Що буде якщо зникнуть таргани в усьому світі

Січень 2019

Відео: LITERATURE: Franz Kafka (Січень 2019).

Anonim

Не е тайна, че хлебарките не са най-естетически красивите представители на животинския свят. Често те са неканени гости в нашата къща. Всичко това причинява тежка агресия към тях и човек се стреми по някакъв начин напълно да унищожи това семейство. Но какво ще стане, ако изчезнат хлебарките? Може би човечеството ще въздиша облекчение, или пък тези паразити все пак са необходими на планетата?

Ролята в природата

Повечето от тези насекоми и има над 3500 вида в света, живеят в природата и нямат никаква връзка с обитаването на хората. Само няколко вида от тези насекоми създават известен дискомфорт за хората. Учените се позовават на синантропните видове и сякаш съвременният човек не се съпротивлява, те винаги се опитват да живеят с него.

Учените твърдят - една хлебарка и хората трябва да живеят заедно, дори в онези дни, когато, след като са оцелели пещера саблезъби тигри, мечки и много други представители на дивия свят, хората започнаха да се заселват в тях. Дори и в наше време хлебарките живеят комфортно в пещери, където живеят много прилепи и различни птици. Те са доста доволни от благоприятните условия на такива пещери, където се запазват постоянната температура, влагата, необходима за тяхното съществуване, и многобройните екскременти на животните, на които се хранят. Откъде отиват хлебарките от руските апартаменти? Възможно е броят им да е намалял.

Адаптирането на

Рот насекомо е проектирана така, че да може да се използва като храна, почти всички намира в дома, и това е най-вече остатъците от храна.Там, където няма храна, той изгаря хартия, кожа, различни тъкани, които счита за годни за себе си. Може да яде и да обвърже книгите.

В природата основната им храна са останките от растителност. В мъртвите растения има много хранителни вещества, които са научили през живота си. Всички тези вещества могат да бъдат полезни на други млади растения, но само когато останките на стария завод гниене, ще бъдат обработвани от микроорганизми и отново ще станат достъпни за по-младите растения поколение. Такъв биологичен цикъл на цикъла от полезни вещества за растенията се извършва на равно на микроорганизми и хлебарки.

Известният руски учен почва VR Уилямс каза, че това е най-добрият и почти единственият начин да се даде на природата в "ограничени количества" безкрайност конкретен имот, който е в размер на сила го да се върти в кръг. Така че може спокойно да приемете - хлебарката също е активно включена в този цикъл.

Освен това тези насекоми се отглеждат като храна за домашни птици и някои животни, което означава, че е твърде рано да се сложи кръст върху тях. Освен това, в американското хлебарче Periplaneta americana, учените са открили уникална способност да синтезират полезен бета-каротин в техните тела.

Също така тези насекоми допринасят за изменението на климата на нашата планета по определен начин. Известно е, че хлебарката отделя метана в атмосферата за период от 15 минути. И дори след смъртта му продължава да го прави 18 часа. Всички газове, отделяни в атмосферата от насекоми, представляват почти една пета от всички емисии в атмосферата на метан, а хлебарките заемат важно място в това.Така че те също имат известно въздействие не само върху природата, но и върху глобалното затопляне.

Ролята в човешкия живот

В хода на живота хлебарките често влизат в контакт с боклука, толкова много бактерии, които са опасни за човешкото здраве, живеят в тяхното тяло. Чрез разпространението на тези бактерии около апартамента те могат да инфектират човек с хепатит, туберкулоза и други опасни болести. Поради това не се препоръчва да оставите кофа с боклук през нощта, тъй като това увеличава риска от инфекция. Защо изчезнаха хлебарките от апартамента? Вероятно за тях няма условия да живеят там.

Има известно време, когато започне да се лее. Черупката, която е отделена от тялото им, се смесва с праха в апартамента. Заедно, това може да причини алергии, особено при малки деца. По тази причина е необходимо да се направи мокро почистване почти ежедневно или всеки ден в апартамента. Къде са изчезнали хлебарките след почистване? Можеха да отидат в следващия апартамент.

Те обикновено хостват в апартамента през нощта, така че съществува опасност да ги вкарате в човешкото ухо. Той просто може да го отведе на топло място в новото си местообитание. В този случай трябва незабавно да се консултирате с лекар и категорично да не правите опити да го получите сами.

Записват се случаи на човешки ухапвания от хлебарка. Това, като правило, може да бъде капак или друго нежно място на тялото. Тя също може да се превърне в алергична реакция за човек.

