Які бувають таблетки від бліх для котів і як їх використовувати

Грудень 2018

Відео: Biyolojik Saldırıda Nasıl Hayatta Kalırsın? (Грудень 2018).

Anonim

Таблети от бълхи, кърлежи, за да помогне да се отърве от котката на паразити таблетки от бълхи, кърлежи, за да се отърве от котката на паразити. Методът не е популярен, въпреки факта, че е съвсем проста.

Преди да използвате, консултирайте се с професионалист, тъй като домашните любимци може да имат непоносимост към който и да е компонент на лекарството.

Известни производители

Най-известното бълха хапче "Комфорт" . Активното вещество в този случай е спиносад, който принадлежи към групата на спинозидите. Той е силен нервен агент, действащ върху нервната система на паразита. В резултат бълхите имат парализа и след това смърт.

Spinozad е силно вещество. Действието на таблетките за котки е бързо - след половин час. Онези бълхи, които оцеляват, не могат да снасят яйца.

Най-известните бълха таблетки са "Comfortis"

Друго лекарство за котки е Luffenuron . Предлага се и под формата на таблетки. Активното вещество прониква в лигавицата на тънките черва, се отлага в мастната тъкан, след това се освобождава и се транспортира до кръвта. Сред недостатъците е заслужава да се отбележи дългосрочното постигане на терапевтични дози в кръвта. Действието е месец.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители.Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Характеристики на прием

Таблетките от бълхи се използват преди. Някои от тях имат аромат на говеждо месо, за да улеснят процеса. Лекарството се дава на котката веднага след поглъщането или с нея. Можете да използвате лекарството, като се започне от 14-седмичната възраст на домашния любимец.

Максималната концентрация в тялото на котките достига 6 часа. Важно е стриктно да спазвате инструкциите, в противен случай може да възникне предозиране. За килограми тегло, на котки се предписват около 70 милиграма гръбначен мозък.

Таблети от бълхи са котка веднага след хранене или с него

Store средства трябва да са с температурата на околната среда от 5 до 30 градуса, в затворена опаковка, на места, които са недостъпни за животните и децата далеч от храна , Срокът на годност е 3 години.

Нежелани ефекти и противопоказания

Представената подготовка за бълхи не трябва да се използва за:

 • животни, които имат непоносимост към който и да е компонент на лекарството;
 • за кърмачки и бременни жени;
 • за животни, които страдат от епилепсия.

Таблетки от бълхи не трябва да се използва за медицински сестри и бременни женски

За да разберете, лекарството е подходящо за котки или не, трябва да се консултирате с ветеринарен лекар.

След първата доза лекарства против бълхи внимателно следете състоянието на животното. Някои домашни любимци могат да получат нежелани реакции: повръщане, летаргия и намален апетит.

Можете също така да научите как да определите наличието на алергии към бълхи при котките, като прочетете съответната статия на нашия уебсайт.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Предпазни мерки

  Лекарството за котки трябва да се използва само стриктно в съответствие с инструкциите. Под действието на таблетки бълхи започват да умират, но преди смъртта могат да ухаят господаря си. Ако това се случи, къпете домашния любимец, това ще улесни сърбежа.

  Как да дадем на котката хапче (видео)

  В някои случаи котките имат хиперактивност. Те могат да започнат да задушават или да шумя. В тази ситуация трябва да намалите дозата или да промените лекарството.

  Предимства при използване на таблетки

  Средството за лечение на бълхи в таблетки има редица предимства:

  • Ако няма противопоказания, лечението ще бъде абсолютно безопасно за животните. Ефектът се проявява след първото приложение.
  • Дълготрайното инсектицидно действие прави възможно унищожаването на паразитите напълно.
  • Нежеланите реакции се появяват много рядко.
  • Лесен за използване. Аромати, които са част от лекарството, привличат домашни любимци, така че няма да има проблеми с приложението.
  • Представеното лекарство за котки е незаменима в случай, че в тялото на животното има увреждания, рани или дерматити. Използването на външни инсектициди е забранено в този случай.

  Дълготрайно инсектицидно действие прави възможно унищожаването на паразитите

  Лекарството за котки е добро, но много потребители се възпират от високите разходи. Продуктът е лесен за поръчка чрез онлайн магазини, но е трудно да се закупи от магазин за домашни любимци.

  Потребителски рецензии

  Подготовката на бълхи под формата на таблетки получава много положителни отзиви. Тя е малко по-ефективна от яката, но е много удобна за употреба.

  Такова лекарство за бълхи помага не само за лечение на паразити, но и за профилактика. Противопоказания за употреба - чувствителността на домашния любимец към някой от компонентите. Не прилагайте лекарството на котенца на възраст под 14 седмици, както и на други животни, различни от кучета.

  Важно! Котките като правило се отнасят негативно за всички видове лечение и превантивни мерки. Следователно, трябва да се подготвите за факта, че веднага животното ще откаже да яде хапчето. Ще трябва да се опитам да нахраня домашния любимец като полезен инструмент, но резултатът си заслужава.

  Разновидности на лекарства от бълхи (видео)

  Дух и спрей, както и вещества, освободени под формата на таблетки, помагат да се отървете от паразити на домашни любимци. Известни производители, участващи в тяхното освобождаване, малко, но те са доказани. Активното вещество на лекарството е спиносад. Начин на приемане - предсрочно. Максималната концентрация на веществото в тялото се достига след 6 часа. Съхранявайте продукта правилно - на определена температура и далеч от животни и деца. Преди да го вземете, трябва да се консултирате с специалист. В някои случаи има странични ефекти под формата на алергии или повръщане. Използвайте строго продукта в съответствие с инструкциите точно след дозирането.