Чого бояться щури - народні засоби і запахи які не люблять миші і щури

Січень 2019

Відео: Как избавиться от мышей, фантастика! (Січень 2019).

Anonim

В повечето случаи много гризачи започват да търсят близък квартал с човек, когато настига студът. През нощта можем да се събудим от странни странни звуци в апартамента, публикувани от тези същества. Те работят, нещо, гризане или влачат до уединено място, скърцат, освен тях не може да се придържаме различен инфекция, която след това се прехвърля на хората. Някои като компанията не донесе дискомфорт, докато животните не започват открито да нагъл: развалят храни, дълбае проводници, развалят, оставяйки след престоя си в стаята неприятна миризма. Вече е обявена открита война.

Много хора, които се грижат за здравето си, са привърженици на народните средства, основният акцент в борбата срещу вредителите създава страх.

се страхуват от плъхове и как да се отървете от тях народни средства

От незапомнени времена ние сме дошли на различни народни средства за защита, които се страхуват от плъхове и мишки. Коварните са много негативни за остри, натрапчиви миризми, с тяхна помощ се подготвят различни примамки, възпиращи средства. Особено не харесват силни звуци, ултразвук, котки, капани и други неща.

Така например, с помощта на нафталин можете да се отървете от гризачи и да запазите градината си невредими. За да приготвите сместа, трябва да смесите 100 грама прах на нафталин с 10 литра дървесни стърготини или сух торф.Получената маса при зимни поръсете дънери на овощни дървета, но с появата на топлина, за да се отстранят всички.

се страхуват от мишки и плъхове в апартамента

Ако апартаментът ви случайно открива една от гризачите веднага се опита да го карам, в противен случай рискувате да получавате много неприятности.

Благодарение на националните средства, можете да унищожите неканени гости чрез зареждане на гипс. За да направите това, 20 грама гипс се смесва много добре с брашно (50 грама), добавете няколко капки ароматно масло. Храната се разгражда в близост до местата на най-голямото задръстване на гризачи, за тях това е смъртна опасност.

Вторият начин да убие плъхове в дома е podsypanii да яде нарязани парчета вино корк. Когато те ще бъдат вътре в стомаха на животното ще започне да се подува, а след това здраво закрепен.

Също така, за да може дълго време да се отърве от досадни съседи като гризачи могат ефективно да използват разнообразни капани с капани. Например, за улов на малки животни, трябва да се вземе стъклена бутилка, изсипете няколко лъжици за домашно слънчогледово масло, съдът се разклаща, за да obmaslilis всички страни и косо настроен. Със същия успех се използва и неопитна бутилка бира.

Какво миризма не обичам мишки и плъхове - някои билки се страхуват

Друго добро средство за народни отблъскване животни е Вишневски мехлем, които се обработват бита на материята. Тъканта се разширява в уединено място, гризачи не харесват тези аромати, те бързо излезе от стаята, и за дълго време няма да бъде.

Що се отнася до билки, вредители не толерира присъствието на следния:

  • маргаритка;
  • мания;
  • мента;
  • Пелин;
  • chernokoren или krysogon (гризачи се страхуват от семена, които се придържат плътно към кожата си, достатъчно да се засадят на площ от няколко акра около 20-50 копривна треска);
  • старейшина.

Тези растения могат да се поставят в снопове или да се окачват в заразена стая.

Звукът, на който плъхът се страхува?

С оглед на факта, че плъхове се страхуват от силни шумове, за тяхното експулсиране перфектен крещи музика. Достатъчно е да го включите цялото количество енергия няколко пъти на ден в продължение на 10-15 минути.

Също така, хората препоръчват да се сложи на желязо купата на перална машина с готвене вилици, лъжици, ножове, а след това включете функцията за въртене. Произведени ужасяващ рев някъде след третата Кандидатурата на вредителите, за да намери нов хабитат, и ви дава чудотворно избавление.

Друг ефективен метод е използването на ултразвукови репеленти, те са ефективни, сейф, безшумен, освен това, не причиняват никаква вреда на животни.

Плъховете се страхуват от котки?

Котките са отлични борци с гризачи. Според направените изследвания всяка година всеки от тях улавя до 57 малки индивида. Всяка котка защитава своето имущество, не позволява външно нахлуване. Някои незабавно ядат плячката си, а други "флиртуват" до смърт. Ако гладен дива котка опитоми за ръцете, тя ще ви предостави безценен услуга при улова на домашни паразити.

По принцип, котките се страхуват от плъхове с сив плат, поради големия си размер и вредители по този те знаят, нагло отиде в двора посред бял ден. Но има смели домашни любимци, които винаги влизат в конфликт с неканен гост. Унищожаването на всички същества домашна котка е, отидете на риболов в съседните райони или следващото поле, гора. Способни да помогнат за унищожаването на големи видове плъхове, са способни на кучета.

Имат ли плъхове и мишки страх от вода?

Гризачите абсолютно не се страхуват от водата, освен че знаят как да плуват перфектно. Отивайки в реката, плаващите същества плуват толкова бързо, колкото водните им колеги, но при първата удобна възможност веднага се изкачиха на земята.

Ако планирате да се отървете от тях с помощта на различни водни капани, трябва да вземете хлъзгави контейнери с гладки стени, запълнете ги само наполовина. Така че, когато гризачът се спусне там, той не може да се измъкне, той не може да се задържи на прилепнали нокти.

За какво да направите, ако плъхът се намира в тоалетната чиния, вижте тази статия:

Плъховете се страхуват от стъклена вата и белина?

Преди време плъховете не обичат стъклената вата, че за тях е смъртоносна, но на практика всичко е различно. Някои твърдят, че стъклената вата е само съветски модел, а най-голямата плътност е в състояние да защити животните. Други посочват случаите на открити дупки с гнезда в тази изолация. Заключението е едно: или гризачите са мутирани и адаптирани, или материалите се намират в нестандартни. Но с всичко това се отбелязва, че вредителите, въпреки че се намират в стъклената вълна, но живеят относително кратко, все още има надежда.

Що се отнася до хлора, паразитите изплашват острия мирис, който идва от него. Така че за смелост можете да оставите, например, в килера отворен буркан с разтвор или да го измиете с подове в стаята. И също така съветва да се поръсва пода с белина, плъховете започват да ядат очите си, те напускат.

Как влияе светлината на плъховете?

Плъховете страхуват ли от светлина? Този въпрос интересува много. Хората в присъствието на тези вредители се страхуват да спят през нощта, особено оставят осветлението с надеждата да плашат животните.Всъщност, някои се страхуват, повредени, в паника изчезват, а други не. Това се случва животните с времето да свикнат с изгарящата светлина и да не ги спират повече.