания
 • MAI

И това не е изчерпателен списък на възможно инфекции, които могат да бъдат пренесени на краката си от тези зли същества. От своя страна, черни хлебарки са носители на остър и неприятни миризми. Но, освен това, те също могат да заразят човешкото тяло вредни паразити като

 • Ascaris
 • Острица
 • трихуриди
 • кисти патогенен амеби
 • тения

Някои от паразити влизат в тялото, и с помощта на хлебарки. Всеки един от тези паразити могат да живеят в човешкото тяло повече от една година, се размножават там и да причини големи щети на човешкото тяло. Например, аскаридите се хранят с човешка кръв и могат да пият 200 ml всеки ден. Поради това, хората ще се чувстват уморени и се чувстват признаци на интоксикация, защото метаболизма на тези паразити отделят вещества, които влияят на човешкото тяло.

Дори научените биолози смело заявяват, че това са хлебарки, които носят пряка биологична опасност. Следователно, ако се намери някой, е необходимо незабавно да се унищожи, за да се предотврати възможно възпроизвеждане. Ако не сте видели как хлебарка е пълзял по някоя храна, това не означава, че той не е бил там през нощта. Не можете да подозирате нищо и просто да ядете храната, на която е останала хлебарката.

Видове хлебарки

Към днешна дата почти цялата територия на Руската федерация, най-често в апартамента са намерени хлебарка хлебарка.Това е малко насекомо с червен цвят. Дължината на възрастните е приблизително 3 до 4 см. Те се възпроизвеждат много по-бързо от другите индивиди от този подвид. Те също имат добър апетит. Prusaks могат да се адаптират към почти всеки инструмент, който човек използва за борба с тях.

Така наречените черни хлебарки са много по-редки. Те предпочитат да живеят и възпроизвеждат в тъмни и влажни зони. Най-често те могат да бъдат намерени в мазета или във вентилационни шахти. Черните хлебарки са много по-големи от хлебарките. Дължината на един възрастен може да достигне до около 6 cm.

Алергични реакции към хлебарка

Ако сте в състояние да се следват правилата за безопасност и пак няма да ги хване нещо от тези отвратителни същества, не трябва да се радвате. Особено тези насекоми са вредни за страдащите от алергии. Може би ще влошите тежката алергична реакция. След като хлебарките са покрити с много мощен алерген.

По време на молтата, те проливат кожата си, която в крайна сметка изсъхва. Вие сами, без да знаете, можете да го дишате, като по този начин причинявате атака на силна алергична реакция. По този начин можете да получите вреда под формата на бронхиална астма, която често е придружена от тежки атаки на задушаване. Това е голяма опасност, особено за онези хора, които са имали проблеми с белите дробове от ранна възраст. Също така, ринит може да се появи на алергична почва. Понякога се съпровожда от силни настинки и в някои случаи от конюнктивит.

Нападение на насекоми

Ако популацията хлебарки в дома ви достигне максимално, това може да означава, че просто няма достатъчно вода и храна, за да се гарантира, че всички хора.В такива редки случаи хлебарките могат да атакуват дори възрастен човек. Те могат да хапят! Такава ухапване може да причини голяма вреда на човешкото здраве. Сайтът за ухапване ще изнерви много дълго време и практически няма да се излекува. Тези неприлични насекоми ще се опитат да се грижат само за най-деликатните области на кожата с надеждата да стигнат до течността. Те могат да хапят бузите, клепачите и дори ушите. И тъй като децата почти цялото тяло се състоят от деликатна кожа, те могат да станат основната и лесна плячка за насекоми.

Разбира се, когато открие хлебарки, каквото и да са те, трябва незабавно да се обадите на специална служба на изтребител, който с помощта на различни химикали може напълно да унищожи тези отвратителни амбулантни търговци на опасни заболявания. Последователността на такива отрови е толкова силна, че може да унищожи дори яйцата на тези насекоми и да предотврати появата на нови индивиди. Въпреки това, с такова почистване на апартамента, не трябва да се появяват за около два дни, така че намиране на вашето настаняване предварително за няколко дни.