Як виглядають таргани будинку

Грудень 2018

Відео: Як вивести тарганів (Грудень 2018).

Anonim

Проблеми в дома на хлебарки може да се появи във всяка жилищна площ. Човек трябва да знае как изглежда хлебарка, така че да има възможност да започне своевременна борба с насекоми. Тези малки същества са в състояние да отрови живота на жителите на цяла жилищна сграда. В момента жилищните компании редовно се занимават с широкото преработване на верандите и мазетата от хлебарки.

Външен вид

хлебарки, научното наименование на които имагото, известен на всички, тъй като най-малко един път на тези паразити са посетили вашия дом. Общо има около 7,5 хиляди разновидности на това насекомо в света. От тях само три вида са вътрешни обитатели.

Това са:

  • Черно - кухня.
  • Червено, т.нар. "Пруски".
  • Американец.

В тропическите страни, в домовете има и други видове, които са в нашата страна може да се види само на изложби на насекомите.

Red

хлебарки хлебарки и кухня предпочитат да се заселят в човешко присъствие, но не и в дивата природа. По тази причина те се наричат ​​синантропични. Те са много по-удобни и са свикнали да живеят с един човек, който редовно и несъзнателно осигурява храната си - трохи, остатъци. Чрез синантропни видове също може да се счита дървеници, акари, плъхове и фараона мравки. Домашни животни не принадлежат към такива домашни любимци.

Червеният хлебар има многобройни псевдоними. Прушак, Танчик, трамвай, тарик - в Русия и "руски хлебарка" - в Германия.Най-често срещаният червен хлебар се среща най-често в северната част на земното кълбо. Те са най-малките хлебарки сред тези, които живеят в апартаменти - тялото им не израства повече от 1, 3 сантиметра на дължина. На снимката по-долу можете да видите как изглеждат малките хлебарки. Женските червени хлебарки са малко по-големи от мъжете, които са много мобилни и тънки. С помощта на малки крила, Prusaks могат да parry по време на падане от тавана и всяка друга височина.

Ларвите на този вид са изключително малки, но след няколко часа те започват да образуват хитинообразно покритие и постепенно потъмняват тялото си. От възрастни те се отличават само от по-плътна физика и липса на крила. Цветът е почти идентичен, единственото нещо е тъмната ивица по цялата дължина, която впоследствие изчезва, оставяйки само две малки следи по главата.

Черно

Черно, същата кухня, хлебарката е малко по-голяма от хлебарката. Възрастните индивиди достигат дължина от 2, 5 до 3 сантиметра. Телецът на този образ е винаги въглищен черен, а само ларвите се отличават с кафяви напречни ленти по корема. Женските женски хлебарки са много по-големи от мъжките. Те имат много къси криле и много по-голяма тежест. При мъжете крилете са по-дълги и напълно покриват корема. Въпреки това, такъв възрастен не може да лети, само за да скочи на къси разстояния, като си помага с крила.

Американецът

Американската хлебарка е най-редкият гост в апартаментите, но рядко се среща. Те могат безопасно да оцелеят както на полето, в гората, така и в жилищните помещения, хранейки се с отпадъци под формата на трохи или остатъци.Преминавайки към тази храна, американците започват активно да се размножават, отравяйки живота на наемателите на апартамент или къща. Женският и мъжкият американски тип са почти идентични.

Характеристики

Отличителна черта на хлебарки е наличието на tserok - две придатъци в края на тялото. Това са църквите, които говорят за примитивната структура на насекомото, докато в буболечките и кърлежите такива примеси отдавна липсват.

Това насекомо също не се характеризира с подреждане на гнездото, както например при пчелите. Чековите се събират в малки групи, но нямат строга организация. След като унищожи една група вредители, човек мисли, че няма да ги види отново - това не е така. Може би, такива "селища" в апартамента десетки и обработка трябва да се извършва навсякъде, без да се забравя за пукнатини и пропуски.

Жените могат да отложат до 3 - 4 сакчета за целия жизнен цикъл - до 40 ларви се появяват от всеки един от тях. Намирането на натрупаните яйца в стаята не е лесна задача. Освен това, възпроизвеждането се извършва през цялата година. Дори да успеете да унищожите всички паразити, не забравяйте, че хлебарките често оставят следа за други хора, за да могат безопасно да стигнат до храна, вода и топлина.

Храната за изображения, в допълнение към храната, може да бъде любимо кожено яке или свързване на книга, която току-що е купена. Някои хора са в състояние дори да ядат изпражнения и различни боклуци, поради което те стават носители на опасни заболявания.

Prusaka и черно изображение имат отлична жизненост. Първият може да се простира без храна до 40 дни, а вторият - около 70. Въпреки това гладните насекоми могат да бъдат особено опасни - те започват да се ядат и да хапеват хора.

Основната характеристика на тези паразити е способността да продължат жизнената си дейност без главата. Хлебарът ще продължи да живее без тази важна част от тялото в продължение на няколко седмици, получавайки кислород през най-малките дупки, разположени в цялото тяло. Единственото нещо е, че насекомото ще стане по-малко от гледна точка на пространството поради липсата на главния обонятелен орган.

Симптоми

За да се определи наличието на хлебарки в къщата е много проста:

  1. В ъглите и пукнатини се появиха яйца, положени от женските.
  2. Специфичната миризма, характерна за възрастни, се усеща.
  3. Червени точки се виждат върху съдовете, тапетите и интериорните предмети - фекалиите.

Знаейки как изглежда този или онзи вид от това насекомо, е много по-лесно да започнете ефективна борба с тях. В специализиран магазин ще бъдете помолени да изберете качествено лекарство и да забравите за проблема с паразитите.