Що їдять миші в домашніх умовах?

Січень 2019

Відео: Все О Домашних Животных: Летучие Мыши (Січень 2019).

Anonim

Гризачи отдавна са завладели почти цялата планета. Към днешна дата населението им се състои от огромен брой видове, подвидове. Само руските пространства наброяват повече от 12 вида миши семейства. Някои живеят в дивата природа предпочитат гори, степи, ливади и други места, които търсят близост до човек.

Декоративни раждат мишки като домашни любимци, но тяхното поведение и диета се различават значително от дивите събратя.

, че мишки ядат у нас и в характера на

Ако сте решили да се запази гризача у дома, с изключение на съставни части, осигуряващи комфортен живот за домашни любимци и грижи, е важно да се знае как да се изгради безупречно меню. Храната трябва да е вкусна, да включва всички необходими витамини.

Най-лесният начин, например, да се използва готов балансирана храна промишленост особено за мишки. Въпреки това, някои притеснения за качеството и да подготвят храна сами. Хранителният състав се определя изцяло от факта, че малките животни обикновено ядат в природни условия.

Тя може да бъде:

  • зърна: ечемик, пшеница, ръж, овес;
  • ядки и семена: фъстъци, лешници, орехи, слънчоглед;
  • плодове и зеленчуци: тиквички, моркови, тиква, краставица, банани, ябълки;
  • зелени: копър, магданоз, кълнове зърно.

Кои прилепи ядат у дома и кой ги яде в природата?

Повечето хора дори нямат представа какво да хранят прилепите в плен, някои от тях обикновено се смятат за вампири. Всъщност има няколко категории, всяка от които има свои собствени хранителни навици (насекоми, хищници, нектари и други).

Онези, които държат животното вкъщи, трябва да разберат какво е наситено в дивата природа. Изхождайки от това, изберете необходимите продукти.

Много прилепи предпочитат кондензирано мляко, разредено във вода. Месоядните са задействали животински инстинкт, те обичат ситно нарязан месо, карантии, насекоми (хлебарки, червеи). Останалите видове изискват да се хранят различни плодове, включително банани. От пиене предпочитат мляко, прясна вода.

В природата, прилепите имат много опасни врагове. Като ги разглеждаме като храна, нощни хищни птици (кедър, бухал), карамфил, дива котка, хермелин, невестулка, диви котки могат да ловуват животни. Понякога дори горските мишки с плъхове не им позволяват да живеят, правят си път през приюта през зимата, не пренебрегвайте роднините.

Мишките ми дават ли сирене?

Ако искате да третирате животно за нещо необичайно, можете да му предложите черен хляб или сушени плодове (стафиди, сушени сини сливи). Що се отнася до сиренето, в големи количества това е вредно, води до чернодробно заболяване, затлъстяване.

Учените са провели много експерименти за това дали гризачите обичат сиренето, всички те са противоречиви. Имаше само едно споразумение: като се започне от факта, че гризакът е много чувствителен към миризми, той просто заобикаля някои много ароматни сортове сирене.

Когато гладът преодолява, животното изгаря почти всичко. Но всъщност любимата храна е зърно, плодове, насекоми.С други думи, каудайското същество се стреми към тези продукти, които се използват за хранене в природата дълго преди изобретяването на сиренето.

Да мият ли мишки домати?

Хибернацията в оранжериите гризачи създава особена опасност за тези, които се занимават с размножаване на доматени разсад. През лятото улиците са пълни, но когато е студено, можете да опитате млади издънки на растения и узряване на плодове. Вредителите се хранят само с котиледони, ако останалите леторасти се поръсват с пепел, те няма да бъдат докосвани повече.

Има хора, които нямат нищо против такъв квартал. Те специално засаждат разсад със запас от сиви животни. Дворът и ходът на пода се считат за добра естествена вентилация на оранжерията.

Мишките ядат ли полистирол?

Какъв вид изолация не се изяжда от плъхове и мишки - това е един от най-важните въпроси при изграждането на къща. Типичните пясъчни пластмасови животни правят непоправими щети, които се извършват в рамките на "семейните квартали". Има - не яжте, но го разваляйте перфектно. И колкото по-дебел е слоят материал, толкова по-проблематично е да го изгониш.

Екструдирани стиропор мишки ядат? Този тип пенополис също е склонен към увреждане от гризачи. Поради факта, че е много гъста, те няма да живеят тук, но те ще дъвчат с голямо удоволствие. Същото важи и за монтажната пяна.

Полеви мишки, които ядат?

Полевка в природата често се среща в ливади, гори, степи. Нейната храна, на първо място, зависи от местообитанията.

Те могат да бъдат:

  • билки, техните крушки, растителни корени;
  • насекоми, ларви;
  • семена, зърнени храни;
  • дървесна кора, листа, пъпки, удари;
  • гъби, ядки, плодове.