Чого бояться блохи і при якій температурі вмирають

се страхуват от бълхи? Отнемане на паразити, които се намират в котки, котенца и кучета - не е лесна задача. Фактът, че тези насекоми са много малки и се движат бързо, така че да ги намери и унищожи комплекса. Ако използвате някакъв препарат против котешки или кучешки паразити народни средства (например, пелин и други билки) и някои от най-неблагоприятните условия, е възможно да се отърве от тях.

Използваме инсектициди

Къде живеят бълхите? Ако са открити котешки бълхи, основната цел на капитана е своевременното им отстраняване. И за тези различни инсектициди се използват. Но се страхуват от котешка бълха? Може би защото някои от тези агенти имат много остри и неприятни миризми за насекоми. Но основната посока на тяхното въздействие все още е унищожение. При контакт с инсектицид бълхи парализа - за които са убити насекомите.

Важно! Не забравяйте, че някои инсектициди са противопоказани за употреба при котенца и бременни котки.

Опасни температурни условия

Блок обича да живеят на котенца и котки, те може да се нарече доста топлина, любов насекоми. А това означава, че те се страхуват от ниски температури, и тази функция може да се използва срещу тях. За да бълхи излезе от стаята, трябва да го създаде в неблагоприятни условия, това е, за понижаване на температурата през зимата.Но може би това не винаги е така, тъй като спадът трябва да бъде значителен. По този начин, за атакуване на котки или други животни, бълхи са неудобни стойности, които са в рамките на 10 - 15 градуса под нулата. И например, няма да е възможно да "замрази" стая в апартамент или къща. Но можете да направите това с икономическа сграда, в която са открити паразити (например с кокошка или плевня).

Бълхи, които живеят в вълна от котки, неприятни и се чувстват при повишени температури и ги създават много по-лесно, защото можете да използвате съвременни инструменти или устройства.

  • Първият начин е да използвате сешоар. Но струята въздух трябва да бъде много гореща (най-малко 45-50 градуса).
  • Вторият метод е по-ефективен, тъй като включва използването на пара или генератор на пара. С това лечение бълхите, открити в стаята, ще умрат точно. Но паразитите, открити в котенца или котки, не могат да бъдат елиминирани по този начин.

Водни процедури

Ако искате да разберете какво се страхуват от бълхите, които живеят в котки или котенца, тогава ще бъдете заинтересовани да знаете, че те са отрицателно свързани с най-обикновената вода. Те, естествено, не знаят как да плуват, така че, ако се влеят в мократа среда, те ще се опитат да напуснат обилно място по-бързо и да потърсят нов. И за да премахнете бълхите от котка, можете просто да я изкъпете. И ако домашният любимец обичайно третира тази процедура, тогава го удължавайте колкото е възможно повече и потапяйте тялото на животното почти напълно, а вредителите се отстраняват точно.

Народни средства за защита

Някои народни средства, като пелин, могат да се използват за отстраняване на бълхи от котки или котенца. Но как работят? Бълхите се страхуват не толкова от използваните средства, колко от техните миризми, но са много остри и изразени.Що се отнася до котките, кучетата и хората, те почти не реагират на някои вкусове, други се възприемат като неприятни.

Така че, ефективни народни средства:

  1. Пелин. Тя може да бъде използвана като самостоятелен инструмент, който разпръсква няколко клона в помещенията. Можете също така да вържете пелинът към яката на котката, след това бълхите ще напуснат тялото си.
  2. Оцет. Този продукт, подобно на пелин, има подчертан вкус. Но това е много неприятно за котки и котенца, така че е подходящо само за преработка на помещения. Просто смажете пода, первази и всички повърхности на височина от един метър.
  3. Брезовият катран, като пелин, има определена миризма. Освен това, подобен инструмент е подходящ за лечение на котка, тъй като е безвреден и безопасен. За да постигнете положителен ефект, накиснете домашния любимец и оставете пяната върху козината за около 10 или 15 минути (разбира се, ако е възможно, т.е. животното е спокойно). След това изплакнете състава. Тази процедура може да се повтори.
  4. Етерични масла в борбата срещу паразитите, особено тези с подчертани и ярки аромати, като пелин. Можете да използвате миризмите на лавандула, евкалипт, здравец, иглолистни дървета, цитрусови плодове, карамфил и т.н.

Най-популярни

  1. За да се отървете от бълхи, използвайте бензин или керосин. Намокрете кърпа в една от тези течности и избършете пода и други повърхности, на които могат да се появят паразитите.
  2. Ярко и неприятно е котките да усетят миризми и алкохол, които могат да се пръскат на място с пистолет. Разтвор на спирт (не силен, приготвен чрез разреждане на една част от водата) може да бъде преработен и козината на животното. Но внимавайте да не получите на лигавиците.
  3. Използвайте хлороформ, но го правете много внимателно, носете защитни ръкавици и респиратор. Отнасяйте подовата конструкция, в долната част на мебелите и твърди части (ъгли на недостига, пространството под цокли). Но не опитайте този инструмент върху тялото на животното, това е опасно!
  4. По същия ярък аромат, като пелин, има някои други растения: вратига, мента, здравец, мащерка, лавандула, хвойна, карамфил, маточина. Можете да разпръснете клонки (както пресни, така и сушени) в помещенията или да приготвите отвара. За да направите това, три супени лъжици суровина се изсипва една чаша вряща вода. Поставете контейнера върху огъня и го задръжте в продължение на поне десет минути. След това оставете агента да стои и да се охлади. Начупете го, изсипете в бутилка с пистолет и пръскайте в стаята. Това е абсолютно безопасно както за животни, така и за деца.

Сега знаете какво плаши паразитите. И такива познания ефективно ще се борят с насекомите и ще се отърват от тях.