У чому відмінності вошей від бліх

Найясніший 2018

Відео: Ляшко, гей-катастрофа, курчапокаліпсис: #@)₴?$0 з Майклом Щуром #32 with english subs (Найясніший 2018).


Каква е разликата между въши и бълхи? Въпросът, който получихме от Александър, звучи така: "Каква е разликата между въшките и бълхите? "

И двата вида се отнасят до ектопаразити, т.е. насекоми, които" живеят "върху кожата на хората и животните. Те имат няколко прилики, но все пак тези кръвопийци дори не са свързани.

Външни и класификация разлики

Въпреки факта, че и двете паразит напитка кръв, да ги класира в различни поръчки: бълха - едно смучене на кръв, въшки - да puhoedovym.

Бълхата обикновено е по-голяма от вишнеца, но съществуват видове от втората, по-големи от възрастните бълхи.

Бронята на представителя на пухкавите обикновено е сива и тялото е "сплескано" от гърба до корема. В бълхи тялото се компресира странично и оцветява във всички нюанси на кафяво.

Ушите често нямат очи, бълхите имат прости очи. И двете на паразита в процеса на еволюция са загубили крилата си, но държат по същия пиърсинг смучене устата с обувки на високи токчета и хобот за смучене на кръв.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук ...

За да хванеш въшки може да бъде само в контакт с косата здрава коса на заразени с

Въшките се движат достатъчно бързо през три чифта крака равномерно развити, за преодоляване на 20 см в минута.

Блокерите са в състояние да скочат много високо, особено когато скачат, правят третата, най-мощната и дълга двойка крака.

Можете също така да разберете кой инструмент трябва да се използва за почистване на пода от бълхи.

Размножаване и начин на живот

въшки могат да бъдат на мястото на стопанска паразити: избор на жертва, те "заемат" косата й обхваща продължителен период, за разлика от бълхи, кърлежи, които са в търсене на храна, често прескача от едно животно на друго.

Всъщност, въшлецът паразитира човека и бълхите - върху животното, въпреки че човешките бълхи са известни на науката.

въшки могат да бъдат на мястото на стопанска паразити: избор на жертва, те "заемат" го тънки линии дълго

са въшки по-кратък живот - месец и осем дни. Има доказателства, че оцелял от вида на бълхи може да издържи до една и половина години, въпреки че при естествени условия, това смучене на кръв живеят не повече от два месеца.

Ушите от раждането до смъртта седят в космите на своя "господар", отнемайки ницове. Тъй като стадото на какавида не преминава, тези паразити се наричат ​​насекоми с непълна трансформация.

Бълхите имат пълна трансформация: те знаят как да се кърмя, след като се превръщат в възрастен.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта: