Від чого з'являються блохи в квартирі

Січень 2019

Відео: Причини появи висипань на шкірі та їх профілактика (Січень 2019).

Anonim

Бълхи са насекоми, паразитиращи кожни и космени фоликули на хора и животни. Широко се вярва, че те не могат да съществуват отделно от тези, на които те паразитизират. Следователно, след като са открили насекомите, собствениците не разбират къде идват бълхите в апартамента, особено ако нямат домашни любимци. Но носители на тези паразити могат да бъдат не само животни.

Начини на появяване

Преди да започнете битка, трябва да разберете как насекомите са влезли в къщата и какво ги привлича. Това ще помогне да се определят методите за справяне с тях.

Следните местообитания на бълхи в апартамент са известни:

  • домашни любимци;
  • човешка коса;
  • различни неща (килим, спално бельо за домашен любимец);
  • первази, пукнатини в стените.

Появата на паразити в апартамент, в който няма домашни любимци, изглежда необяснимо.

Бълхите са способни да скачат достатъчно далеч - до 30 см дължина и 20 см височина. По този начин те могат да се движат на големи разстояния. Често те се появяват в апартаменти, разположени на първите етажи на многоетажна сграда. Това се обяснява с факта, че в сутерена живеят плъхове, които са носители на паразити.

Причини за появата на

Преди да започнете да се биете с насекоми, трябва да определите как са се появили там. В същото време е необходимо да действаме в зависимост от ситуацията.Така че причините за появата на бълхи в апартамент могат да бъдат:

  • инцидентна инфекция;
  • влажност в къщата;
  • заразени елементи.

Трябва да се отбележи, че понякога появата на насекоми не се дължи на никаква причина. Често се случва това явление да е епизодично и случайно. Например, бълхи могат да бъдат доведени след почистване на килима на улицата или с други предмети, внесени в къщата. Много често бълхите могат да живеят на отпадъци и в малки къщи от домашни любимци. Санитарното състояние на помещенията в никакъв случай не е свързано с възможността за появата на бълхи.

Когато се определят причините за появата на паразити в апартамента, е необходимо да се продължи с унищожаването и по-нататъшната профилактика на рецидивите.

Превантивни мерки

Ако източникът на разпространение на насекоми е домашен любимец, трябва да се извърши незабавно лечение. В продажбата идват специални шампоани и яки, които ще помогнат деликатно да се справят с проблема. Подложката трябва да бъде заменена с нова. Когато носителят е човек, той също трябва да бъде лекуван незабавно, като се използват специални средства от педикулозата.

Понякога се появяват бълхи в къщата, в мазето на които има източник на постоянна влажност. Топлината и влагата са оптимални условия за възпроизвеждане, което прави насекомите още повече. За да елиминирате проблема, ще трябва да се обърнете към специалисти, за да премахнете несъответствието между помещенията на мазето на къщата и санитарните и хигиенните стандарти.