Який засіб найбільш ефективно в боротьбі з вошами

Грудень 2018

Відео: Breaking2 | Documentary Special (Грудень 2018).

Anonim

Въчците са дребни насекоми, които често паразитизират на човек. Въуците са малки насекоми, които често паразитизират човек. Те често са объркани с бълхи, които живеят само на животни. Ушите са заразни и могат да започнат от всеки човек, благополучието на човек не играе роля. Паразитите се хранят с човешка кръв и предпочитат да се настанят на косата, която често се измива. Не е лесно да ги измъкнем, но е възможно.

Видове наркотици срещу въшки

Лечението на насекоми може да се извършва с различни средства за покупка. Най-лесно е да се отървете от дърводелски или публични паразити. Сърбежът в стомаха се проявява в рамките на 5 дни. Това е реакция на ухапвания. Яйцата на насекомите не могат да бъдат извадени, тъй като те са трудни за разглеждане с просто око.

Оптимално лечение за въшки - използване на спрейове. Те просто се напръскват върху скалпа. Веществата, съдържащи се в аерозолите, са опасни както за въшките, така и за яйцата.

Оптимално лечение на въшки - използване на спрейове

В къщи обикновено един спрей обикновено е достатъчен и въшките ще изчезнат. Доста по-трудно е да се премахнат насекомите от главата. По-рано се смяташе, че в борбата с въшките помага да се намали косата. Но всъщност не е така. Ако косата не е много дълга, прическата не е смислена.

Ушите се третират добре с препарати:

 • мазила (Nittifor);
 • шампоани ("Paranit");
 • Спрейове ("Para-plus", "Пълен Маркс").

Използвайте лекарството според инструкциите. Лечението често се представя чрез нанасяне на лекарството върху косата и след това изплакване. Възможно е да се извлекат паразити и народни методи.

Най-ефективното вещество е керосинът. Главата се разтрива и покрива с кърпа

Народни методи

Използване на керосин

Най-ефективното вещество е керосинът. Главата се разтрива и покрива с кърпа. Трябва да се отбележи, че този метод не може да се нарече безопасен, защото керосинът е нефтен продукт. Но в сравнение с другите петролни народни вещества той е по-малко токсичен.

Можете да научите по-подробно как да се отървете от въшките с керосин, като прочетете съответната статия на нашия уебсайт.

"Дихлорвос" - съветският път

Понякога се извършва лечение с народни методи "Дихлорвос". Инсектицидът може да спаси човек от всякакви видове насекоми. Настоящият инструмент се използва активно в ежедневието и по време на селскостопанската работа. Подготовката на такъв план парализира нервната система на паразитите, в резултат на това насекомите загиват. Но преди да приложите лечението, струва си да помислите за последствията. Отравяне, ако решите да лекувате тези народни вещества, могат да бъдат маркирани с такива признаци като:

 • загуба на съзнание;
 • повръщане;
 • обрив;
 • замаяност;
 • конвулсии.

Замаяност е един от симптомите на отравяне с "Dichlorvos"

Симптомите от лекарството срещу въшки се появяват веднага или 7 часа след като се появиха върху кожата.

Използване на алкохол

Какво е най-ефективното средство за отстраняване на неприятни въшки? За лечение на педикулоза могат да бъдат различни народни начини, но най-често използват алкохол.От педикулозата помага маска за коса, изработена от 96 процента алкохол. Лечението на народните методи е следното: веществото се прилага не само към косата, но и към кожата. След това поставете пластмасовата чанта и изчакайте 30 минути - един час. Подобен метод срещу въшки ще доведе както imagos и Nits. След работата на мъртвите паразити трябва да бъде пениран гребен.

Можете да получите насекоми и да ги получите, но може да се образуват изгаряния по кожата. Алкохолът може също да влоши структурата на косата. Вдишването означава, че може да получите изгаряне на горните дихателни пътища, поради което не се препоръчва лечение на педикулоза.

След маската на алкохол мъртви паразити трябва да срешете гребен

Ефективно оцет

Помощ въшки могат обикновен оцет. Достатъчно е просто да си измиеш главата. Ефективно лечение на въшки се приготвя, както следва: 2 супени лъжици от веществото се разреждат в чаша вода. Въушите в този случай няма да умрат, но лекарството ще разтвори лепилото, с което са прикрепени към косата. В резултат на това те просто ще бъдат пенирани. Лечението с народни методи има някои недостатъци - сърбеж, изгаряне на кожата и пърхот.

