Звідки береться моль в квартирі і як з нею боротися

Січень 2019

Відео: Тля. Откуда берется, как бороться (Січень 2019).

Anonim

Малки молци могат да се видят доста често в апартаменти или в частни домове. Само по себе си те са напълно безвредни, но техните ларви могат да причинят значителни щети. В този случай говорим за храна или дреха пеперуда (домашни вредители). За да се гарантира вашия дом срещу паразита трябва да знае откъде идва в апартамента, и за да се предотврати неговото възпроизвеждане, трябва да бъдат информирани в борбата (както можете да се отървете от него). Затова днес предлагаме внимателно да проучите тези въпроси в рамките на предложения материал.

Къде е къртицата в апартамента и как да се бори

насекоми принадлежи на реда Lepidoptera. Най-вече това води нощен живот. Цвят - от черен (тъмно сив) до светъл пепел, в зависимост от подвида. Техните близки роднини (пеперуди) се отличава със скромни размери на тялото (много малко) и липсата на хобота (устието на отсъствието на своя персонал може да разпознава и се разграничат от обичайните пеперуди). С оглед на това специално молец може да се нарече безвредни, но за краткия си период от живота, който е не повече от 3 месеца, те са в състояние да се отложи повече от сто яйца. Ларвите се появяват от яйцата, които са истински вредители.

Насекомото може да оцелее в природата, но в близост до някой те се чувстват комфортно - няма нужда да спят зимен сън за зимния период, непрекъснат достъп до хранителната база и др

Има няколко подвида комфорт съмишленици и комфорт :.

• Висящи;

• килим;

• восък (пчела);

• зърнени култури (зърнени култури);

• Топола;

• зеле;

• ябълка;

• ръж и др.

Относно предпочитанията за вкус могат да бъдат оценени с името на подвида. Допълнителна опасност е способността им да се адаптират при всякакви условия и да променят предпочитанията си в храната. На снимката можете да видите как изглежда вредителят. Къде се храни молецът в апартамента и в кухнята?

Къде е мол в апартамента

Начини да се въведе дрехата мол в апартамента и храна в кухнята за масаж пеперуди. В повечето варианти, самият човек допринася за появата му. Ето списък на местата, където обикновено се помещава облекло и храна:

• отворени прозорци или балкон, откъдето влиза в апартамента;

• вентилационни валове;

• Слотове;

• може да се появи през входните врати;

• ход с пазаруването (стока транспортирани в неща :. Coat, килим и т.н., може да донесе храната в кухнята на продуктите). И т.н. са създадени

Комфортните условия за това, толкова повече има възпроизводство на вредителя. Така например, в кухнята с голямо съдържание на продуктите интензивен умножение на вредителя, поради няколко причини: голямо разнообразие от храни (както и наличието на различни подвидове на молец храна) и голяма база данни с храни, който улеснява пеперудата се намери подходящо място, за да снесат яйцата си, и активно да се размножават.

Причини за появата на молци

Къде се храни молецът в кухнята? Повечето подвидове на молци за храна влизат в апартамента и в кухнята с храна. Не отваряйте тайна, ако кажа, че преди появата на продуктите по рафтовете на магазините, те се съхраняват в база данни, в хамбари, фабрики, и така нататък., Това е. Д. В областите на максимално натрупване на определени видове продукти, при които тя предпочита да започне. По време на съхранение храната се замърсява от ларвите на морските пеперуди, пада на рафтовете на магазините и след това самият човек носи тези продукти в кухнята си.При закупуване на не винаги е възможно да се открие ларви, гъсеници като твърде малка, освен това не винаги имат възможност да се отвори запечатани опаковки. Въпреки това, можете да определите най-визуални признаци на присъствието си в продуктите:

• малък уеб (съсиреци в задницата, понякога в запечатани пликове);

• остатъците от пашкулите, откъдето се излюпват;

• малки пеперуди.

Как да се справим с молци в дома

Ако знаете къде молците храни и техните ларви се вземат в апартамента и кухнята, можете да най-добрата защита на вашия дом от проникване на вредители. Как да започнем битка? Не повреждайте превантивните мерки, които помагат не само да възпрепятстват нови насекоми, но и да се отърват от вече наличните. Най-популярни са различни химикали, които са разделени в две групи:

• репеленти - лекарства от насекоми, на растителна основа, предназначена да предотврати;

• Ликвидаторите - в състава му да съдържа редица токсични вещества, предназначени да убиват насекоми, които могат да се отървете от пеперуди, ларвите и яйцата.

Можете да използвате методите и популярния борбата с храна или молци дрехи с помощта на миризми (нафталин, лавандула, лайка, розмарин, сапун и т.н.). По пътя, трябва да обхваща всички места за произход на бенката (мрежи с по прозорците и балконите, за да гледате на пеперудата се завъртя в отворената врата, проверка на продуктите по време на покупката за наличие на насекоми и така нататък.). Да не забравяме и мебелите кухня: вредителят не обича открито пространство и се крие в затворени шкафове в кухнята, това е, когато домакинята може да намери следи от престоя си. Експертите препоръчват използването на различни методи.