Як виглядають живі гниди

Січень 2019

Відео: Как убрать вшей и гнид на волосах (Січень 2019).

Anonim

нита са яйцата на въшки - кръвосмучещи ектопаразити получихме въпрос от Стефани: "Колко са живи нита и как те могат да бъдат разграничени от мъртвите"

нита са яйцата на въшки - кръвосмучещи ектопаразити. Те имат отлична адаптивност за растеж и развитие на скалпа на човек и са прикрепени към косата чрез специална лепилна субстанция.

За да откриете яйца от въшки, трябва да знаете как изглеждат ниците. Те имат някои характерни външни характеристики, които им позволяват да бъдат идентифицирани с достатъчно висока точност.

Живи нита външен вид приличат на миниатюрни капчици или мъниста от бял с лек жълтеникав оттенък, леко лъскави

Външен вид живи нита

 1. На външен вид те приличат на малки капчици или мъниста от бял с лек жълтеникав оттенък, леко лъскави ,
 2. Размерът на яйцата от ектопаразити, които са смучещи кръвта, е много незначителен - не повече от зърно от манго. Стандартните размери могат да варират от един до един и половина милиметра.
 3. Систематична характеристика е наличието на много плътна защитна обвивка, която има капачка на върха.
 4. Яйцата най-често се фиксират на разстояние 1 см от корена на косата, което им позволява да се развиват добре при стабилна температура на човешкото тяло.
 5. За разлика от пърхот, разклаща vshinoe потомство с коса няма да работи: тя е много добре свързан специално лепило състав на повърхностния слой на косъма.
 6. Любимото местообитание за бъдещи въшки е космите по тилната област и зад ушите.
 7. Живи образец в яйце могат да бъдат отстранени от косата с усилие и, когато се опитате да смаже го добре различна характеристика кликване, публикувани от спукването на защитен пашкул.

систематичен игрални нита и въшки е да има много плътна защитна обвивка, която е с капачка в горната част

Знаейки как да изглежда като гниди, е възможно не само да установи наличието им при хората, но и доста лесно да се разграничат живи яйца на въшки от вече мъртъв в резултат на въздействието на антинеопластичните лекарства. Мъртвите екземпляри също имат някои характерни особености.

Ние също ви предлагаме да се научите как да се отървете от бълхи с помощта на билки.

Появата на мъртвите нитовете

 1. На мъртвите яйца, за съжаление, остават твърдо прикрепени към косата, както и отстраняването им изисква механично действие, което се вържете.
 2. Мъртвите ницове като правило не са блестящи, но са тъпи и избледнели.
 3. Най-често е визуално възможно да различаваме мъртвата нишка от живата чрез промяната на цвета от ярко бяло до мътно жълто.
 4. Когато раздробявате мъртво яйце, няма характерно щракване.

Най-често срещаните нитовете са фиксирани на разстояние 1 см от кореновата част на косата

Много често ситуация, в която смъртта на нита е местен. Това е възможно при неправилна употреба на лекарство против педикулоза или в резултат на неточно или неравномерно приложение на лекарството върху скалпа. В този случай, когато се изхвърлят, се откриват не само мъртъв, но и живи тестикули, което показва необходимостта от повторно лечение.

Не бива да забравяме, че е необходимо да се изработят специални черупки с рядки денички, които могат да бъдат закупени в аптеката. За да се улесни труден процес на отстраняване, можете да използвате такива народни средства като оцетна киселина или сок от червена боровинка.

Как да се отървем от ницове и въшки (видео)