Що робити якщо кажан залетів у квартиру - як позбутися від неї?

Грудень 2018

Відео: Що робити, якщо у квартиру залетів кажан? (Грудень 2018).

Anonim

Това е доста безобидни същества. Съседство плашат хората с тях, по-скоро, защото на тяхната "лошо име", въз основа на християнската традиция атрибути, за да ги комуникира с зли духове.

В Китай, от друга страна, бухалка символизира добър късмет и успех. Дори и поздравителни картички и лотарийни билети са показани нощните флаери. Интересното е, че думата "прилеп" и "късмет" се отнася до една единствена йероглиф.

Освен това, повечето от тях се хранят с насекоми, отколкото донесе безспорни ползи за селското стопанство. През нощта една риба яде много насекоми, равна на половината от собственото си телесно тегло.

Ако прилепът влетя в апартамента, какво трябва да направя?

Те предпочитат да живеят там, където на тъмно, топло и сухо. Ето защо, като място на пребиваване е чудесно се поддават на тавана на частна къща.

Може да се случи гризачи не са щастливи с родината и фамилен дом за тях се превърна в многофамилни жилищни сгради градски таванско помещение. Съответно, а за вечеря те ще бъдат по улиците на града през нощта, което е изпълнено с тях всички видове опасности.

През нощта, хората често отворени прозорци, особено през лятото, по време на най-голямата активност на прилепи. Има възможност, че по време на ловния животното случайно лети през отворения прозорец. Често това се случва с мишки, които наскоро се научили да летят. Стресът на този проблем ще има малко животни са не по-малко, но по-скоро повече от собствениците на апартамента.

Прилепът влетя в апартамента, как да се отървем от него?

Ако сте "късметлия" и един човек е влязъл в апартамента, трябва да се притеснявате как да я изхвърлите сега?

Не бързайте да викате, да махате ръцете си или да импровизирате средства, като метла. В състояние на стрес, уплашено животно може да хапе. Въпреки това, нищо не може да се каже за нищо, което прилеп няма да хвърли на никого. Следователно, трябва да се успокоите и да чакате, докато един неочакван гост се успокои. След това опитайте много внимателно да хванете кироптера и да го освободите.

Как да хванете мишка в апартамент без капан за котки?

Като се успокои, човекът може да седи на стената или на някакъв интериор. След това можете да опитате да го покриете с шапка или гъста кърпа, внимателно да вземете и да разклатите прозореца. такъв начин да се отървеш от него е най-хуманният, защото защо убиваш животно. което не ви стори нищо лошо?

Друг начин да се отървеш от прилежащия вкъщи е с празна кутия. За да го хване и да се отървете от него трябва да се покрие кутия седи на стената образец стърчат между стената и списание кутия или парче картон, като по този начин залавяне на животното. След това внимателно освободете пленника на улицата през прозореца или вземете кутията в двора и вече вече да освободите животното за свобода.

Опитайте се да изгоните много внимателно неканени гости от апартамента си, за да не ги навредите, защото те не ви нараниха.

Как да вземем прилепа в апартамента през нощта?

В местообитанията на прилепите по време на тяхната нощ хранене, понякога има "грешки на пилотиране" и животни са в домовете на хората.

В този случай, без да се правят много шум, е необходимо:

• Отворете прозореца си,

• Изключете светлината,

• излезе от стаята.

Нощният посетител ще намери пътя към спасението.

се страхуват от прилепи в апартамента - народни средства

Има случаи, когато цели колонии от прилепи са съседи на хората в високи сгради. Те живеят в тавански помещения, вентилационни шахти, между ставите на Експертната група по балкони. Не много хора са доволни от този квартал, защото тези прекрасни същества излъчват писък и дрънкалка, след няколко безсънни нощи, законните собственици на апартаменти в комплекса са загрижени само за един въпрос, как да се отърве от постоянното им шумолене и шум.

Преди да се обадите на услуга, за да се отървете от всички видове паразити, струва си да се опитате да използвате народни средства:

1. Подобно на обикновените домашни гризачи, плъхове и мишки, прилепите не приемат миризмата на нафталин. Необходимо е да се разложи нафталинът в техните местообитания и миризмата му постоянно ще им напомня, че днес не си струва да се върнем тук.

2. Вместо нафталин, ароматни пръчици или лавандулово етерично масло ще направят.

3. Можете да опитате да пушите мишки с дим дим. Те не могат да издържат на миризмата на дим. Процедурата трябва да се повтаря няколко последователни вечери, докато животните напуснат жилището си.

4. Не може да толерира прилепите и силните звуци. Цяла нощ, за да биеш барабаните и да играеш на тръбата, едва ли ще работиш, но се опитвай да ги подредиш всяка вечер, за да разбереш, че те не се очакват.

5. Подредете в тавана или балкона "шум" от ситно нарязан алуминий.

6. Не на любителите на нощните летва ярка светлина. Можете да подредите осветлението на балкона или тавана и да ги оставяте за цяла нощ. Повторете няколко последователни номера.

7. Необходимо е да се намерят вратички, през които мишките да попаднат в приюта си.Да проследим, че са го оставили след извършване на описаните по-горе действия или просто са се оттеглили, за да ловуват, и да поправят всички пукнатини с монтажна пяна. Това може да помогне да се отървете от нежеланите съседи завинаги.

Трябва да се отбележи, че най-доброто време да се отървем от прилепите е есента. През зимата те спят, а през пролетта и лятото (май - юли) те имат размножителен сезон. Жените се събират в колонията и заедно отглеждат младите си. Потресението им по това време просто ще бъде нехуманно.

Защо прилепите влизат в апартамента?

• По принцип прилепите попадат в апартамента по погрешка. Вероятно те преследваха насекомо и летяха в прозореца.

• Най-често такива неприятности се случват при млади хора, които са се научили само да летят. Това се случва в края на лятото или началото на есента.

• Вероятно животното ще лети в прозореца или на балкона по време на миграцията, когато животните търсят нови жилища. Но това се случва много рядко.

Прилепът влязъл в апартамента, знак за какво?

Loading …

Според нашите предци, ако един прилеп влезе в къщата, той обещава сериозно заболяване или смърт на някой близък до тях или на самите жители.

Не можеш и болиш малкото създание, което влезе в стаята. Това застрашава още повече проблеми.

Според китайските вярвания, ако една прилеп влезе в апартамент, тя обещава пари и късмет. Така че скоро жителите ще могат да определят финансовото си положение. Китайците вярват, че линейните листовки са посланици на щастието и дълголетието.

Според други признаци, ако прилепът лети към сватбата, това предвещава на младоженците или нещастен или съвсем кратък живот заедно.

Но ако къщата или апартаментът са в непосредствена близост до местообитанието на прилепите, тогава няма знак.

Прилепите са невероятни и все още неизследвани животни. Повечето от видовете им са включени в Червената книга.

Кварталът с пипал може да причини проблеми поради шума и изобилието на екскременти. Последните са добър тор за почвата, но изпарението им е вредно за хората. Личното неприязън също може да се превърне в фактор на постоянно напрежение.

Ако окончателното решение е направено веднъж завинаги да се разделим с прилепите, е желателно да го приложим по най-хуманните начини.