Звідки беруться воші і як їх винищити?

Січень 2019

Відео: Вошь лобковая. Как извести "непрошенных гостей" (Січень 2019).

Anonim

Първи въшки - не в знак на скръб и бедност. Никога не си мислиш за мястото, където въшките са от успешен и богат човек? Проблемът е, че педикулозата често се случва при хора, които не оставят главата мръсна и я измиват всеки ден: просто въшлените там няма да могат да се хванат и да сучат - няма покритие от себум. Но това не е основната тайна на паразитите на кръвта.

Малко за въшки

Педикулозата не е само гребен на главата на човек и сърбеж. Ако главата се сърди, тогава на местата за надраскване на инфекцията лесно се урежда. В допълнение, въшките пренасят много неприятни болести, сред които тибусовият обрив и повтарящите се, Волиновата треска и много други. Загубата на кръв в присъствието на въшки незначителна (едно насекомо ухапване на човек не повече от четири до пет пъти на ден), но понякога педикулозата води до регионален лимфаденит.

Главният кош е най-известен, но и гардеробът и куничката са проблемите. Вишневите въшки също не могат да се нарекат приятни наставници, защото след появата им на тялото кожата не само сърбя, но се появяват мехури и те могат да се превърнат в източник на инфекции.

В допълнение, въшките, за разлика от много други насекоми, не могат да гладуват от дълго време. Тази кърлеж може да потисне месеци, докато открие човек, а въшките са по-трудни - в апартамент с температура около 23 градуса над нулата, въшките живеят около пет дни, а след това умират гладна смърт.Ето защо можем да кажем, че педикулозата е социално заболяване.

Главата въшки страдат от болести по-рядко от дрехи, но те са по-често срещани, така че техните силни страни са изравнени. Между другото, вирусите от СПИН и ХИВ не търпят, въпреки ужасните слухове и откъде са дошли такива слухове - това не е известно. Главата се сърце, но след ухапване раните не са толкова големи, че вирусът може да проникне там. В допълнение, те се въвеждат в човешката имунна система и в черния дроб.

Откъде идва въшката?

Най-често те се вземат след директен контакт с заразеното лице. Ето защо, между другото, педикулозата се разпространява много бързо сред децата. Но повече по-късно. За да вземете въшки, трябва да играете със сина си дълго време или да останете в автобуса за дълго време с човек, който има педикулоза. Когато се ръкувате, тя не се предава. Главата във всеки случай трябва да докосва другата глава, защото крилете на въшките не могат и не могат да летят. Малко по-рядко педикулозата се разпространява чрез шалове и шапки, външно облекло и хигиенни предмети на заразените, например гребени или кърпи.

Пубертетните въшки се приемат най-често след сексуален контакт. Няма почти никакви други начини педикулозата на този вид да се разпространи.

Всичко е лесно да се намери:

  • След пътуване в обществения транспорт
  • След посещение на претъпкано събитие. Те включват дори да купонясва в клубове
  • След една екскурзия в солариума или в басейна (водни въшки движат лоши, но могат да живеят на гумени капачки)
  • Къде другаде може да донесе въшки, така че е от туризъм
  • Често инфекция се случва, след престой в място, обитавано от много хора, но няма адекватна канализация: този бежански лагер, армията, място за спане бездомни

проблеми и трудности е, че преди да се разбере, че главата сърби, може да премине много време и вече съществува.Нишката узрява 18 дни, след което се ражда нов човек, така че най-напред всичко ще бъде спокойно и дори изглежда, че нищо не се случва. Така че първите признаци на инфекция се появяват само след около три седмици. Ето защо си заслужава да проверите главата си след препълнени събития, в които имаше съмнителни герои.

въшки при деца

въшки при деца - това е друга история, защото в групите на децата инфекция се среща с изненадваща редовност. Първо, те често вдигат въшки по много причини. Децата са по-общителни и се свързват, освен че не предпочитат да решават проблемите, които са възникнали в битките, а те са близки контакти. Освен това децата не са толкова глупави, за да могат да използват гребените и кърпите на другарите си. Между другото, въшките се срещат по-често в момичетата, отколкото в момчетата. И това също има обяснение: момичето с желание да използва гумени ленти и Боби удавници нейните приятели, и с тях да вдигнеш главата въшки е достатъчно лесно.

На второ място, децата не пренебрегват комуникацията с недобросъвестни връстници, а първите въшки се появяват точно в тях. Освен това, когато се появят, децата могат да мълчат от дълго време: в детския колектив е срамно. Така се оказва, че главата на бебето е сърбяла и никой не се притеснява. И след месец цялото семейство се сърди. Тук и там има подозрения. Между другото, лекарите отбелязват, че епидемиите от педикулоза обикновено се наблюдават през септември. Това се дължи на факта, че през лятото децата посещават лагера, откъдето пренасят инфекцията на всичките си съученици.

Как да се справяме с тях

Ушите могат да се оттеглят. За тази цел има модерни средства, например: бензил бензоат (например крем, гел или емулсия, наречена Peditsid) аерозол "ал-плюс", "Nittifor" шампоан нарича "нокаутира" шампоан Itaks шампоан "Syphax" Anti-малко шампоан, душ гел и шампоан "Pedilin" Веда шампоан, спрей и шампоан Рийд, крем шампоан Spetsiftir и др.Сред народните лекарства, смес от керосин и слънчогледово олио е все още популярна. След измиване на главата или обработка на едно от средствата, трябва да изрежете косата с най-често срещания гребен, който можете да намерите. Също така днес се използват специални гребени, предназначени специално за да се отървете от въшките, но тяхната ефективност, особено електрическата, е много висока.