Звідки в квартирі беруться клопи

Грудень 2018

Відео: Звідки беруться клопи: джерела зараження, способи виявлення (Грудень 2018).

Anonim

нехигиенични помещения - незначителен повод за появата на кръвосмучещи насекоми. Нека видим откъде идват буболечките в къщата.

Основните причини за появата на дървеници в апартамента

 1. 1Гости. Случайни посетители на къщи, товарачи, техници или служители, чиито жители са постоянни жители, са неволни вектори на паразити.
 2. 2Туристически пътувания. Евтини хотели, хостели и хотели са едно от най-популярните места, при завръщането, от което можете да намерите дървеници. Важен нюанс е, че да забележите наличието на дървеници, преди да се върнете у дома, е почти невъзможно. Настаняване в хостела обикновено се случва в бързаме, и при завръщането, уморените туристи не могат да усетят ухапвания на бъгове.
 3. Съвети! Когато пребивавате в общежития, препоръчваме да проверите всичко веднага след завръщането си вкъщи. Когато се намерят бъгове, е необходимо всички дрехи да се измият с топла вода (над 60 градуса) и да се изхвърлят ненужни неща.

  НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. По-подробно тук …

 4. 3Вътрешен отдих. Паразитите могат да се открият в кората на дърветата, на тревата и в земята, откъдето лесно могат да се преместят в туристи.В този случай е изключително рядко да забележите насекоми, преди да се върнете у дома.
 5. 4Създаване на обществени места. Запознайте се с паразита може да бъде в пазар, магазин, гардероб, на гарата, и така нататък. Н. Особено заслужава да се пазят от ясно нестерилни райони в тези места.
 6. 5 Съседите. Домашните бъгове имат висока степен на мобилност. Отидете от един апартамент в друг от съседите, може да има паразит над външните стени на сградата, през прорезите на стари тавани или през вентилационните тръби. Особено активни насекоми мигрират, когато са отровени или населението нараства до голям брой.
 7. 6 Животни. Bed бъгове се хранят с кръв, и, следователно, ако живеете в дома на топлокръвно същество, което се нуждае от падока на улицата, на паразита през него може лесно да проникне в апартамента.
 8. 7 Стари неща. Втори ръце, заложни къщи, базари, бълха пазари са овесени на домашни дървеници. Купете използвано нещо на такива места, подгответе се за неприятен квартал със спално бельо. Най-често можете да донесете бъгове, когато купувате диван BU или матрак.
 9. Съвети! Обикновено нещата в втората ръка се обработват предварително химически. Обърнете внимание на специфичната миризма при покупка. Ако не е така - винаги измийте артикула на максимално допустимата температура веднага след завръщането си вкъщи.

 10. 8 Домакински уреди. Нови уреди или след сервизни ремонти - друга възможна причина за появата на бъгове в апартамента. Преди да транспортирате дома, препоръчително е внимателно да проверите тялото на устройството и неговия интериор за признаци на инфекция.

Рискови фактори

благоприятни условия, в които се появяват веднъж дървеници в къщата и там са удобни в него:

 • липсата на естествена светлина - плътни завеси на прозорците, предотвратяване проникването на слънчева светлина.
 • Няма температурни колебания в помещението. Ето защо, за да се предотврати появата на бъгове леглото е важно периодично да се проветрява апартамент, създаване на проекти.
 • Наличието на топлокръвни същества в къщата - хора, котки, кучета, птици, хамстери, тъй като лешоядите пият кръв.
 • Килимите не се почистват редовно.
 • слой прах върху мебели и под. За да се предпазите от буболечки, можете и трябва да правите ежедневно мокро почистване.
 • Късно изпълнение на ремонта на помещенията. Стари тапети, пукнатини, дупки - благоприятни местообитания и възпроизвеждане на домашни дървеници, както и начини за преместване от един съсед на друг.

Фактът! Бебетата са разположени в сухи топло помещения с постоянен климат, не страдат от внезапно студ и прекомерна топлина - това засяга тяхното население. Ако температурата на околната среда е -18 градуса, те могат да живеят не повече от един ден, при +50 градуса незабавно умират.

Никой не е застрахован срещу буболечки - те могат да се появяват във всяко жилище. Независимо от това, спазването на прости санитарни и хигиенни стандарти и превантивни мерки може да намали риска от тяхното възникване до минимум.