Методи на дома

Комбинацията от методи за пениране и аптека е полезна за въшки у дома, могат да се използват народни методи. От гребените, добри отзиви получават продукти като "RobiComb", "AntiV" и "LiceGuard". Разстоянието между зъбите на гребените е толкова малка, че между тях може да мине само косми, а нишките и въшките не го правят, което им позволява да бъдат извадени без проблеми.

Можете да използвате електронната версия на "RobiComb". Изцерете от паразитите в този случай следва електрически шок.

Методи за борба с въшки (видео)

Съчетават перфектно манипулациите с различните лекарства. Можете да ги купите в аптеката. Най-доброто лекарство е химически инсектициди:

 • "Fenthion";
 • "Перметрин";
 • "Фенотрин";
 • "Малатион";
 • "Сумитин".

Те имат невротоксичен ефект върху паразитния организъм, въшките загиват. Агентът може да има и задушаващ ефект, спиралите се запушват. Най-безопасните опции са "Циклометикон" и "Диметикон". В резултат на тяхното действие, въшките са имобилизирани и дехидратирани. Ако се страхувате от инсектициди, можете да използвате народни методи.

Най-популярните химикали, използвани за лечение на главата въшки:

 • "NIT-свободен" ( "диметикон") - масло, което може да се прилага върху суха коса;
 • "Pediculum-ultra" (ароматно етерично масло) - спрей, на косата се държи за половин час;
 • "Chigiya" (активно вещество - перметрин) - шампоан, на козината за 10 минути;
 • "Рийд" (перметрин) - шампоан, оставен върху косата за 10 минути;
 • "Spregal" (вещество - esdepalletrin) - спреят се прилага върху кожата, действа 12 часа;
 • "Pedilin" - гел, шампоан или емулсия;

Разстоянието между зъбите на гребените са толкова малки, че между тях не може да премине на нитовете и въшките, като ви позволява да ги разглеждате без проблеми

 • "въшки гвардия" - шампоана се нанасят върху суха коса и се оставя за 5 минути;
 • "Рош Тов" - спрей, нанесено върху кожата и суха коса, оставете за 15 минути - 8 часа.

Характеристики при избора на лекарство за някои хора

Трудно е да се премахнат паразитите от бременни жени, деца и алергии. В този случай трябва да се обърне специално внимание на безопасността. Лечението на повечето химически продукти е забранено, поради тяхната висока токсичност.Така че много вещества се основават на вещество като перметрин. Лекувайте с такива средства, забранени са бременни и кърмещи жени, както и деца под 5 години.

Всяко лекарство принадлежи към една от групите в скалата на FDA (скала на опасност). Според нея лекарството permethrin е група B. Това означава, че тестовете в този случай са били проведени върху бременни животни, т.е. безопасността на лекарството за човек не е доказана. Изтеглете паразитите с вещества от група Б, но не можете да ги използвате за деца. Перметрин е само по-малко активен пестицид. Препаратите от многобройни въшки със съдържание на фенотрин и пиретрин имат подобни характеристики.

Зеленчукови тинктури и продукти могат да се използват у дома. Но не всички от тях са подходящи за страдащи от алергии и бременни жени. Така че въшките не могат да бъдат премахнати с помощта на алкохолна тинктура - това е опасно. Употребата на това лекарство може да повлияе неблагоприятно на здравето на бебето и майката.

Възелът ще изчезне и ако използвате електрокупун

Лечението с пестициди също не се препоръчва. В дома можете да отровите с изпарения от керосин, отровни вещества и алкохол.

Оптимално средство - механично изхвърляне на паразити с помощта на хребети. В момента продуктите за въшки могат да бъдат изработени от различни материали. Техниката за пениране също е различна. Преди да премахнете паразитите, уверете се, че гребена е подходящ за вашия вид коса. Изберете продукти, без да се отрежете. Лечение на бременни жени се препоръчва да извършват гребени "Liceguard", които имат удобни дръжки. За да се третира у дома, този продукт трябва да бъде в рамките на една седмица.

Ушите ще изчезнат и ако използвате електрически нагревател.Той не само гребени, но и унищожава физически нитрите и възрастните паразити. Продуктът е доста добър, не се изисква допълнителна обработка. Когато го използвате у дома, издърпването на косата е изключено, тъй като зъбите на гребена са доста редки.

Как да се отървем от въшки (видео)

Препоръчваме ви да прочетете и статията "Ушите при дете: как безопасно и бързо".

Ушите могат да бъдат унищожени по различни начини. За да ги изведете, ще се окажат гребени, инсектициди, народни методи. Кой начин да изберем, всеки реши самостоятелно.