Чим небезпечні постільні воші і як від них позбутися

Грудень 2018

Відео: Як часто треба міняти постільну білизну (Грудень 2018).

Anonim

постелки паразити може да се получи, когато хората не са наясно с възможността за заразяване на въшки легла - опасни насекоми, които могат да причинят много неудобства. Ако се подозира, че трябва да се вземат незабавни мерки за отстраняване на паразитите, за да се предотврати по-нататъшното им разпространение и замърсяване на други хора.

По-малко паразити от леглото са опасни

Наличието на голям брой въшки, които постоянно правят нови ухапвания, се нарича педикулоза.

Основните признаци на заболяването:

 1. Множество обриви по тялото във всички места на ухапвания.
 2. Всяко зачервяване може да се възпали, което може да доведе до появата на абсцеси, оставяйки след себе си белези.
 3. След заболяването кожата е груба. Ако увреждането на въшките е било прекалено силно, кожата променя структурата си, забележими са следи от възпаление.
 4. Ако не премахвате въшки и не се тревожете за възпалението, което те причиняват, на тялото могат да се образуват фурункули и язви. Има възможност за развитие на пиодерма.

Въумите, които живеят на дрехи и спално бельо, са особено опасни, тъй като те са потенциални носители на фатални заболявания, най-известните от които са тиф и повтарящ се тиф.

При съмнение за наличие на въшки в собствената си дрехи или спално бельо, трябва незабавно да се отърве от тези насекоми

Ако насекомите вече са силно размножаваха и се установява в матрака, броят им ще расте постоянно.За въшките е идеална влажна среда, те обичат жегата, така че никога няма да напуснат избраното място сами.

При заразяване на линейна въшка, качеството на живота на човек се влошава значително. Това ми напомня за непрекъснато сърбеж, заобикалящите се наоколо виждат неприятна външност, която се създава от много ухапвания, които ще раздразнят и отблъскват други хора.

Не можете да посещавате евтини институции с нощувки, например хотели, хотели, хостели. Ако има нужда да ги посетите, когато се върнете у дома, трябва да дезинфекцирате прането

Как изглеждат тези насекоми

Спалното бельо са много малки насекоми. Общата дължина на тялото е 0, 5-3 мм.

Размерът зависи от етапа на растеж и възраст. Паразитът няма крила, не може да скочи, така че се движи бавно. Лапите на въшките не са подходящи за бързо ходене, така че тяхното движение е като пълзящи. Най-лошото е, че те се движат на равна повърхност, тъй като всеки крак има закръглена ноктичка, която помага на въшките лесно да се придържат към косата, но затруднява придвижването на гладки предмети, подове и стени.

За да се премахне възможността за уреждане на паразити легло в къщата трябва да вземат превантивни мерки

Повечето от времето насекоми се провеждат на човешките ежедневни облекла влакна или косми, които са по тялото му. На повърхността на кожата въшките се спускат само за храна, само веднъж на всеки няколко часа, за да получат кръв.

Общата външност на лешоядите може лесно да се различава от другите паразити. Тялото е много удължено, в края на което има малка глава. Когато въшките са гладни, цветът на телата им е сив, почти бял. При запълване на корема с кръв, сянката се променя до богато червено, понякога кафяво.Как да дезинфекцираме нещата от въшки ще разкаже тези неща.

Домакински въшки може да се получи в къщата само се прехвърлят от заразен човек

Бързо се разграничи бельо въшки помогне няколко признаци:

 • много малък
 • Тялото е почти прозрачен с малки групи от цвят на върховете на краката и в средата на корема
 • Формата на корема е удължена. В средата на тези въшки е пространство обем, силно стеснени краища
 • Бавното движение. Често бельо въшки са на едно и също място, но ако нещо нарушен, те са не бърза стъпка ще пълзи
 • Ларвите, който е лежал въшки са много сходни с представители на възрастни. Отвън те се различават от тях само в по-малки размери. Те живеят и функционират по същия начин като възрастни насекоми, които консумират кръв.

Ръководителят въшки могат да ухапе човек, когато са с него, време и място няма да бъде в състояние да облекчи индивида от ухапвания. Наличието на бельо за бельо може да се определи от външния вид на стимулите. Тяхната форма и размери напомнят за други вредители - бъгове, живеещи в леглото, но за разлика от тях, въшки никога направи няколко хапки в един ред, така че кожата не остава струни на червено, място акне.

въшките често прилепват яйцата към гънките на дрехите на човек, който постоянно се експлоатира. По-рядко те отлагат потомството на леглото, което също редовно се използва. На дрехи или легла, които имат ярки цветове, за да намерите нита са много трудно, защото те са бели, и поради малкия размер са едва различими. Препоръчваме ви да научите за паразитите, които живеят под човешката кожа.

Ръководителят въшки могат да ухапе човек, когато сте с него, време и място няма да бъде в състояние да облекчи индивида от ухапване от

Как да се отървем от домакинство въшки

 1. Всички дрехи трябва да се удължи при висока температура и желязо с гореща ютия, особено по внимание шевове.
 2. Гардеробните предмети, чиято тъкан позволява контакт с гореща вода, трябва да бъдат подложени на кипяща обработка.
 3. Преди миене всички неща се третират с инсектициди, които гарантират изхвърлянето на паразити.
 4. Човек, който има съмнения за инфекция, трябва да вземе душ със сапун за пране, а след това да носи само чисти дрехи, внимателно гладене на дрехи.

Препоръчваме ви да научите как да се отървете от нита.

въшки и как да се справим с тях (видео)

Предотвратяване на инфекции, причинени от паразити пастелни

Домакински въшки може да се получи в къщата само се прехвърлят от заразен човек. Също така, трябва да се внимава да купувате неща и мебели, продавани на вторичния пазар.

За да се премахне възможността за уреждане на паразити легло в къщата трябва да вземат превантивни мерки:

 • Не е необходимо да се даде възможност на хората да влязат в къщата, състоянието на подреденост и чистота, което поражда подозрения
 • Необходимо е да се проверява редовно децата за въшки.
 • Ако е възможно, избягвайте покупките на износени неща и използваните мебели от непознати хора.

Общата външност на лешоядите може лесно да се различава от другите паразити. Body силно опъната, в края на който е малка глава

Човекът не е имунизиран срещу въшки заразяване дори всекидневно действия:

 1. обиколка с екскурзовод с нощувка. Разходете се през гората и останете в палатката.
 2. Нощувка във влака.
 3. Посетете, за да посетите приятели, прекарването на нощта не е у дома.
 4. Опитвате се и купувате неща в магазина. Ушите могат да се промъкнат от предишния си хост. Понякога низмите остават в гънките на дрехите. Възрастните хора лесно могат да се промъкнат на друга територия, така че преди да се монтира, се препоръчва да се инспектира нещата.
 5. Посещения на обществени институции, където е възможно контакт с чужди дрехи или потенциално опасни зони за уреждане или възпроизвеждане на перални пера.
 6. Не можете да посещавате евтини институции с нощувки, например хотели, хотели, хостели. Ако внезапно е имало нужда да ги посетите, когато се върнете вкъщи, трябва да дезинфекцирате прането. При първото подозрение е необходимо да наблюдавате няколко дни кожата и спалното бельо, да вземете душ с дезинфектанти.

Паразитите могат да започнат, когато хората не са наясно с възможността за заразяване с тях. Ако подозирате, че въшки в собствените си дрехи или легла, трябва незабавно да се отървете от тези насекоми. Материалът за това как да откривате и да се отървете от въшки на главата си също може да стане полезен.