Які засоби найбільш ефективні в боротьбі з вошами: народні або магазинні

Січень 2019

Відео: Як позбутися прищів: причини появи акне та як їх лікувати (Січень 2019).

Anonim

Показване на въшките могат да бъдат най-различни начини - покупната цена и фолк се отървете от въшки могат да бъдат най-различни начини - и закупуване-фолк. Определящият фактор при избора на лекарството трябва да бъде ефективността и токсичността на компонентите. Например, борбата с въшките може да се води с керосин, който е сравнително лесен за използване, но опасен. Можете да напръскате паразити със спрейове, но те често са добри само в ролята на защита.

За да излекувате болестта, трябва внимателно да проучите състава на лекарството и характеристиките на неговите съставки, да прегледате отзивите. Това е единственият начин да разберете кое лекарство е безопасно за даден човек и ще ви помогне във вашия случай.

Видове и възможности за използване на закупени средства

Как да се отървете от въшките с закупени средства? Първо, трябва да изберете ефективно лекарство. По отношение на ефективността, средствата са подредени по следния начин:

 • емулсионни концентрати;
 • аерозоли;
 • шампоани;
 • кремове;
 • гребени.

Необходимо е да се избере ефективно лекарство за отстраняване въшки

Премахване на паразити в своята простота има следната градация:

 • аерозоли;
 • сметана;
 • шампоан;
 • концентрати;
 • гребени.

Аерозоли: видове и правила за прилагане

Аерозолите могат ефективно да се борят с паразитите. Представените лекарства не дават странични ефекти и са лесни за употреба, но не са подходящи за всички деца.

 1. "LiceGuard" . Използвайки този наркотик, ще трябва да изпеете въшки, само по този начин ще бъде възможно да се справите напълно с тях. Цената на бутилката е около 850 рубли.
 2. "Pediculum Ultra" . Аерозолът бързо се справя с проблема, докато страда от възрастни и гърчове. Цената за борба с въшки с наркотика е около 450 рубли, производството на Русия.
 3. "Персоналът Плюс". Изтегляйте въшки с помощта на този инструмент няма да бъде трудно. Производство - Франция. Съставът съдържа 3 инсектицида. Препоръчва се да се приложи заедно с гребена.
 4. "Паранита". Агентът действа бързо. Произвежда се на базата на натурални масла и може да разруши не само възрастните, но и ларвите. Минус - трудно да се измие.
 5. "A-Par." Можете да опитате този инструмент. Той е много силен, но не е подходящ за употреба върху човешкото тяло. Бързо премахва въшки, но токсични, може да предизвика дразнене на дихателните пътища.

Аерозолите помагат ефективно да се борят с паразити

Концентрати, лосиони

Различните емулсии помагат ефективно да се борят с насекомите. Те могат да бъдат алкохолни или водни, но във всички случаи съдържат мощни инсектициди. Как могат да се екскретират въшки с концентрирани лекарства?

Да се ​​отървем от песните въшки се дължи на парализа на нервната система на паразита. Някои средства трябва да се разтварят във вода, други се употребяват неразредени.

 1. "MediFox" . Помага да се карат въшки. Той е концентриран разтвор на перметрин в етанол с добавяне на рициново масло. Преди да се премахнат въшките, продуктът се разтваря във вода: на 100 милилитра - 8 милилитра от веществото.
 2. "Медилис Супер" . Лекуването на болестта у дома ще помогне за това лекарство.Добре е, когато се забележи съпротивлението на перметрин. Ефективно помага срещу ницове и въшки на главата или главата morphotypes.
 3. Авицин . Можете да се борите срещу паразитите и този наркотик. Принципът на действие е подобен на "MediFox". Можете да лекувате децата само от 5-годишна възраст.

Емулсиите могат да бъдат вода или алкохол, но във всеки случай, съдържат мощни инсектициди кремове

Приложение

Как да се отървем от въшки, като се използва крем? Да действате трябва да бъде внимателно и според инструкциите. Продуктът е трудоемък, но може бързо да излекува болестта.

