Які пастки для тарганів найефективніші

Лютого 2019

Відео: Таргани почали боятися солодощів - science (Лютого 2019).

Anonim

Арсенал инструменти за контрол на паразити е много широка и трудни, на пръв поглед, просто да направят правилния избор. Всички средства имат определена посока на действие, насочени към един резултат - отстраняване на паразитите от дома ви. Всеки инструмент има своите предимства пред другите и малки недостатъци. В тази статия ще разгледаме капаните: какви са, най-ефективните, най-популярните марки.

За хлебарки, които капани да изберете?

Капани за хлебарки идват в няколко форми: Избор

Нашите Читателска! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

  • Лепило;
  • Ултразвук;
  • Инсектициден;
  • Електронна.

Дизайнът във всички видове подобни - правоъгълна или квадратна форма с атрактивна миризма вътре. За електронни типове стръвта трябва да бъде поставена самостоятелно и променена във времето на нова.

Като независим метод на борба това означава, че е неефективно. С голяма инфекция на жилищни паразити с тях да се борят по този начин ще завинаги. Добри резултати са дадени в комбинация и като мярка за предотвратяване на проникването на неканени "гости" от съседите.

Капани за хлебарки Combat - инструкции за употреба и обратна връзка

Инструмент марка "Борба" се отнася за серия от инсектицидни препарати. Основната активна съставка е хидрометанон. Това е пластмасова кутия с отвори отстрани и отрова вътре. Той е прикрепен към повърхността, включително към вертикалната, благодарение на лентата от трети страни на задния панел. Инсектите се вмъкват вътре и изпробват отровата и умират извън кутията. Ефектът на отровата е удължен. На стъпалата на насекомите остава отрова, която те носят в гнездото и по този начин го прехвърлят на други членове на колонията. Постепенно можете напълно да премахнете паразитите. Произвежда се в дизайна "под ламинат" и черно, което го прави почти незабележимо в интериора. В пакета "Борба" се разбират 6 броя кутии с отрова.

Капан на хлебарки Raptor - мнения

Основната активната съставка в препарата на "Raptor" - органофосфорно съединение хлорпирифос. Неговият принцип се основава на паралитичен ефект върху централната нервна система. Чрез контакт или ухапване на примамката насекомото става заразно с останалата част от колонията и разпространява отровата в гнездото. В пакета "Raptor" 6 броя кутии с отрова.

Електрическият капан за хлебарки как да кандидатствате?

Този вид е най-скъпият от всички, но и по-издръжлив. Веднъж закупени, няма да мислите за промяна на средствата. Работи от мрежата. Изглежда пластмасова кутия с вътрешни контакти. Примамката трябва да бъде поставена самостоятелно, след като кутиите са затворени. Инсектите отиват на миризмата, влизат и умират от електрическото разтоварване. Четката е прикрепена към устройството, което се използва за почистване на кутията с мъртви насекоми.При употреба, това устройство е по-естетично от типа на лепило, при което паразити ги заразяват. Прушаците умират веднага, мъртвите насекоми не се виждат и не са толкова отвратително почистени.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Капани за хлебарки с ръцете си

Ако имате време, желание, и прости импровизирани капаните може да се направи у дома от себе си. За да направите това, имате нужда от картон, който трябва да сгънете с триъгълник с дъно или просто да огънете ръбовете. Необходимо е това да се направи, за да се изхвърли.

На равна повърхност се изсипва упорито, нелепливо лепило. Лепилото RaTrap има тези свойства. В средата поставете нова стръв с ярка миризма. Добави към правя у дома си в любим инструмент за паразити места - в близост до кофа за боклук в мивката - те са там търсят вода, под масата, в килера на рафта в горните нива - при влизането в апартамента през вентилационните отвори, където хлебарки се движат често.

От време на време вашето домашно устройство трябва да бъде проверено и да бъде променено на ново устройство. Не от приятен урок, тъй като изглежда като жива, пълзяща маса в картината.

Инструкции за това как да се направи една пластмасова бутилка

Зареждане …

Един от най-популярните методи народни - това е капан за хлебарки от пластмасова бутилка, като у дома си. Той се подготвя много просто. Шията трябва да бъде нарязана и направена по-широка. Вътре в бутилката се изсипва бира.Краищата на бутилката от вътрешната страна, смазват със слънчогледово масло или вазелин 5 см от ръба, за да не излизат Prusaks. Бутилката трябва да бъде прикрепена към стената или обвита с хартия, така че да е по-удобно за насекомите да се изкачат. Сутрин, изсипете в тоалетната и измийте паразитите.

От кофа

Лесно е да направите капан от кофа със собствените си ръце и не изисква специални умения и средства.

Изсипете малко вода в кофата, за да отидете достатъчно на Prusak и добавете бутилка бира. От вътрешната страна, върнете назад няколко сантиметра, смажете ръбовете на кофата със слънчогледово олио. Прушаците ще влязат в кофата за миризмата и няма да могат да излязат повече.

Капан от хлебарки

Лепилните средства за промишлено производство са доста популярни при избора на методи за борба с хлебарки. Те привличат купувачите чрез тяхната достъпност и лекота на използване. Те представляват картонена структура, която трябва да бъде сглобена. За да направите това, достатъчно е да го огънете по планираните линии. Плоското дъно е покрито с лепило и защитно фолио. Тя трябва да бъде отстранена, в средата поставете стръв под формата на таблетка, която идва в комплекта.

Поставете продукта в местата, където са се виждали Prusaks. След известно време заменете с нова, тъй като старата ще бъде напълно пълна с насекоми.

Такива средства са в редица марки: "Прогнозиране", "Тайга".

Капани за хлебарки най-ефективните - Отзивите

От цялата гама, от мнения, най-ефективните лекарства да отрови вътре. Те са в арсенала на марките "Raptor", "Clean House", "Reid", "Dokhlos". Прусаците падат вътре, ядат отрова, прилепват с лапи и след това заразяват цялата колония. Лепила и електронни, са подходящи само за улов на хора. Ултразвукът изобщо не е ефективен.

Въвеждане на военната пътека с паразити, по-добре е незабавно да приложите цялостна стратегия за борба. Това дава по-бърз и по-траен резултат. Поддръжката на помещенията в чистотата също помага да се отблъснат насекоми от къщата - на масата, не трябва да има трохи, отворена храна в шкафчетата, мивката се избърсва. Те просто не намерят храна за себе си и си тръгват.