Глисти у кішки: традиційні та народні способи лікування

Отърви се от червеите, колкото е възможно без да се прибягва до скъпи Worms лечение в котки - не рядко явление, дори и ако те никога не излиза от къщи. Предайте на тези животни на паразити много неудобства и страдания, така че трябва да се отървете от тях. Как да се отървете от червеи при котки - няколко прости начина.

Когато червеи

източник на инфекция с червеи са много, защото ларвите и паразити се населяват земята и трева. В къщата те могат да се качат на обувки на хора и лапи на други животни.

Заболяването е по-лесно да се предотврати, отколкото да се лекува. Това напълно важи за хелминтите

Освен това инфекцията се осъществява по следните начини:

  • при контакт с хора и други животни;
  • in utero в котенце от болна майка;
  • при контакт с контаминирани изпражнения на улицата;
  • с храна, заразена с яйца от червеи, особено ако това е прясна сурова риба, вода от локва, боклук.

Също така наличието на бълхи в животните няколко пъти увеличава риска от появата на червеи, тъй като бълхите се считат за носители на хелминтиаза. Затова, за превантивни цели, трябва да поставите яка за животни, която може да бъде закупена във всеки магазин за домашни любимци.

За да се намали риска от поява на червеи при животни трябва да бъде по-голяма вероятност да се получи чист коридор, дръжте на открито обувки в гардероба и се измива по-често, избягвайте контакт с други животни и извършват третиране на редовно за бълхи

Колкото по-опасни червеи

Worms се установяват в организма на котките и котенцата и започват да ядат интензивно на постъпващата храна, лишавайки самите животни.Оттук и изнемогването на животните. Но хроничните хранителни недостатъци не са най-лошите. Най-голямата опасност е хроничната интоксикация, която се развива при животните. И особено бързото отравяне на тялото с продуктите на паразитния обмен става при котенца. Поради това, слабост, лошо здраве и слаб имунитет на котето.

Опасни усложнения включват блокиране на червата от нарастващо заплитане на паразити или дори разкъсване на червата.

Това изисква спешно хирургично лечение, тъй като много бързо води до смъртта на домашния любимец.

Неприятно последствие е унищожаването на чревната стена в местата на привързване на паразита.

Един от най-ефективните народни средства е чесънът. Достатъчно, за да даде на котката скилидка чесън, за да се отървете от червеи

Признаци на инфекция

установят, че котката може да бъде заразен с редица функции. Ако котето или котката има апетит и се забелязва остра загуба на тегло, палтото започва да изглежда нерадостно или дори пада като парчета, тогава си заслужава да бъде проверено животно за паразити. Това се указва и от храносмилателно разстройство - котката има диария, след което започва запек и може да се появи и повръщане.

Котетата са най-трудните за лечение. В допълнение, те имат най-голям брой усложнения от отравяне с умиращи червеи

Други признаци на червеи включват:

  • сърбеж в ануса;
  • животното става бавно и неактивно;
  • температурата на тялото може да се повиши;
  • слуз или кръв се открива в изпражненията.

В напреднали случаи, животното има конвулсии на задните крайници и дори може да се развие парализа.

Точното знание ще даде анализ на изпражненията. Ако подозирате, че червеят е идеален, просто трябва да преминете тестовете във ветеринарна клиника.Също така ще бъдат посъветвани редица ефективни средства за лечение.

Някои от симптомите може да показват, че котката има кърлеж. Често е възможно да се направи точна диагноза само във ветеринарна клиника.

Къде червеи идват от котки (видео)

Как да се справим с червеи

Днес в магазините има много лекарства. Най-ефективни са продуктите, които съдържат химически антипаразитни вещества. Те включват кубчета захар, поливинилови таблетки, червени таблетки, суспензии и капки на холката.

Най-лесният начин да използвате капки върху чука и захарните кубчета, които просто се разтварят във вода и дават пиене на животното.

По-трудно е да се даде хапче на котка, тъй като трябва да бъде направено бързо и точно, поставяйки лекарството в основата на езика, колкото е възможно по-дълбоко. С неразумен подход, котка може да причини много драскотини на своя собственик.

След лечение с лекарства, добивът на паразити е много бърз, в рамките на половин час.

Плюсовете на лекарствата са, че те са достатъчни, за да приемат веднъж. И като превантивна мярка отново след 2 седмици. Недостатъкът е, че трябва точно да наблюдавате дозата, в противен случай животното може да бъде отровено. Не можете да давате котки и дори повече котенца, средства за кучета и хора. От такава голяма доза те могат да умрат. За котенца е необходимо да получите специална защита, предназначена за тях. Не можете да пиете млади възрастни с наркотици.

Котетата са най-трудните за лечение. В допълнение, те имат най-голям брой усложнения от отравяне с умиращи червеи. Ето защо не трябва да лекувате лекарства от много малки и отслабени котенца.

Днес в магазините има много лекарства. Най-ефективните средства, които съдържат химически антипаразитни вещества

Народни средства за защита

Народните средства са в някои случаи за предпочитане, тъй като те не са толкова агресивни и не могат да навредят на здравето на домашния любимец.Особено, когато става въпрос за бременна котка, хранещо се животно или много малки котенца. Но народните средства не могат да излекуват едно животно за една употреба.

Един от най-ефективните народни средства е чесънът. Достатъчно е да дадеш на котката карамел от чесън, за да се отървеш от хелминти. Трябва да се помни, че това лечение продължава повече от един ден. В рамките на една седмица, трябва да дадете котлет нарязан на чесън с храна. И хелмините ще изчезнат.

Можете да дадете на котката вкусна тъпан и пелин, които също са добри антипаразитни агенти.

Точното знание ще даде анализ на изпражненията. Ако подозирате, че червеят е идеален, просто трябва да преминете тестовете във ветеринарна клиника. Също така ще се препоръча редица ефективни средства за лечение

Профилактични мерки

Болестта е по-лесна за предотвратяване, отколкото за лечение. Това напълно важи за хелминти. За да се намали риска от поява на червеи при животните често се налага да разчистите залата, магазина, улични обувки в гардероба и се измива по-често, избягвайте контакт с други животни и редовно лечение на бълхи.

По същия начин, превенцията трябва да се извършва с народни средства. За да се предотврати развитието на паразити, дори ако яйцата на червеите са влезли вътре, за предотвратяване, от време на време, да се хранят животното с чесън ароматизирана храна.

Можете да се отървете от червеи, без да прибягвате до скъпо лечение. Но това трябва да се направи, тъй като червеите могат да причинят сериозни заболявания при животните, които в някои случаи могат да доведат до тяхната смърт.