 1. Nittifor . Можеш да се опиташ да убиеш болната с това лекарство. Активното вещество е пирометрин. Миризмата е остра. Лекарството за деца под 5 години не е подходящо.
 2. "Ник". Позволява ви да премахвате за постоянно паразити. Концентрацията на перметрин е ниска. Може да се използва за лечение на деца на всяка възраст.

Използване на гребен

Как да се отървете от въшки безопасно? Какво помага в борбата срещу тях? Използвайте хребети! Те не дават алергии, но заслужава да се отбележи трудоемкостта на употребата. Въпреки, че можете да опитате.

В процеса на лечение на косата от

въшки и гниди гребен трябва да се измиват с вода в този случай ще трябва да гребен на паразитите . Възелът и глиганът от гребена трябва да се измият с вода.

 1. "LiceGuard". Можете да лекувате болестта у дома с този инструмент. Тя е доста висококачествена, борбата срещу въши е удобна. Производство на САЩ.
 2. "Без нишка". Можете да лекувате болестта, като приложите представения гребен. Тя дава отличен резултат както самостоятелно, така и в комбинация с други средства. Високата козина оставя след около седмица. Ако използвате гребена в тандем с "Диметикон", премахване на паразитите у дома ще бъде след 3 дни.
 3. "Robi Comb". Лечението на болестта в този случай не само трябва да бъде изцедено, но и електрическо изхвърляне. Но на практика се оказва, че тази възможност по никакъв начин не е по-ефективна от останалите.

Шампоани от въшки

Вкъщи се препоръчва използването на шампоани за пяна за борба с въшки с дебела коса. Те не съдържат много агресивни вещества, но те въпреки това дават ефект, козината напуска.

 1. "Pediline". Как да премахнете въшки, като използвате агента? Всъщност, това е много просто, тъй като съставът съдържа тетраметрин и малатион. Шампоанът работи дори когато паразитът е устойчив на някое от веществата.
 2. "Хигиа". Човешката въшка ще си тръгне, ако иска да приложи дадената подготовка. Съставът на напомнянето наподобява "MediFox". Предлага се с гребен.
 3. "LiceGuard". За да разрушите паразитите у дома, ще помогнете на този шампоан. По принцип се използва като лекарство от нит. Ефикасността срещу възрастни не е висока.

Причини за появата на педикулоза (видео)

Народни методи

Можете да убивате въшките и народните пътища. Домашните лекарства са евтини, но те не са толкова ефективни, колкото закупените.

 1. Сапунен сапун. Човешката въшка не толерира това лекарство. За един човек е абсолютно безобидна. Начинът на приложение е много прост - с помощта на сапун, измийте главата.
 2. Можете да опитате да убиете паразитите с живачен мехлем. Нанесете го главно от насекоми от поколение. Мехлемът се разтрива два пъти дневно в продължение на една седмица. Може да се интересувате от една статия, след като прочетете какво ще научите за характеристиките и методите за изкореняване на гениталните или пубисните въшки.
 3. Възелът, често лекуван с тежък труд, се страхува от сол и оцет. 43 грама сол и чаша от 3 процента оцет се смесват. Добавете 5 ml 96% алкохол към разтвора. Сместа се нанася върху измита коса. Компресът се подновява за 2 дни, след това косата се измива добре.

Човешкото въшка не носи катран сапун

предимствата и недостатъците на

У дома, въшки може да се извърши по различни начини, но всеки един от тях има своите предимства и недостатъци. Така че химичните агенти са по-малко склонни да постигат добри резултати. Когато работите с тях, трябва да следвате и мерките за сигурност. С течение на времето вишнецът развива резистентност към повечето токсини. Паразитите са по-умни от хората. Но можете да се биете срещу тях, ако периодично променяте парите.

Борбата срещу въшките също може да се направи с народни средства. Тяхното безспорно предимство е екологичната чистота. Но веществото трябва да се използва редовно за един месец. В този случай ще трябва да се пени.

Лечение и профилактика на педикулоза (видео)

Сега знаете как да се отървете от въшките. Можете да използвате както закупени, така и народни средства за защита. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Във всеки случай препоръчваме подготовката да бъде внимателно подбрана, така че да дава много добър резултат.