Який вибрати і як застосовувати спрей проти бліх

Wymiana rozrządu, pompy i simmeringa wału korbowego - Opel Astra G 1.6 16V 1998 X16XEL (Відео July 2018).

Спрей за бълхи е малък обем от флакон, съдържащ отровна течност. Влагата се напръсква под високо налягане от контейнера чрез механична помпа. Спрейове от бълхи са доста популярни поради факта, че тяхната употреба не изисква много усилия и време за подготовка и провеждане на дезинсекция.

Принцип на действие на спрейове

Ако се намерят бълхи в апартамента, те незабавно трябва да започнат да ги унищожават. Химическата индустрия произвежда няколко вида бълхи, които позволяват бързо отстраняване на насекомите. Принципът на действие е един и същ за тях. Основната разлика е само в концентрацията на летливи химични агенти. Химическата индустрия произвежда следните видове антиблокиращи спрейове:

  • Professional;
  • Домакинство.

Специалистите по професионална дезинфекция използват професионални спрейове. Тези лекарства са много токсични, така че, когато работите с тях, използвайте специални респиратори и ръкавици. Домакинските спрейове имат ниска токсичност, тъй като са предназначени за единично третиране на помещенията. Лекарствата с широк спектър на действие са в състояние да унищожат няколко типа насекоми, включително пълзящи и летящи индивиди.

Как да използвате спрей за бълхи

Преди да използвате лекарството, трябва внимателно да прочетете инструкциите към него. Количеството на спрей за животно лечение трябва да бъде строго доза в съответствие с препоръките на ветеринарния лекар.За да се избегне колективно отравяне с летливи вещества, течността трябва да се разпръсква в добре проветрявана зона. След пръскане се препоръчва да оставите стаята няколко часа.

Преди да закупите продукта, е необходимо да се запознаете с района, в който се купува 1 кутия в точното количество.

На първо място, заразеното животно трябва да се третира с инсектицид. Първо пръскайте гърба и стомаха му. Малки области около очите и носа, както и зад ушите, внимателно избършете с памучен тампон, на който да се разпръсква малко течност. Това ще помогне да се избегне проникването на отрова в очите.

Важно! Преди пръскането с аерозол, трябва да извадите чинии, храни и лични предмети в плътни пластмасови торби или да ги извадите от апартамента известно време.

Коя бълха руно е най-добре да изберете

Голям избор от инсектициди, които се търгуват понякога причинява трудности. Трудно е да се определи коя марка на спрей да даде предпочитание. Не всички препарати са безопасни и ефективни при приложение. Чрез метода на приложение, спреите се разделят на две групи:

  • за лечение на животни;
  • за лечение на жилищни помещения.

Аерозолът, предназначен за лечение на животни, е по-удобен и лесен за използване. Те съдържат билкови съставки, които омекотяват токсичния ефект на активните вещества върху кожата и козината на животното. Подготовката за унищожаване на бълхите в апартамента се състои от компоненти, които могат да унищожат не само възрастните, но и техните ларви. Сред популярните аерозоли за домашни любимци са следните.

Фронтовата линия

Активното вещество фипронил е включено в състава на течността в пластмасов флакон от рационализирана форма.Това лекарство в малки количества е безопасно за здравето на домашен любимец. Веществото парализира нервните окончания на насекомите, причинявайки тяхната масова смърт. При контакт с кожата фипронил не се абсорбира в кръвообращението, затова не може да причини отравяне.

NOROKLIN EXTRA

Бистра течност, затворена в компактна метална бутилка от 200 ml, съдържа активни компоненти на метофрен и перметрин. Наркотикът се разпръсква на разстояние от 50 см върху дъските, мебелите, килимите и другите местообитания на насекоми. Спреят има повишена токсичност. За да се избегнат сериозни последици, в апартамента след лечение трябва да бъде мокро почистване.

Адамс

Съгласно добре известната марка за препарати против насекоми, Адамс произвежда аерозоли от бълхи, които ефективно убиват бълхи върху тялото на домашните любимци. Лекарството е предназначено за лечение на животни на възраст три месеца. Течността съдържа активен препарат от пиретрин, парализиращ нервната система на насекоми. За да се премахнат напълно бълхите, еднократното лечение е достатъчно.

Важно! Химическата индустрия произвежда спрейове предназначени за кучета и котки с къса и дълга коса. При продажбата има и видове спрейове с ниска концентрация на токсични агенти за пациенти и отслабени животни.

Чистота

Инсектицид Спрей от бълхи Небесният има широк спектър от действия. Той е предназначен за унищожаване на бълхи и други кръвообразуващи насекоми в стаята. Съставът на спрея съдържа активния компонент перметрин. Веществото в комбинация с изопропилов алкохол и глицерин ефективно унищожава насекомите.