Як виглядають чорні блохи, і які існують методи боротьби з ними

Січень 2019

Відео: Спасаем комнатные растения от вредителей и болезней - Все буде добре - Выпуск 282 - 05.11.2013 (Січень 2019).

Anonim

Бълхи в апартамент от черен цвят - доста гъвкави насекоми Черните бълхи са насекоми с пълна трансформация. Паразитите със сила изхвърлят яйцата, така че потомството успешно се разпространява. Бълхите могат да живеят до 1, 5 години, всъщност те рядко живеят до 2 месеца.

Характеристики на бълхи

Бълхи в апартамент от черен цвят - доста гъвкави насекоми. Те се преместват от избите или се доставят с домашни любимци.

Бълхите могат да гладуват до 100 дни! Насекомите перфектно понасят температурните промени. Насекомите могат да скочат до 30 сантиметра. Оптималната влажност за живота е 70%. Ако е по-ниско, ларвите ще умрат. Оптималната температура е между 18 и 26 градуса.

паразити инжектирани чрез ухапване от дадено вещество, но инфекции се предават от кръвосмучещи, както и чрез изпражненията, които успешно насекоми листа върху кожата на гостоприемника. В тялото на бълха инфекция може да съществува за дълго време.

Бълхите се придвижват от мазета или са вписани домашни

проникване Методи

Жилищни паразити се появяват не само защото на животните. Понякога заради човек. Концентрацията на насекомите е най-силна през летните и есенните периоди. Често насекомите проникват в жилището на мазетата, със стари мебели, закупени в антикварни магазини или на пазара. Всичко, което е внесено в къщата, трябва да бъде дезинфекцирано!В къщата често се появяват паразити на приземните етажи.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Увреждане

В апартамента бълхите от черен цвят представляват сериозна опасност. Те пият кръвта на жертвите и след това след известно време следват кръвта на следващия домакин. В резултат на това чрез насекоми се прехвърлят огромен брой инфекции. Някои от тях могат да доведат до фатален изход:

 • енцефалит;
 • хепатит;
 • Антракс;
 • чума;
 • тиф.

Бълхите страдат от голям брой инфекции

Паразитите в дома могат да провокират развитието на хелминтиаза от страна на човек. Бълхите често се крият в косата. Лесно е да ги намерите в апартамент. Необходимо е да се подредят чисти бели листове.

Важно! Бълхите могат да започнат в чиста стая. Те се крият на възглавници, матраци, килими, на повърхности с купчина.

В апартамента се появяват паразити с животни, стари неща. Те могат да преминат от съседите. Насекоми се появяват в къщата и с плъхове. Ако в апартамента са се появили паразити, те трябва да действат бързо поради бързото им размножаване. В противен случай след една седмица инфекцията ще бъде широка.

Начини да се отървете от

Ако в къщата се появят бълхи с черен цвят, не се затягайте. Трябва да се вземат спешни мерки.

Обработвайте домашния си любимец. По-добре е да го направите предварително, а не когато животното вече е започнало да сърбеж. По-лесно е да видите паразитите зад ушите - кожата е по-лека там, черните точки са ясно видими.Внимавайте да не се заразите. Ухапването от насекоми е подобно на комарите, но по-малки, оставяйки белези. В един апартамент бълхи могат да се видят зад первази, на мебели, дрехи.

Една от стъпките, за да се отървете от бълхи в апартамента - obrabotatka домашен любимец

Ние предлагаме да научите разликите между бълхи въшки, прочетете съответния член на нашия уебсайт.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Какво да правим

  • Когато се отървете от паразити, трябва да започнете от най-простия - от събирането на реколтата. Измийте дрехите, обесете ги на чист въздух. Измийте подове, первази, прозоречни первази. Отстранете праха от шкафовете. Вакуумни килими, мека мебел.
  • Ако няма желание или време за общо почистване, обадете се на специална услуга. Това ще помогне бързо.
  • Методите за премахване на насекомите могат да бъдат различни. Добър резултат е действието на инсектицида. Спрей "Dichlophos" върху стените, подове, тавани, мебели. Затворете вратата, не влизайте в стаята за няколко часа. След това можете да проветрете стаята.
  • След това незабавно измийте всичко в къщата не трябва да бъде. Паразитите ще умрат, но яйцата ще живеят за една седмица. Ако процедурата не помогне, трябва да я повторите.

  За да се отървете от паразитите, трябва да започнете от най-простия - от почистване

  Предпазни мерки

  Не забравяйте мерките за сигурност, когато обработвате в къщата. При избора на продукт обърнете внимание на състава. Нуждаете се от един с по-малко хлор. Носете ръкавици и марлеви превръзки.Ако се страхувате от страничните ефекти на инсектицидите, можете да тормозите методите на хората.

  Народни средства за защита

  • Бълхите могат да бъдат унищожени от студ. Правейки това, докато не е необходимо нищо, паразитите ще избягат сами.
  • Борови дървени стърготини показват добри резултати. Те могат да се разпространят под леглото за животни. За бълхи миризмата на бор е изключително неприятна.
  • Животната вълна се преработва с отвара от листа, евкалипт и пелин. Листата се изсипват с вряща вода и се оставя да стоят. Методът е добър за превантивни цели.
  • В къщата в ъглите и шкафовете имаше листа на айр или пелин. В една от предишните ни публикации говорихме и за това как да се използва евкалипт в борбата с бълхите.
  • Ефективна смес от сода и сол. Веществата се смесват на равни части и се изсипват върху килима. Изчакайте до сутринта и подсушете купчината.
  • Можеш да направиш превантивен шампоан и да измиеш секса си. За това се добавя отвара от коприва и невен за сапунен разтвор.
  • Животните могат да се къпят чрез разтваряне в кофа на пакет със сол. Необходимо е домашните любимци да са в такава "баня" за 4 минути. След това трябва да вземе душ.

  Как да премахнете бълхите с народни средства (видео)

  Последици от ухапвания

  Най-често бълхи и крака страдат от бълхи. По-малко лезии могат да се видят на ръцете. Блистерите се образуват на мястото на ухапвания. Тя може да развие оток, превръщайки се в мехури.

  В слюнката, бълхите съдържат специален ензим, водещ до появата на възпаление. Но реакцията може да бъде индивидуална. Някои хора страдат от ухапвания по мир. Други имат остра реакция до краста и загуба на коса. На мястото на рани могат да образуват язви. Ситуацията е сложна, ако има алергия към паразити.При ухапване, бълхите запазват инфекция в тялото си. Тя може да го донесе на хората за една година. Насекомите често се скитат от един донор в друг. Заразените паразити са опасни. Те могат да "възнаграждават" човек:

  • ерисепелиоид;
  • чума;
  • псевдотуберкулоза;
  • тифус;
  • туларемия;
  • антракс;
  • бруцелоза.

  Слюнката на бълха съдържа специален ензим, водещ до възпаление

  Бълхата може да носи червеи. Отърви се от него трябва да бъде възможно най-скоро.

  Обработка на домашни любимци (видео)

  Необходими са опасности от черен цвят. Те се размножават бързо, са носители на много ужасни болести. Но ако редовно извършвате превантивни мерки и мокро почистване, може да се избегне заразяване на помещенията с паразити.