Чим небезпечні личинки молі: все про їх переваги та способи виявлення

Грудень 2018

Відео: Calling All Cars: True Confessions / The Criminal Returns / One Pound Note (Грудень 2018).

Anonim

молец ларви са ужасно вредителите се Mole не причинява никаква вреда - ужасен вредителите е неговата ларви. Например, ларвите на репейски молец унищожават градинските растения, ларвите на молекулата на момичетата и текстилните изделия и хранителните продукти. Има много видове молци, така че ще разгледаме най-основните вредители и начини да се справим с тях.

Ларви на молец

Видове молец - плодове, брашно, зърнени култури. В структурата и начина си на живот те са едни и същи един от друг. И тези разлики, които са интересни само за ентомолозите.

Ларвата на хлебарката изглежда като белезникав, понякога полупрозрачен, дебел червей с размери няколко милиметра. С добра хранителна база ларвите могат да растат до 2 см. Главата на ларвата е тъмна. Гъбелите имат 6 фалшиви крака, два от които са близо до главата, а останалите - по багажника.

Колкото повече мазнини и въглехидрати се произвеждат, толкова по-големи са ларвите

За домашни хлебарки подходящи хранителни продукти са:

 • сушени плодове;
 • брашно и зърнени храни;
 • ядки и семена;
 • кафе и чай;
 • сладкарски изделия, особено сухи бисквити;
 • хранителни стоки;
 • Билки и гъби.

Колкото повече мазнини и въглехидрати храни, толкова повече ларви растат. Техният мундщук е снабден с мощни челюсти, така че да могат да изкълват опаковки, фолио, твърда обвивка на семена и круп.

Развитието на ларвите на храната молец трае 4-5 седмици се дължи на факта, че храната, тя лесно се обработва и усвоява. При високи температури на околната среда развитието е по-бързо.

Храни мол как да се отърве от (видео)

След достигане на определен размер, ларвата прави пашкул от паяжини и се превръщат в какавиди. Те са тъмни на цвят и имат размер от 6-9 мм.

Препоръчваме ви да прочетете статията, публикувана на нашия уебсайт, която описва методите за борба със зърното.

След достигане на определен размер, ларвата прави пашкул от паяжини и се превръщат в какавиди

Как да се открие ларви

молец ларви са много фиксиран начин на живот и те са трудно да се види веднага. Освен това те могат да се слеят цвят с крупата и брашното, в които се настаняват. За да разберете кои продукти могат да бъдат замърсени със следните особености:

 • имаше боклук в продуктите;
 • залепени бучки с паяжини ясно се визуализират в разпоредбите;
 • има сухи изхвърлени кожи.

Ларвите могат да живеят в зърнени храни и да влизат в къщи с храна.

Методи за справяне

 • За да се отървете от капана на храна молец се използва "Raptor" и ленти.
 • Можете също така да разпределите гардеробите на плашещите билки, чесъна, дафинови листа.
 • Най-важното е непосредственото изхвърляне на развалени и подозрителни продукти.

Ларвите на молци може да се слее с цвета на зърно и брашно, което се установява

превенция

Продуктите трябва да се държат в затворени контейнери - стъкло и пластмасови затворени кутии.

Ларвите на молец

Понякога се наричат ​​килим или козина. Дрехи самия молец не се хранят, но тя може да унищожи ларвите на козината няколко месеца като цяло.

Ако виждате тромав молц на тавана, трябва да сте бдителни. Освен това, молът на тавана е мъж, ако бъде убит, тази мярка няма да спаси от атаката на лакомните гъсеници, защото жената се крие някъде в нещата и вече може да бъде оплодена.

Ето защо, пеперудите, които се движат по тавана, са само сигнал, който трябва да бъдете предупредени и да започнете да инспектирате нещата, за да определите ларвите, от които трябва да се отървете веднага. Вероятно при тази инспекция ще бъде възможно да се намери и кожееда - неприятна буболечка, която има и видове козина и кожа.

Те изглеждат същите като ларвите на молци за храна. Въпреки това, те ядат други продукти - съдържащи кератинов протеин. И е неразделна част от епидермиса на кожата. Това също служи като храна за кожеството. Ето защо основната храна на молеца, както и кожедата са:

 • вълнени неща;
 • кожа;
 • кожа;
 • усещане;
 • килими от естествена вълна;
 • мебелна тапицерия от естествени материали.

