Звідки беруться воші у людини на голові

Січень 2019

Відео: Самый ужасный случай педикулёза (Січень 2019).

Anonim

Мнозина смятат, че появата на въшки може само мръсни хора от много проблемни семейства. Къде са въшките от мъж на главата му? Но в действителност, причините за тези вредители могат да бъдат много разнообразни, често те не са дори свързани с неспазване на правилата за лична хигиена. Въушите могат да се появят в главата на почти всеки човек. Разбира се, възникващата педикулоза носи много проблеми на човек.

Основните видове въшки

Преди да се вземе, къде са въшките и нитовете от обикновения човек и да имат деца, вие трябва да разберете какви видове вредители. Общо 3:

  1. Първото и най-често срещано е главата въшки, което е, живеещи директно в скалпа.
  2. Вторият тип е туберкулоза, обитаваща космите, разположени върху човешки гениталии.
  3. И накрая, последните видове, които някои учени смятат за подвид на първата, са т. Нар. Един го от главата, но в резултат на еволюцията и появата на облекло загубили някоя част на тялото, по-специално, люспите на краката, дава възможност да се поддържа косата, защо, и се премества в дрехите. Такива насекоми спират изключително в дрехи, особено в гънки, яки, рейки, джобове и други подобни части.

Механизмът на инфекция

главата въшки - кръвен насекоми, които живеят върху човешкото тяло, и се хранят с кръвта на източници, включително деца. Това означава, че само хората са носители и затова основният път на инфекцията е контактът. С други думи, почти винаги въшки и нишки преминават от тялото на вече заразен човек в тялото на здрав човек. Въпреки че за известно време те могат да живеят отделно от собственика, но все пак ще търсят нов, така че веднага щом го намерят, те веднага ще достигнат главата или дрехите.

Заслужава си да пишем, че въшките, като ниц, за щастие не знаят как да скачат или да летят, т.е. едва ли могат да пътуват на дълги разстояния. В допълнение, те не обхождат много бързо. И все пак това не означава, че вероятността от инфекция е минимална. Педикулозата (както в медицинската практика се нарича инфекция с въшки) не може да се нарече неразрешена, т.е. рядко заболяване. И ако искате да разберете защо, след това проучете основните причини за инфекция, което всъщност е много.

Причини за появата на

Какво представляват въшките на главата ти?

Посещение на обществени места

Останете на места с големи тълпи. Често вредителите, сред които се появяват деца, и това е разбираемо, защото почти всички посещават детски градини или училища. И ако някой от учениците на образователната институция (включително не от най-процъфтяващото семейство) ще има въшки или кърлежи, те ще се разпространят почти незабавно във всички останали.

Какво прави въшките или гърдите още? От продължителен престой в обществения транспорт. Ако пътувате или често пътувате за бизнес пътуване, тогава не можете да гарантирате, че до вас няма да има човек, заразен с паразити.Вероятността за инфекция ще зависи от това колко дълго трае пътуването (един човек поставя яйцата почти всеки ден). Най-често въшките или шишките активно се разпространяват във влакове, защото в тях хората обикновено свалят външното си облекло и се свързват помежду си.

Екскурзии до санаториуми, летни лагери за деца, хотели и т.н., в такива заведения често се засаждат вредители. Тя зависи пряко от това колко посетители, наематели или ученици: колкото е по-голям, толкова по-голям е рискът от разпространение на ницове.

  1. Първо, на такива места обикновено има много хора, а контактите са разрешени (например дори да седят един до друг).
  2. На второ място, в тези институции правилата за хигиена не винаги се спазват напълно. И ако листът, възглавницата и кърпата не се измият добре, тогава въшките или шишките могат да останат върху тях, а след това да се преместят в друг човек и да са в главата му.

Лечение в болницата. Медицинските институции са обитавани от хора от различни слоеве на населението, за съжаление правилата на хигиената не винаги се спазват.

Други начини

Във всички деца, които не посещават учебни заведения, могат да се появят въшки и дори глупости. Но защо се случва това? Ако родителите ги заведат на игрищата, рискът от инфекция се увеличава. Инсектите могат да се преместват от заразени деца до здрави по време на игрите , много от които включват близък и често продължителен контакт.

Защо хората често се появяват въшки, когато правилата за хигиена не се спазват? Ако се къпете редовно, вредителите няма да могат да останат в главата ви. Ако ваната е изключително рядка процедура, дори и единственият образец върху тялото може да понася яйца след известно време, което ще доведе до възпроизводството на въшки.И колко трябва да плувате, за да избегнете появата на гърчове? Най-малко два пъти седмично.

Откъде идват въшките на главата ви? Тези вредители могат да се придвижат до главата или тялото по време на монтажа на дрехи, особено шапки. Но колко са шансовете, че това ще се случи? Ако на главата ви преди да се опитвате на заразен човек, след това няколко индивида от ницове или въшки от косата му покритие може лесно да се движат в купчината, така че има риск.

Паразитите се засаждат поради използването на общи хигиенни продукти, например гребени, фиби или косми. Ако някое от тези аксесоари беше използвано от носач на въшки, то тези вредители лесно можеха да се придвижат до повърхността на предмета и с последващо използване от друг човек да се появи в главата му. Поради тази причина става възможно да се заразите в фризьор, в който служителите пренебрегват правилата за хигиена и не обработват уредите след всеки посетител.

Инфекция с вируса и пубиската въшка

Откъде могат да идват паразитите? Вишневите въшки, като ниц, обикновено преминават през дрехи. И е възможно да се прехвърлят, например, когато се обменят неща, когато се съхраняват в шкафове и други обществени места. Дори ако един човек има нещо, инфекцията вече ще се появи.

Откъде идват публичните въшки? Те могат да се предават само чрез сексуален контакт, други начини са почти невъзможни.

Рискови групи

При изучаване на основните причини за инфекция с вредители могат да бъдат идентифицирани основните рискови групи:

  • Най-често срещаните въшки се появяват при деца, посещаващи образователни институции или игрища.
  • Тези насекоми могат да живеят в телата на хора от нефункциониращи семейства, в които не се спазват баналните правила за лична хигиена.
  • Принудително неспазване на личната хигиена, например продължително прекарване на пътя или липса на топла вода.
  • Често служителите на институции с голям брой посетители са заразени с въшки, особено тези, които са в тесен контакт с тях. Те включват медицински сестри и лекари, фризьори, социални работници и представители на други подобни категории.

Често срещани митове

Някои смятат, че в човек, който често изпитва стрес, могат да се появят пикочове или въшки. Също така има мнението, че за да се провокира възпроизвеждането на въшки в главата или в пубиса, може да се намали имунитетът. Всъщност това не е така. Няма връзка между инфекцията и здравето. Смята се, че е възможно заразяване на хора от животно, но насекомите, които живеят в козината на животните, няма връзка с специална глава, срамната и тялото въшки и гниди не го правят.

Сега знаете защо е възможно разпространението на вредители сред деца и възрастни. И знаейки причините и разкривайки какви паразити се страхуват, можете да се предпазите.