Те могат да причинят значителни щети на домакинските уреди под формата на нарушение на изолацията на проводниците, което може да доведе до късо съединение. Но най-често тези насекоми проникват в домашните уреди поради липсата на друга храна.Обикновено те са гравирани с различни спрейове и след това изчезват. Откъде изчезнаха хлебарките? Възможно е те да отидат там, където са по-удобни условия на живот.

Имат ли нужда от

Ако имате хлебарки в апартамента си - това може да е само ваша вина. Оставяте остатъците от храна в публичното пространство, не изваждайте боклука във времето от апартамента и т.н. И кои са вредните? Можете да отговорите, че те носят само инфекцията около къщата. Но всъщност те са инфекциозни не повече от котки или кучета, които дори не мислите за унищожаване.

Самото хлебарче е доста малко и не е отровно. Той няма абсолютно никаква защита от човек, освен с омразна форма. Някои от тях дори не могат да го убият.

Междувременно - това е добра храна за дребни животни и насекомоядни птици. Някога германците започнаха да хлебарят в къщата, за да изгонят буболечки и въшки, които са много по-вредни от тях. Те, ядейки яйца от дървеници, ги лишават от наследството си, защото в противен случай е много по-трудно да се справят с тях.

Последици от изчезването

Всеки знае, че в природата всичко буквално има връзка. Ако унищожите напълно определен вид насекомо, тогава е ясно, че някой ще остане без храна. И това означава, че някой, който е загубил храна, също може да изчезне, да лиши някого от храна, така че голяма част от природната катастрофа може да се случи по веригата. Вярно е, че това не означава, че не е нужно да унищожавате насекоми, но просто трябва да го направите с ума. Какво се случи с хлебарките след обработката на апартамента? Възможно е те вече да не се появяват в дома ви.

Недостиг на храна

Стрини Камбампати, учен от катедрата по биология в Тексаския университет, в своите научни статии описва възможните последствия от пълното изчезване на хлебарки.Той твърди, че ако няма хлебарки, то може да засегне живота на около десет хиляди различни животински видове.

Насекомите на планетата са почти основен източник на храна, които се хранят с много видове птици и малки месоядни животни, включително мишки, плъхове и мола.

В африканските страни те дори се яде, но, например, в Мексико, те настояват водка. Дълго време в Русия те са свикнали да приготвят значарски отвари. Американците веднъж правели прах и лекували язва на стомаха. Китайски за приготвянето на някои лекарства използват сухи хлебарки.

Влошаването на флората и фауната

Изчезването на хлебарки за човешкото изправена пред недостиг на азот в почвата, тъй като тя ще прекъсне своя работен цикъл, което е доста важно за живота на човечеството.

Основните видове от тези насекоми използват органични вещества от разлагащи се растения, абсорбиращи азот. Хлебарка, която поглъща растителност, освобождава калории, тя съдържа азот, така че да не падне в земята и след това се използва за растежа на младите растения. И резултатът е затворен биологичен кръг.

учен, ръководител на катедра в Университета в биологията от Тексас Srini Kambhampati гласи: "Ако има и пълно изчезване на хлебарки като отделен вида насекоми, то е отрицателно въздействие върху гори в почти всички по света, и, разбира се, това е косвено въздействие върху много животни. Тъй като хлебарки, но има повече от 10 хиляди най-различни видове, са важен източник на храна за много видове птици и различни дребни гризачи. "

Всички тези малки гризачи и птици също са жертва и източници на живот за по-големи хищни животни.Именно поради тази причина, изчезването на хлебарки като видове, може да доведе до глобална промяна каскада, която ще се отрази разрушително въздействие върху природата и животинското царство на нашата планета.

Така че пълно и внезапно изчезване на хлебарки като видове, може да донесе на нашата планета е много по-сериозни и неприятни последици, отколкото казват обикновен мръсен апартамент. Къде отидоха хлебарките след дезинфекция на апартамента? Най-вероятно те се заселват в съседните апартаменти, защото те могат перфектно да се местят от едно място на друго.

Адаптивност

Единствената голяма промяна настъпи в тяхната система за възпроизвеждане. Смята се, че някои видове хлебарки в миналото са били живи и някои полагат яйца в най-разнообразните субстрати, в които са се развили. По-късно яйцата бяха покрити със специална защитна капсула.

Под въздействието на различни химически препарати, тези насекоми могат да променят свойствата си и дори да се оформят. Ето защо бъдещите поколения вероятно ще се борят с нови видове.