Звідки виникають воші і як запобігти їх появі

Вши и чесотка - Школа доктора Комаровского - Интер (Відео July 2018).

Въчностите са често срещано явление. Широко се вярва, че човешката въшка се явява поради нейната нечистотичност, ниско материално богатство и жизнен стандарт. Това обаче е заблуда. Защо тогава, откъде идват въшките и как да се отърват от тях?

Общи

Въпреки че има поне две въшки в света, техният вид няма да бъде прекъснат. Паразитите се размножават бързо и след поставяне на яйца се появява възрастен екземпляр след 2 седмици. Ето защо появата на една въшка често предизвиква епидемия.

Откъде идват въшките? Те пълзят от болен човек до здрав човек. Въушите могат да се появят и в резултат на контакт с замърсени неща:

 • играчи;
 • облекло;
 • телефони;
 • играчки и т.н.

Можете да хванете педикулоза в гардероби, басейни, фитнес зали, магазини, обществен транспорт.

Причината за появата на епидемични въшки е сексуалният контакт с домакина на паразита, както и употребата на кърпи и спално бельо, които използваният инфектиран човек използва. Дърводелецът основно се вкопчва в кожата в самата основа на космените косми, но може да се пропълзи до аксиларната зона и веждите.

въшки могат да бъдат договорени в общите части

видове въшки и техните методи на предаване

масово заболяване на хора въшки може да се дължи на миграцията на населението, увеличаване на броя на социално неприспособими хора в селото.Паразитите често се срещат при хора с добри размери. Инфекцията може да се случи навсякъде, от влака до хотела.

 • Защо се появяват главните въшки? Те се предават, когато се свържете със собственика, и достатъчно бързо. Основните източници на инфекция: шапки, гребени, забрадки, гребени, ножици, всякакви предмети, до които се докосва заразен човек.
 • Плетени или пухени въшки , човек се появява по време на сексуален контакт с заразен, чрез общи кърпи, легла. Особеността на паразита е, че той е прикрепен към основата на косата.
 • Всичко, което живее на места, където облеклото приляга плътно към тялото - слабините, подмишниците, гърба. Паразитите живеят в гънки на дрехи и се предават чрез тях. Ploschitsa може да пълзи на мигли

Появата на въшки нерви

Така че, въшки се предават на човека от страна на превозвача, или с предмети, които се радваха. Може ли въшки да се появят на нервите? Отговорът е "не". Съществуващото мнение, че яйцевидните яйца спят в главата на човека, докато е спокойно, е погрешно.

Паразитите могат да се появяват само при хора поради директния трансфер от хоста. По правило инфекцията се осъществява при близък контакт - полов акт, целувки, игри, борба. Въушите могат да се получат и с помощта на артикули от хигиена на носителя.

Важно! Ефирните въшки могат да се появят при хората след къпане в постоянно езерце. Паразитите не се страхуват от липса на кислород и могат да живеят във водата в продължение на два дни. Има случаи на инфекция на деца на обществени плажове в Индия.

Основните източници на инфекция с глави въшки са всички предмети, които заразен човек докосва

Откъде идват въшките тип въшки?Те крият по-голямата част от живота си в бельото и дрехите си. Разпределението възниква, когато се използва едно нещо от няколко човека. Главните въшки често се предават чрез капачки за кожа.

Защо се появи митът за въшките и нервите? На фона на стрес, човек става по-привлекателен за паразитите, тъй като потните му жлези работят по-силно и създават силен аромат. Въпреки това, единственото условие за появата на въшки е нервната възбуда, разбира се, не може.

Наличието на пасивни въшки на главата също е мит, защото тези паразити не могат да гладуват повече от няколко дни. Оказва се, че за дълго време, докато човек преживее тежък стрес, те не са способни.

Също така ви препоръчваме да прочетете статия, в която говорим за симптомите на въшките.

Ушите: причини и лечение (видео)

Тези въшки ли са?

Често въшките са объркани с подкожните акари. Може би това е причината за появата на различни митове. Педикулозата може да се приеме за нормален дерматит, който се появява на нервите. При тази болест човек също изпитва сърбеж, макар и с малко по-различно естество. Подобно усещане се появява при псориазис, но това заболяване се придружава от сърбеж с вълнообразна интензивност, поради което може да се различава от въшките. Симптомите на псориазис наистина могат да се появят на фона на силните преживявания. Във всеки случай, когато има постоянни неприятни усещания за кожата, е необходимо да посетите дерматолог.

Защо хората мислят, че имат въшки? Нервната почва често причинява краста, провокирана от кърлежи. Но тя се локализира само на тялото - ръцете и краката.В същото време човек се притеснява за силен сърбеж. Разграничаване от въшки, краста може да бъде сърбеж на части от тялото, които не са покрити с коса. Това означава, че тя не може да бъде причинена от въшки и нишки.

Педикулозата също може да се използва за нормален дерматит, възникващ на нервна почва

Профилактични мерки

Какво може да предотврати инфекцията?

Ако спазвате следните правила, не възникват паразити: използвайте само вашите собствени гребени и хигиенни предмети;

 • изключват сексуалния секс напълно;
 • Ако имате дълги коси, ги плетиво, когато сте на места с големи тълпи;
 • Променяйте дрехите си редовно, спално бельо и измийте косата.
 • Как се лекува

С помощта на какви инструменти можете ефективно да се борите срещу въшки? Днес за това се използват различни педикулоцидни вещества. Средства за народна защита, като зелен сапун и керосин, също се използват, но по-рядко.

В механичен метод за да се освободим от паразити коса се промива с 5-процентов разтвор на оцет и след получаване на фино назъбен гребен сресване

Химическите препарати на въшки и гниди високи изисквания:

надеждност и ефективност;

 • няма странични ефекти;
 • без замърсяване на дрехите;
 • липса на неприятна миризма;
 • Липса на мутагенни и канцерогенни ефекти.
 • Независимо от вида на паразита, съществуват няколко принципа, спазването на които ще направи лечението ефективно.

Лечението на въшки трябва да се извършва заедно с дезинфекцията на спално бельо, помещения и дрехи.

 • Количеството вещество, подлежащо на обработка във всеки конкретен случай, се избира по различни начини - от 10 до 100 ml, в зависимост от степента на инфекция и плътността на косата.Времето за обработка не трябва да надвишава 40 минути.
 • Ако не работите достатъчно дълго време, ще трябва да преработите след една седмица.
 • С механичен метод за отстраняване на паразитите, косата се изплаква с 5% разтвор на оцет, след което се изцежда с четка с четка.
 • Трябва да се предприемат превантивни мерки за предотвратяване на повторна инфекция.
 • Всичко за въшки и педикулоза (видео)

Въушите се появяват главно в резултат на контакт с заразен човек. По този начин превозвачът трябва да бъде в непосредствена близост от вас, като паразити, за които има реч, не летят. Инфекцията може да се случи чрез лични вещи - кърпа, дрехи, гребени. Ефирните въшки могат да се появят, ако правилата за лична хигиена не се спазват и честите промени в партньорите.