Звідки беруться клопи в квартирі

Лютого 2019

Відео: Звідки беруться клопи: джерела зараження, способи виявлення (Лютого 2019).

Anonim

дървеница - ектопаразит на хора и топлокръвни животни - храни кръвта им, преди да се бори паразити, трябва да бъде, за да разберете къде се отвеждат буболечките. При откриването на насекоми се увеличават шансовете за победа. Има няколко места, където се появяват бъгове в апартамента.

Източници на инфекция

 • С дрехи. Ако сте посетили заразена стая, тогава бъговете могат да се скрият в гънките на дрехите. Те също могат да бъдат в обувки.
 • От съседите. Прониквайте през вентилация, пукнатини на стени, пукнатини. Те могат да пълзят по стените.
 • Къщи от насекоми се появяват с животинска вата - те са основните носители на паразити.
 • От торбата или куфара. Ако бяхте на почивка, а санитарната ситуация в мястото на вашето временно жилище остави много да бъде желана, можете да станете собственик на кръвоспиращи паразити.
 • Заедно с мебелите. Например купуването на фотьойл или диван в антикварен магазин може да доведе до нахлуването на дървеници.

Къщи от насекоми се появяват с животинска вата - те са основните носители на паразити

Важно! Колкото повече инфекция, толкова повече усилия ще трябва да предприемете. Борбата трябва да бъде водена от всички съседи по едно и също време, така че домашните паразити да не се движат между стаите.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни!Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Повече тук …

Методи за откриване

Домашните бъгове оставят различни продукти на жизненоважна дейност. Те могат да се видят с просто око. Има паразити в къщата ви, ако:

 • на сутринта има ледени кръвни петна на леглото;
 • спи спешно през нощта;
 • Забелязвате ухапвания по кожата, те приличат на комари;
 • върху мебелите и тапетите има черни точки.

Черни точки на тапет - следи от продукти на бъгове

Ако има признаци у дома, е необходимо да се свържете с дезинсекцията. Трудно е да се извадят паразитите сами. Струва си да се помни, че при полагането на насекоми може да има 60 яйца, което означава, че скоро стаята ще бъде заразена с насекоми. Преди да се обадите на службата, трябва да сте сигурни, че насекомите всъщност са там и не бъркате симптомите с ухапвания от комари.

Търсенето на леговища в леглото

Често в къщата паразитите се крият в леглото. За да ги намерите, трябва да свалите спално бельо. След това леглото се инспектира. Ако матракът е стар, често няма смисъл да го обработвате. Ако има финансова възможност, по-добре е да купите нова.

Ако продуктът е нов, внимателно проверете всички шевове, наличието на дупки, през които могат да попаднат паразити.

Следващата стъпка е да проверим случая. По-често насекомите се крият в изворите на леглото, ставите, местата за закрепване. Ако виждате яйца или възрастни, не можете да спите на леглото.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от дървеници, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Най-често срещаните грешки се крият в леглото извори, стави, наземни скрепителните елементи

Най-важното! Наличието на насекоми в матрака показва, че те бързо ще се разпространят в целия апартамент.

Търсете паразити на дивана и не само

Къщите паразити често се крият в кърпа дивани. Особено, ако бяха закупени в съветско време. Мебелите се обработват внимателно или се изхвърлят. В къщата търсенето на паразити се извършва с лупа. С негова помощ се инспектират енергийните елементи на мебелите, ставите, гънките на материала. Ако има пукнатини, дефекти в материал, бъгове ще се скрият в тях. Наличието на черни точки показва наличието на паразити.

Специално внимание трябва да се обърне на зидарията на паразитите. Тъй като те са малки, е доста трудно да ги намерите. Ясно е, че е необходимо да търсите в труднодостъпни места. Тя трябва да се проверява в мебелите, под рамковите дъски, зад извитите мазилки, в гнездата. Скриване на насекоми в тапета, особено ако те са топли тонове. За извършване на търсене е необходимо в целия апартамент: в дрехи, включително бельо, на стени, завеси, под.

Къща на грешки често живеят в плат дивани

Можете да научите повече в детайли, както можете да видите дали има грешки в дивана, и как те могат да бъдат отстранени чрез четене по-рано публикуваната статия на нашия уебсайт.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

Има само три ефективни опции за бързо отстраняване на буболечките:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Покупка на евтин електронен репилатор (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Къде другаде да търсят

  Причини за възникване на дървеници в апартамента са известни, но това не означава, че те изглеждат лесно. Освен тези места, трябва да огледате банята, включително халати, чехли.Ако има животни, трябва да има кътче за вълните за паразити. По-специално това се отнася за котките. Трудността е, че животните могат да се катерят на леглото и да носят насекоми. За да се изключи заразяването на домашния любимец със специален шампоан, специална яка ще ви помогне.

  Как да открием бъгове (видеоклипове)

  Откъде идват грешки? Често те живеят под дъски за паркет. В този случай търсенето не трябва да се извършва в централната част на помещението, а в тъмни ъгли, където няма вибрации. Не изключвайте прозорците и прозорците. Там също може да започне паразит. Във всеки случай, дори ако търсенията не са успешни и остават съмнения, трябва да се обадите на службата за дезинсекция. Специалистите ще определят точно дали в апартамента има дървеници.

  Превенция и профилактика

  Какво причинява паразити? В повечето случаи поради недостатъчно висококачествено почистване. Превантивните мерки включват редовно почистване на помещенията. Важно е да ремонтирате пукнатините навреме, да почиствате мебелите. Бойните бъгове могат да бъдат народни и химически средства.

  По време на преместването причината за появата на буболечки може да е недостатъчна обработка на внесените мебели и новозакупените продукти.

  • С появата на дървеници в дома, човек непрестанно спи и изпитва много неприятни усещания. От строителните компании трябва да се изисква да премахнат недостатъците на санитарния ред, ако има такива. Ако в стадия на строителството се появиха дървеници, стаята трябва да бъде подложена на контрол над вредителите.
  • Поради това, което има паразити, така че е от ненавременна поправка. Необходимо е навреме да се запълнят пукнатините на прозоречните первази, подовете, плотовете и стъргалата на вратите, да се залепят тапетите, както се появяват проблемите.
  • Обърнете специално внимание на почистването. Обърнете внимание, че на спално бельо, мебелни стави и тапети няма продукти от жизненоважна дейност на насекоми. Необходимо е да се извършва редовно почистване с прахосмукачка, да се запознаят килимите и меката мебел, легла променя често и се измива веднага, а не напоена.

  Как да се отървем от дървеници (видео)

  Причините за грешки в стаята могат да бъдат различни. Често паразитите се носят заедно със стари мебели, могат да се настанят на животни и дори да се залепят по дрехите ви, докато сте далеч. Търсенето на насекоми трябва да бъде на труднодостъпни места, като се използва лупа. Основните признаци за тяхното присъствие са кръвта на листовете и черни точки върху мебелите и тапетите.