Моль яких запахів боїться в домашніх умовах?

Січень 2019

Відео: Как избавиться от моли - Все буде добре - Выпуск 534 - 20.01.15 - Все будет хорошо (Січень 2019).

Anonim

Въпреки факта, че бенката е често срещана в никакъв подслон, тя беше много страх от силни миризми, някои от растения в апартамента, и разбира се, студени, с дори лек спад в температурата може да го унищожи. В апартамента има два вида на дома молец: облекло и храна, които не се различават само по име, но и средство за оцеляване и власт. Има различни начини за борба с такива насекоми у дома, като се използват както химически, така и народни средства.

Какво се страхува от мол в апартамента?

У дома страхува молец следния продукти, които го отблъскват със силния си аромат:

  • стайни растения и билки;
  • някои плодове;
  • етерични масла;
  • Синтетични препарати под формата на окачени елементи.

В контрола на летящи вредители в апартамента трябва да се забравя, че яде храна и нещата не пеперудата, и ларви, които тя определя в тъмни уединени места далеч от свеж въздух.

Какво мирише страхува молец и ларви

Без значение какъв вид молец видове: кухня или облекло кожа, тя се страхува от силни миризми. Например, кората на портокал, положени в хранителни шкафове, изплаши пеперуди и те няма да се върнат там, но техните ларви остане, така че трябва внимателно да прочетат всички продукти и да ги премахнете механично претоварване.

в гардероба разложен растенията, които се опасява, мол, но от самите ларви трябва да се отърве от своята, или чрез химически средства.

Какъв вид етерично масло се страхува от мол?

Пеперудата в кухнята и облеклото не харесва миризмата на етерично масло. За да се отблъснат вредителите, по-често се използват лавандула или ментово масло. Следователно, за да се отървете от него в кухня или други шкафове, за да бъдат обработени всеки рафт приготвен разтвор масло, за това капват няколко капки етерично масло в обикновена вода, около 1 литър вода е достатъчно, 5 капки. За по-устойчив ефект разлагайте парчета плат, напоени в приготвен разтвор.

Какво е страхът от кухнята и как да се отървем от нея?

В къщи ларвите на молекулите се хранят предимно със сухи хранителни продукти, като например зърнени храни, брашно и други подобни вещества. За да се отървете от пеперудите и ларвите, е необходимо да намерите основните места за тяхното натрупване в апартамента, а именно в кухнята. За да направите това, трябва внимателно да прегледате всички насипни продукти и, ако е възможно, да изберете намерените ларви. Рафтове за лечение с разтвор от етерично масло или обикновен доматен сапун, които страдат от вредители. Много домакини просто поставят парчета сапун на място, където има вредител. Освен това, на рафтовете в кухненските шкафове, полагайте клоните на тревата. Обичайната билка от мента или лавандула ще спаси кухнята от неканени гости. Такива силно миришещи растения винаги могат да плашат летящи молци у дома.

За да се предотврати повторно обезпаразитяване апартаменти се нуждаят всички кораби за насипни продукти, съхранявани в плътно затворени съдове, както и на рафтовете на шкафа са с една или две клончета от билки, които възпират вредители им миризма.

Какво е страхът на къртицата в килера? Какво мирише?

Облеклото обитава само природни тъкани, така че поставя ларвите си там. Тя може да бъде естествено кожено палто, плетени дрехи и други естествени дрехи. За да унищожи молец се разпространява в жилищни помещения достатъчно, за да убие само пеперуди, трябва, на първо място, да се справят с ларви му, пеперуда, защото тя не яде нищо. Облекло пеперуда е много страх от силни миризми от растения и етерични масла, но ларвите могат да ги понасят, но те не могат да понасят това температурата се понижава и чист въздух, така че ако ви донесе дрехи на улицата, където температурата е под 2 градуса, те просто умират. По този начин можете да се отървете от пеперудите и техните ларви.

Молци се страхуват от пелин?

Пелината има уникално свойство и мирис, което изплаши много вредители в апартамента. Клони, разпределени по рафтовете на шкафовете с храна и облекло, може да изплаши паразити му неприятна миризма. Заводът трябва да се сменя на всеки седем дни и след това никой да не влиза в апартамента. В допълнение, пелин отлично отблъсква бълхи, дървеници и други паразити. Храна или картофена пеперуда ще напусне апартамента, ако във всеки хранителен и зърнен продукт се постави лист от пелин.

Защо мол страхува лавандула

отдавна е добре познати отблъскващи летящи вредители в апартамент - това е лавандула. Лавандулата има подчертан мирис, неприятен за насекомите. Растението има дълготраен ефект и е напълно безопасно за хората. Лавандулата трева е разположена на всички рафтове в апартамента, поставена в хартиени торби или торбички. Освен това, разстилайте портокаловата кора.Вкъщи това е най-ефективният начин за борба с домашните насекоми. В допълнение, апартаментът ще бъде една прекрасна миризма, приятна за хората, но е фатално за молец. Въз основа на лавандула, има много инсектициди, които се продават в магазина.

Как да убие пеперудата и ларвите му в дома

продукт или облекло кожа молец и ларвите му в допълнение към силни миризми са много страх от чистота, свеж въздух и слънце. Ето защо, ние трябва всички шкафове често, колкото е възможно да се проветри апартамента и произвеждат одит на всички неща, особено естествено. Продуктите за насипни продукти за кухня постоянно проверяват наличието на ларви. Най-често гнездата им са в тъмни, не чисти места. Отърви се от ларвите може само термити химични вещества или екстремни температури, но лесно изгонени пеперуда различни народни средства.