Ларвите домашни дрехи молец изграждане на подслон, изработени от вълна и косми, косми

Ларвите домашни дрехи молец се също изграждане на подслон, изработени от вълна и косми, косми. Можете да се отървете от тях по много начини. Трудно е да се видят ларвите, но тяхното присъствие произвежда следното:

 • молци пълзят по нещата;
 • дупки и разбъркване на нещата;
 • се появи на космените петна на козината на медрата;
 • счупена кожа;
 • Кошче в чанти с нещата;
 • продълговати пашкули върху нещата.

Ларвите от домашна молец се развиват в рамките на 2-3 месеца преди стадия на зрението. Пупа е като мол от молци за храна.

Борба с мерките

Да се ​​отървеш от молци за дрехи не е толкова трудно. Необходимо е да поставите в шкафовете специални феромонови капани за молци и произведени от производители, отблъскващи наркотици.Нафталинът се смята за миналия век - той е достатъчно токсичен за хората, има неприятна миризма. Не е необходимо да очертаваме кората на портокалите в нещата - противно на традиционното мнение, това не работи за къртицата. На кожеда се използват отровни инсектициди от тип "Raptor", "Combat", "Dichlophos".

Методи за борба с молец (видео)

Предотвратяване

Необходимо е постоянно да се проветрява и да се запечата плътно за съхранение. Разтърсвайки ги, можете да се отървете от козедата.

Ларви на молци от пчели

Пчелна пчела или пчела се смята за ужасен вредител, за който се страхуват всички пчелари. Да се ​​отървеш от него е трудно. Пчелният молец прониква в кошера и поставя яйцата в медената пита. Морските ларви се излюпват от яйцата за 5-10 дни и имат начална дължина от 1 мм.

Но много бързо ларвите растат. Първите три часа от живота на ларвата е неподвижен и се храни с мед. Тогава тя започва да се движи с помощта на три чифта крака в търсене на основната си храна - пчелите, обработени от пчелите.

Ларвата на пчелната пеперуда има мръсен бял цвят, тъмно жълта глава. Багажникът е сгъстен отпред, има три чифта крака. Дължината на пчелната ларва е 1-2 см. Храни се с мед, восък, пчелна пита, може да убие пчелите. Всеки човек яде до 1,5 g восък за един живот.

Пуетата са подредени в групи, плътно помежду си. Те имат жълт и кафяв цвят и като правило се основават на пукнатините на кошера върху рамката. При оптималната температура, целият цикъл на разработка отнема около 3 месеца.

пчелен молец или пчелен молец се смята за една ужасна вредители, които се бояха от всички пчелари

Ognevka в състояние да унищожи напълно пчела колония.

Мерки за контрол

Специални капани - стъклени буркани с квас - се използват за борба със светулката. Необходимо е също така да се отворят стрелите за изпичане. Гъски от пчелен огън могат да бъдат изгонени от кошерите, като почукат на рамки. Отървете се от ларвите, за да запазите пчелните колонии. И в същото време прави от вредителите ценна тинктура, която се използва в медицината.

Предотвратяване

Около кошерите, изкопайте жлебовете и ги напълнете с вода, така че ларвите да не могат да пълзят. Така че можете да се отървете от вредители.

От ognovki направи ценен тинктура, която се използва в медицината

молец ларви репей

Това вредители на градини е добре позната cottagers. Ларвата на репейски молци е подобна на бял червей. В сърцевината на растенията се намира ларва, която се храни с нея. Ларвата е изключително непретенциозна и много устойчива на студове, суши, така че безопасно толерира всякакви катаклизми. Ако градината е засегната от репейската молец, растенията могат да бъдат напълно унищожени и няма да има реколта.

Начини на борба

Използвайте химикали за борба с вредителите в градината, напръскайте ги с растения.

Превенция

Контрол на плевелите, особено с репей и киноа.

Полезни свойства на восъчни молци (видео)

Ларвите на молец са ужасни вредители, но те също се управляват от тях, ако познават предпочитанията си и начина си на живот.